O garderobă perfect organizată este cea mai simplă cale către ținute impecabile zi de zi. Descoperă cele mai bune trucuri pentru aranjarea hainelor, accesoriilor și încălțămintelor.
Fie că locuiești într-o garsonieră sau o casă cu două etaje, probabil ți se pare că dressigul sau spațiul în care îți păstrezi hainele, pantofii și accesoriile nu este suficient de mare. Iar motivul este acela că cei mai mulți dintre noi avem obiceiul de a colecționa o mulțime de obiecte în garderobă pe care nici nu le folosim.
Chiar dacă ai un dressing mare, depinde de tine să-l organizezi corect. “În primul rând, trebuie să accepți spațiul pe care îl ai și să te adaptezi la el, pentru că nu ești singura persoană care are un spațiu limitat de depozitare. Gândește-te că spațiul limitat este o oportunitate de a-ți ‘edita’ permanent garderoba astfel încât să ai un stil vestimentar impecabil și de a te asigura că păstrezi numai piese pe care le iubești”, declară pentru stylecaster.com Michael Jones, specialist în organizarea dressingului.
Pentru a face asta, expertul recomandă împărțirea tuturor hainelor, accesoriilor și pantofilor pe care le ai în trei categorii: cele pe care le iubești, cele esențiale precum jeanși, tricouri albe etc. și cele “de dat”, care nu îți mai vin bine, nu-ți mai plac sau nu se mai potrivesc stilului tău.
“Hainele au un efect emoțional asupra noastră și dețin un rol major în viața noastră, mai ales că alegem tot ceea ce purtăm și deținem. Prin urmare, trebuie să le păstrezi numai pe cele care te fac să te simți excelent și care îți dau senzația că atunci când le porți ești cea mai bună versiune a ta cu putință. Iar cele care nu te fac să te simți astfel, indiferent dacă te-ai atașat de ele sau au o poveste în spate, trebuie puse în categoria ‘de dat’“, mai spune specialistul.
O astfel de abordare nu numai că te va ajuta să ai mai mult spațiu în dressing sau dulap, dar îți va da și un sentiment plăcut, mai ales dacă alegi să donezi hainele pe care nu le mai vrei unor persoane care au mai multă nevoie de ele.Caută în zona ta centre care colectează haine sau magazine care le colectează și reciclează, cu scopul de a oferi apoi ajutor persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, poți oferi hainele sau accesoriile pe care nu le mai vrei rudelor, prietenilor sau colegilor. Ceea ce ție nu îți mai place sau nu ți se mai potrivește poate fi o adevărată comoară pentru o altă persoană.
După ce ai rămas numai cu hainele pe care dorești să le păstrezi, este timpul să le organizezi. Michael Jones recomandă ordonarea pe categorii – topuri, pantaloni scurți, pantaloni lungi, jachete etc. Apoi pe lungime – scurte sau lungi; pe culoare – deschise sau închise. În ceea ce privește accesoriile, specialistul recomandă păstrarea lor la vedere. “Dacă nu le vezi, nu le porți”, spune acesta. Astfel că ar trebui să organizezi o “stație de styling”, unde să așezi la vedere, pe suporturi interesante, toate accesoriile pe care le ai.
De asemenea, specialistul în organizare avertizează că modul în care faci shopping are un impact direct asupra dressingului tău. “Ia în considerare și spațiul pe care îl ai atunci când cumperi, nu doar faptul că o haină este la reducere sau este în trend. Menținerea dressingului organizat nu este un lucru pe care îl faci o dată pe sezon, ci este o activitate continuă”, este de părere Michael Jones.
Sursa- https://www.eva.ro/
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?