Cafeaua de dimineaţă este nelipsită de pe masa multora dintre noi. Băută pe căldură sau în cantităţi mari poate fi periculoasă. Persoanele sănătoase pot consuma fără probleme o cană sau două de cafea pe zi. Însă, când afară este caniculă, este recomandat să evităm cafeaua mai ales la orele prânzului.
Prin natura ei, cafeaua este o băutură diuretică care deshidratează. Dacă aveţi obiceiul să beţi cafea în timp ce vă plimbați sub soare în loc de alte lichide, ar trebui să renunţaţi. Când este cald corpul se deshidratează foarte uşor, deoarece transpirăm mult. Dacă bem şi cafea deshidratarea se accentuează şi în loc să ne simţim revigoraţi de la efectul cofeinei, vom avea stări de moleşeală. Dacă beţi cafea pe căldură, beţi automat şi apă, cam jumătate de litru după o ceaşcă de cafea.
Cafeaua rece este mai bună decât cea caldă.
Pe lângă faptul că este mai gustoasă şi mai răcoritoare, cafeaua rece este recomandată faţă de cea caldă. Nu deshidratează la fel de mult pentru că nu vom transpira la fel de mult ca atunci când bem ceva cald. În plus se spune că nu face riduri, deoarece, în general lichidele fierbinţi afectează şi pielea, susțin specialiștii.
Cafeaua neagră este cea mai sănătoasă
Cea mai sănătoasă cafea este cea simplă, neagră. Are foarte puţine calorii, dar nu toată lumea poate să o bea amară. Dacă vreţi să îndulciţi cafeaua, alegeţi zahărul brun, care are mai puţine calorii. Evitaţi îndulcitorii artificiali, care au multe chimicale, chiar dacă nu îngraşă. De asemenea, evitaţi aromele deoarece multe dintre aceastea au chimicale şi pot deveni toxice. Nu puneţi alcool în cafea, deoarece combinaţia poate avea efecte neplăcute pentru inimă.
Laptele poate anula o parte dintre proprietăţile cafelei, dar ultimele studii au arătat că nu este o combinaţie periculoasă. Este absolut interzis să luaţi analgezice cu cafea, în special paracetamol. Este o combinaţie care face rău ficatului. Dacă luaţi astfel de medicament, beţi cafea la două-trei ore distanţă.
Dacă ţii o dietă şi eşti strictă în privinţa caloriilor pe care le consumi, limitează consumul de cafea şi conţinutul de zahăr, lapte şi alte arome folosite. În general, băuturile dulci sunt bogate în zahăr, iar consumul de zahăr este asociat bolilor de sănătate precum boli cardiovasculare, obezitate şi dereglarea valorilor glicemiei.
Sursa: exquis.ro
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?