Dacă stau acasă să am grijă de copii nu înseamnă ca voi degrada!

A fi mamă însemnă a-ți asuma o responsabilitate imensă și a-ți dedica viața unei ființe micuțe, însă pentru a face aceste lucruri, ai nevoie de multă forță.

Presiunea societății de a ne reîntoarce la muncă după ce am stat o perioadă de timp alături de micuț, acasă, este din ce în ce mai pregnantă. Vedem constant femei care nici măcar nu își termină concediul maternal și deja se duc la birou. Este ceva în neregulă cu acest lucru? Nu, bineînțeles că nu, însă motivația tuturor mămicilor este tot timpul intrinsecă?

Adevărul este că există și femei care nu își permit luxul de a nu lucra, iar acest lucru poate fi pe deplin înțeles, însă în aceeași măsură există și foarte multe mămici care se întorc sleite de puteri și fără niciun pic de dorință la muncă, doar pentru că „așa au văzut că trebuie să facă” și pentru că „așa face toată lumea”. Este cu adevărat acesta cel mai sănătos mod de a gândi?

Nicio mămică nu ar trebui să fie forțată să aleagă între carieră și copil.

Copilul în sine este o carieră, iar dacă tu crezi că ceea ce spun oamenii care aruncă cu pietre este real (și anume faptul că mămicile care aleg să stea acasă degradează), află că nu este deloc așa! A fi mamă și a alege să stai acasă cu bebelușul tău nu înseamnă că ți-ai irosit educația sau abilitățile acumulate de-a lungul vieții; nu înseamnă că știi mai puține decât cei care lucrează și nu înseamnă că niciodată nu vei mai învăța nimic; nu înseamnă că ești mai puțin realizată și nu înseamnă că ești leneșă… nicidecum!

A fi mamă și a alege să stai acasă, cu copilul, înseamnă a-ți dedica viața unei noi „cariere”; înseamnă a lucra mai multe meserii într-una și a fi plătită în emoții și sentimente; înseamnă că nu ai pauză de cafea, pentru că…. să fim serioși, noul tău „șef” nu e deloc un fan împătimit al cafelei și însemnă că vei ajunge să faci meserii la care nu te-ai fi gândit vreodată. Vei fi șofer, doamnă de la curățenie, îngrijitor, bucătar, pictor, actor și lista poate continua la infinit.

A fi mamă înseamnă a face o alegere înțeleaptă, iar dacă cea mai înțeleaptă alegere pentru tine și pentru puiul tău este să stai acasă, atunci fă acest lucru cu mândrie și nu te lăsa afectată de gurile celor din jurul tău. Pentru că, în nici într-un caz nu vei degrada! Copilul te învață zilnic multe lucruri frumoase, iar împreună vă completați reciproc.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie

Psihologul Cezara Dilevschi: ”Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”.

Atenţia acordată bebeluşului, grija permanentă şi aspectele noi de care cei doi părinţi trebuie să se ocupe schimbă în timp relaţia de cuplu.Treptat, dar sigur, legătura dintre părinţi trece la o altă etapă – o transformare firească şi benefică, dacă cei doi gestionează corect toate conflictele şi problemele de comunicare ce pot apărea în această perioadă.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6