div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Cum ne motivăm să facem sport acasă? Sfaturi de la antrenoarea de fitness, Lilia Grier.

sport acasă
Pentru mulți dintre noi, pandemia de coronavirus a venit la pachet, pe lângă riscul de contaminare, cu abandonarea obiceiurilor sănătoase, iar stresul acumulat din cauza izolării predispune la excese alimentare. Pentru a afla ce trebuie să mâncăm şi câte antrenamente ar trebui să facem acasă, ne spune Lilia Grier, antrenoare de fittness.

Știm cu toții că, practicarea sportului este o condiție esențială pentru menținerea unui stil de viață sănătos, iar perseverența te ajută în obținerea rezultatelor dorite.

Începeţi cu exerciţii de încălzire

Orice program de fitness sau antrenament sportiv, indiferent de intensitatea efortului pe care îl presupune, începe cu o fază de încălzire generală a corpului. Utilitatea încălzirii constă în faptul că, pregăteşte corpul pentru efortul aerobic, iar în acest mod reducem riscul accidentărilor.

Etapa încălzirii oferă următoarele beneficii:

  • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în ţesuturi
  • creşte flexibilitatea musculară
  • se transportă oxigen şi nutrienţi în ţesutul muscular
  • previne creşterea rapidă a tensiunii prin pregătirea inimii pentru o activitate mai intensă
  • îmbunătăţeşte coordonarea
  • antrenează conexiunile nervi-muşchi
  • pregăteşte psihicul sportivului pentru etapa de rezistenţă.

Ce exerciţii fizice putem să facem acasă, în izolare?

  • exerciții pentru coapse, genoflexiunile sunt foarte eficiente pentru a menține mereu coapsa în formă, bine tonifiată și fără grăsime, Sunt unele dintre cele mai utile exerciții care există, folosite încă de pe vremea când oamenii mergeau la vânătoare. Așadar, atunci când executați genoflexiuni, măriți masa musculară şi ajutați mușchii să lucreze mai eficient. Totodată, vă dezvoltați mobilitatea și echilibrul.
  • abdominale-întărirea mușchilor abdominali este un exercițiu necesar de efectuat în fiecare zi, deoarece știm cu toții că grăsimea de la burtă se arde cel mai greu. Astfel, poți obține rezultate frumoase dacă faci abdominalele regulat: burta devine suplă și tonifiată.
  • Flotări –ajută să creştem puterea împingerii, solicită în acelaşi timp muşchii pieptului, braţelor, umerilor, spatelui, abdomenului şi regiunii mediene şi ardem un număr cosiderabil de calorii.
  • sărituri –acest exerciţiu tonifică fesele, dar, în acelaşi timp, arde şi multe calorii. Mişcarea ar trebui să fie fluidă.
  • planşa – este un exerciţiu eficient pentru a obţine un abdomen plat, prin urmare te scapă de grăsimea abdominală dacă îl execuţi corect şi frecvent.
  • exerciții cu gantere ajută la îmbunătățirea sănătății, la menținerea corpului în ton sau la eliberarea necesară”, susţine Lilia.

Ce exerciții fizice sunt recomandate pentru începători, sau pentru cei care nu au mers la sală de mult timp?

”Persoanelor care sunt abia la început şi care nu au făcut sport de foarte mult timp, recomand să înceapă cu cele mai simple exerciții. Să depună efort suficient, atât cât rezistă organismul. Oricum, dacă nu s-au făcut exerciții o perioadă îndelungată durerile musculare sunt inevitabile, dar trecătoare.  

Este de asemenea, esențial să faci exercițiile corect. Presiunea pe care o pui asupra coloanei atunci când nu execuți cum trebuie poate avea efecte periculoase pentru sănătate. 

Exercițiile efectuate acasă de pe internet, pot avea și efecte negative în cazul în care persoana nu ascultă antrenorul, despre cum acesta explică execuția corectă.

Ascultați cu atenție, deoarece ne putem confrunta cu diferite rupturi musculare sau accidente neplăcute!

Totodată, este important să avem și o alimentație echilibrată. Pentru că, legătura dintre sport și dietă este una cât se poate de clară și vizibilă.

Eu consider că, orice persoană indiferent dacă practică sportul sau nu trebuie să se alimenteze cât mai corect. Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine. Pentru a putea vedea efecte vizibile, trebuie să înțelegem că, alimentaţia corectă nu trebuie să fie ocazională, ci integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea.

Este important să consumăm cantităţi suficiente de calorii pentru a oferi organismului suficientă energie necesară susţinerii activităţii fizice şi intelectuale. Persoanele active trebuie să se hrănească mai frecvent de trei ori pe zi, ceea ce înseamnă mese mici şi consistente la fiecare 2-3 ore, cât mai multe fructe, legume și desigur proteină. Evităm pe cât de posibil, făinoasele, dulciurile, un consum moderat de sare, excludem sucurile din comerț și înlocuim cu variante mai sănătoase.

Indiferent de perioada în care ne aflam, îndemn pe toți să se mobilizeze și să facă măcar câte 30 minute mișcare în fiecare zi! Doar așa, putem avea o viață sănătoasă: prin sport și alimentație corectă”, a mai adăugat antrenoarea de fitness.

Beneficiile aduse de efectuarea exercițiilor fizice pot fi obținute doar dacă sportul nu rămâne doar o aspirație, ci se transformă în acțiune! Studiile arată că 50% dintre cei care încep un program de exerciții fizice renunță în maximum 6 luni.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6