Amenajarea unei camere: sfaturi pentru un design interior ideal, de la Tatiana Inculeț.

Spațiul în care locuim contribuie foarte mult la calitatea vieții oamenilor, iar în funcție de felul în care îl decorăm, ne putem bucura și mai mult de confortul căminului nostru. Cunoaștem de puterea exercitată datorită elementelor dintr-o casă, care odată aranjate cu un bun gust desăvârșit și într-o armonie perfectă pot însemna un nou început. Tatiana Inculeț, designer de interior vine cu câteva trucuri pentru a transforma locuința într-un cămin călduros.

 În acest articol, vă facem cunoștință cu Tatiana Inculeț, de meserie pedagog. A activat în mai multe domenii până acum-IT, asigurări și contabilitate!În 2018 a finisat cursurile de design la DCC School Chișinău, iar în prezent a ales să-și înceapă cariera în domeniul designului interior.

Meseria de designer mi s-a părut la început mult mai simplă. Pe parcurs însă am înțeles ca să ai gust și să fii pasionat de frumos, nu este suficient. Trăim într-o eră a tehnologiilor, tendințele sunt în permanentă schimbare, pentru a ține pas cu acestea trebuie să studiezi, să te perfecționezi altfel riști să rămâi pe dinafară, să nu mai fii solicitat.

Astăzi pot spune că după multă muncă, studii, nopți nedormite această pasiune s-a transformat într-o meserie care îmi aduce satisfacție sufletească.Ori de câte ori îmi văd clienții mulțumiți știu că în timp ceea ce fac acum se valorifica.În prezent, toate proiectele pe care le am în lucru vin din recomandări!

Ce trebuie să facem înainte de a începe amenajarea unei camere?   

Înainte de a începe amenajarea unei camere se va ține cont de câteva aspecte:

Se va determina destinația spațiului, fie că este vorba despre un spațiu de relaxare, bucătărie, dormitor, sau grup sanitar – fiecare dintre acestea au la bază niște condiții tehnice care trebuie obligatoriu luate în calcul – fie că este vorba de iluminare, electricitate, rețele etc.

Stilul abordat – acesta trebuie să corespundă cu stilul întregului apartament / casă. În caz contrar vom avea o combinație de stiluri care în timp vă va obosi și plictisi. Se va atrage o atenție deosebită la acest punct deoarece amenajarea se face de regulă pe termen lung, de aceea trebuie să întrunească mai multe aspecte ce ține de ergonomie, funcționalitate, confort.

Bugetul – este unul din punctele cheie, de aici se poate spune că începe întreaga operă – chiar dacă este vorba doar de o reparație cosmetică sau generală. De cele mai multe ori la sfârșitul reparației se ajunge ca să se depășească bugetul preconizat inițial cu aproximativ 20 -25%.

Este foarte important să se apeleze la un designer înainte de a începe amenajarea unui spațiu. Remunerarea acestuia constituie 3 – 4 % din costul întregii reparații însă valoarea acesteia crește esențial. Până la urmă sarcina designerului este să gândească conceptul din punct de vedere a unui specialist care ar întruni necesitățile, stilul, funcționalitate, ergonomie și confort.

10 modificări care ar da un nou suflu unui spațiu

Aduceți în cameră o plantă

Un mic strop de  verde din spațiul dvs. poate face ca estetica camerei să fie mult mai frumoasă. Pe lângă aceasta faptul că, trebuie să ai grijă de acele plante te va face un om mai responsabil. Deci, în general, plantele sunt minunate!

Adăugați o oglindă

Nu numai că veți surprinde mai multe imagini trecând pe lângă acestea dar veți obține mai multă lumină în cameră, ceea ce poate face o odaie să pară mai mare, mai aerisită.

Atârnați câteva tablouri de pereți

Un perete gol este plăcut pentru persoanele cu optează un design minimalist. Dar pentru restul dintre noi, poate fi cam plictisitor. Agățați / sprijiniți un tablou mare sau puneți câteva articole mici într-un mod interesant. Faceți dintr-un perete o galerie cu rame de diferite dimensiuni care să conțină cele mai frumoase momente din viața dvs sau mesaje motivaționale. Dacă lucrările de artă încadrate depășesc bugetul, puteți opta pentru printuri de bricolaj cu imagini deosebite de pe internet.

