Cum ne spălăm corect pe mâini pentru o igienizare perfectă?(VIDEO)

spălatul pe mâini
Spălatul mâinilor este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a bolilor și de stopare a răspândirii germenilor de la o persoană la alta.

Medicii recomandă spălatul frecvent și corect al mâinilor în contexul crizei cu răspândirea noului coronavirus la nivel mondial. Dar de câte ori ar trebui să ne spălăm pe mâini și cum facem acest lucru într-un mod eficient?

Potrivit recomandărilor medicilor, momentele cheie când ar trebui să ne igienizăm mâinile cu apă și săpun sunt următoarele: înaintea, în timpul și după prepararea mâncării; înainte de a mânca; înainte și după folosirea toaletei; după suflarea nasului, strănut sau tuse; după ce am circulat cu mijloace de transport în comun; după ce ducem gunoiul; înainte și după tratarea unei răni sau tăieturi; înainte și după îngrijirea unei persoane bolnave sau a copiilor mici.

Cum ne spălăm corect pe mâini?

Mai întâi udăm mâinile, apoi luam sapunul și frecăm temeinic ambele părți ale mâinilor (palmele, degetele, zonele dintre degete, vârfurile degetelor) timp de cel puțin 20 de secunde, iar apoi clătim săpunul cu apă. Ne ștergem pe mâini cu un prosop din hârtie, după care folosim prosopul pentru a închide robinetul (astfel evităm contaminarea de pe robinet). La sfârșit, aruncăm prosopul la gunoi.

În cazul în care nu avem acces la apă și săpun, putem apela cu încredere la soluțiile antibacteriene dezinfectante, cu cel puțin 60% alcool. Soluțiile dezinfectante se aplică în palme și se freacă mâinile timp de 20 de secunde, pentru a igieniza întreaga suprafață a mâinilor.

Luați în considerare faptul că spălarea mâinilor cu săpun reduce apariția unor boli respiratorii cu până la 25%, a diareei și a altor boli intestinale cu până la 50%. Anual, din cauza complicațiilor problemelor de sănătate prezentate mai sus, mor 3,5 milioane de copii în întreaga lume, cu vârsta de sub cinci ani. Cu alte cuvinte, spălarea mâinilor este cea mai ușoară, mai ieftină și cea mai eficientă metodă de a reduce mortalitatea copiilor mici.

Spălați-vă mâinile înainte de a mânca și după ce mergeți la toaletă. Acesta este mesajul simplu al Zilei globale de spălare a mâinilor, care a avut loc pentru prima dată în 2008. Este o cauză nobilă și utilă, chiar dacă este sponsorizată de unele dintre cele mai mari companii producătoare de săpun.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6