Schimbați-vă schema de iluminare

Dacă Iluminarea din tavan este singura sursă de lumină, ai putea adăuga o lampă de masă deosebită sau una de podea pentru a obține lumină provenind de la diferite înălțimi – aceasta îi va da un aspect nou încăperii.

Lumânările sunt deasemenea o opțiune minunată pentru iluminarea romantică însă dacă acestea mai sunt și aromate atunci ele pot face ca camera să și miroase fenomenal.

 Reorganizați-vă aspectul și mutați cu locul mobilierul

Ori de câte ori vă plictisiți de o cameră, dar nu aveți fonduri de mobilier nou, mutați-l, reorganizați camera. Sau schimbați mânerele acestora, este mult mai ieftin decât să schimbați o întreagă piesă de mobilier.

Puneți jos un covor

Când spunem covoare, indiferent că vorbim de covoare pufoase sau de diferite stiluri, cu toții ne gândim la soluția rapidă și eficientă de acoperire a pardoselei. Încă din cele mai vechi timpuri, covorul a surprins prin design, material și forma. Rolul decorativ și utilitatea acestuia îl transforma într-o alegere potrivită pentru orice încăpere. Se poate opta pentru a stratifica mai multe covoare într-un singur spațiu pentru un plus de stil și interes vizual.

Accesorizați o suprafață

Asortarea de accesorii trebuie făcută cu precauție și îndemânare.  Fie că, este vorba de un raft deschis, o vitrină sau o consolă aglomerarea de accesorii poate fi mai degrabă o încărcătură decât decor. Optați pentru câteva accesorii din același set (sticla, auriu, argintiu) plus un tablou, câteva cărți.

Pernuțe decorative

Pernuțele decorative de cele mai multe ori sunt utilizate ca accent, ca pată de culoare. De aceea un scaun poate căpăta ușor aspectul unuia confortabil prin adăugarea unei pernuțe decorative. Acestea pot fi utilizate și pe podea, canapea sau pat.

Aranjați-vă patul

Sună atât de banal, dar rolul pe care îl joacă în aspectul dormitorului poate fi uriașă. Pentru început, îl vei percepe ca pe primul lucru realizat dimineața. Dar atunci când te vei întoarce seara cu siguranță aspectul de aranjat, îți va da o satisfacție nemaipomenită.

 Păstrați curățenia

Nimic nu poate înlocui senzația de confort atunci când te afli într-un spațiu curat, aerisit, luminat. De aceea este foarte important să curățăm la timp toate suprafețele și sa le menținem astfel. Pentru cei ce au un serviciu ce presupune statul pe scaun aceasta poate fi o modalitate foarte bună de mișcare sau meditație însă pentru cei mai mulți distracție, totul depinde cum este abordată aceasta.

Cum alegem lumina potrivită?

În prezent tipurile de iluminare pot fi clasificate în funcţie de efectele dorite:

Lumină generală oferă o iluminare pentru vedere, care asigură o repartizere uniformă a acesteia, pentru desfăşurarea unei activităţi de ordin general. Acest tip de iluminare este obţinut din sursa avînd amplasamentul în plafon. Se utilizează lampadare, aplice dar şi diverse plafoniere.

Lumină de tip ambiental – constituie o categorie de iluminare ce exercită o funcţie pur decorativă obţinută cu ajutorul luminii indirecte. Acest tip de iluminare poate fi utilizat în combinaţie cu iluminatul general (ex: utilizarea în zonele de circulaţie).

Lumină de tip local sau accent – pentru contemplarea locală a iluminatului general care răspândeşte raze luminoase direcționate preconizate pentru activizarea unor elemente arhitecturale, decorative (o piesă de interior, tablou, un obiect cu o valoare specială) .

Un mare accest se pune pe organizarea corectă a iluminatului artificial și are la bază selectarea şi instalarea corectă a corpurilor de iluminat – ele trebuie să corespundă cerinţelor, nevoilor, să fie rezistente, trainice şi comode la exploatare.

CULOAREA LUMINII poate fi: caldă, rece, neutră în funcție de temperatură. 

  • lumină caldă – de culoare gălbuie se utilizează în cazul realizării unui interior cu o iluminare scăzută (ex: dormitor, zonă de circulaţie etc)
  • lumină rece – de culoare albastră se întrebuinţează în cazul unui nivel înalt iluminat în zonele unde se desfăşoară diverse activităţi cu un nivel sporit de concentrare intelectuală ( ex: odaie pentru copii, birou, zonă de lucru în bucătărie etc.);
  • lumină combinată (neutră) – de culoare albă se utilizează în cazul solicitării accentuării gamei cromatice a culorii puternice în scopul păstrării percepţiei vizuale optimale;

Este recomandat la etapa de selectare a finisajelor combinarea (vizualizarea) acestora sub iluminarea artificială a pieselor de iluminat care vor fi utilizate în decorarea interiorului aflat în proiectare. Iluminarea artificială trebuie să asigure anumite condiții igienice și anume: o intensitate luminoasă corespunzătoare activităţii, evitarea umbrelor și a strălucirii excesive, uniformitatea în timp și spațiu, evitarea încălzirii atmosferei, un spectru luminos cât mai apropiat de cel al iluminatului natural.

Cum alegem obiectele decorative ?

Obiectele decorative sunt una dintre cele mai bune metode de a vă expune stilul personal. Indiferent dacă doriți să vă arătați iubirea pentru natură, colecția dvs. de artă fantezie sau sensibilitatea dvs. obiectele decorative sunt o modalitate excelentă de finisare a amenajării interioare a casei. Nu vă fie frică să experimentați. 

Când alegeți obiecte decorative, nu uitați, potrivirea obiectelor în diferite forme și dimensiuni astfel încât să creați o simetrie naturală.

Cărțile pot fi și obiecte decorative. Indiferent dacă ați avut sau nu șansa de a le citi, o selecție bine curatată de cărți de artă este o modalitate excelentă de crea un aspect plăcut atat pe masă cât și pe rafturi. Oferă oaspeților tăi ceva de citit atunci când ești ocupat în bucătărie și îți vei arăta gustul artistic individualizat.

O modalitate de a crea un design de masă convingător este de a contrasta materialele naturale și sintetice. Dacă doriți să încorporați câteva elemente naturale în casa dvs., atunci luați în considerare amplasarea unor plante pentru masa dvs. de cafea. Sunt o modalitate excelentă de a adăuga elemente naturale, menținând în același timp un aspect elegant și contemporan.

Atât în alegerea obiectelor decorative cât și în amenajarea unui spațiu se va ține cont de gama de culori. Se vor utiliza nu mai mult de 3 culori + una ca accent. Aici ne vin în ajutor paletele.

    Cînd vine vorba de aranjarea unei camere, designerul este întotdeauna o garanție a succesului estetic. Însă în prezent, există și foarte multe aplicații de unde ne putem inspira.

Bineînțeles că avem cu toții gusturi, rafinament, stil însă combinația acestora se poate face armonios doar de un specialist în domeniu.Anii de studii, experiența își poate pune accentul atunci când vine vorba de respectarea normelor tehnice, amplasarea diferitor piese de mobilier, corpuri de iluminat, combinația texturilor, facturilor și culorilor.

Un designer obligatoriu ține cont de mărimile reale, etapele de creare de implimentare a conceptului, oferă posibilitatea de vizualizare în avans a spațiului dvs cu ajutorul vizualizărilor 3D.

La finalizarea proiectului – designerul vă va oferi o listă cu toate materialele, piesele de mobilier, corpurile de iluminat, obiectelor de decor utilizate în proiect și adresa de unde pot fi achiziționate ori mie personal îmi place să realizez proiecte implimentabile nu doar de dragul proiectatului.

Un designer – se va strădui să nu depășească bugetul preconizat.Orice aplicație accesibilă nu poate sa vă răspundă corespunzător necesităților Dvs individuale.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Casă, grădină, animale de companie

Siguranța mai întâi de toate, chiar și de Crăciun!

NU putem spune că anume de sărbători avem cele mai multe situații de risc, dar oricum în fiecare an sinteza IGSU este completată cu intervenții pentru lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși, intervenții pentru salvarea persoanelor.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6