Ce se întâmplă în corpul tău când plângi

Și plânsul are efecte asupra corpului tău, unele dintre acestea pozitive. În plus, contează foarte mult cum plângi. Se pare că organismul uman poate produce lacrimi bazale, din reflex și fizice. Lacrimile bazale sunt responsabile pentru menținerea umidității ochilor, lacrimile din reflex te ajută să scapi de o geană din ochi, iar lacrimile fizice sunt cele care apar în același timp cu emoțiile puternice. 

1. Creierului nu îi pasă dacă ești fericit sau trist

Ai plâns vreodată de bucurie? Dar atunci când te-ai speriat sau supărat? Oamenii pot plânge din orice motiv. Chiar mai ciudat este faptul că anumite părți ale creierului uman nu pot nici măcar să diferențieze de ce plângem.În creier există o mică regiune numită hipotalamus. Când ești fericit, trist sau stresat, hipotalamusul știe să facă un singur lucru: să reacționeze. Primește un semnal dintr-o altă parte a creierului, numită amigdala, astfel permițându-ți să experimentezi diferite emoții. Iar după ce sistemul nervos primește emoțiile, canalele lacrimogene încep să lăcrimeze. Între timp, hipotalamusul nici măcar nu înțelege de ce plângi.

2. Ai parte de un antrenament pentru tot corpul

S-ar putea ca unii oameni să nu facă mișcare destulă, dar plânsul este tot un fel de antrenament.Îți poți imagina un copil care se enervează și plânge pentru a-ți da seama cât de activ este plânsul. Chiar dacă nu te trântești pe podea și nu dai din mâini și picioare atunci când plângi, probabil că umerii tăi se mișcă intens de fiecare dată când suspini. Poate apărea chiar și o durere de cap. Se întâmplă multe lucruri în corpul tău atunci când plângi. Crește pulsul și nivelul transpirației. În acest fel, plânsul este ca un antrenament pentru organism. 

3. Îți poți lua la revedere de la hormonii de stres

Lacrimile au un fel de putere vindecătoare. Au o abilitate de transformare, iar mulți psihiatri le recomandă pacienților să plângă. Fiecare tip de lacrimi are propriul rol vindecător.Cu toate acestea, lacrimile emoționale au beneficii speciale pentru sănătate, inclusiv reducerea hormonilor de stres.

Plânsul este un proces exocrin, adică un proces în care o substanță iese din corp. Alte procese similare ale corpului, cum ar fi transpirația și expirația, elimină substanțe toxice din corp. Așa că există toate motivele să credem că plânsul face același lucru, eliminând substanțele chimice pe care organismul le produce ca răspuns la stres. Potrivit unui studiu, plânsul eliberează anumite substanțe chimice care par să ușureze durerea fizică și durerea emoțională. 

4. Ce se întâmplă în corpul tău când plângi: Lacrimile pot ucide bacterii

Atunci când nu ai acces la săpun și apă curgătoare, poți să apelezi la un dezinfectant de mâini pentru a te curăța. Dar ce se întâmplă dacă nu ai la îndemână? Poți începe să plângi în palme.Lacrimile pot fi capabile să ucidă bacteriile. Acestea conțin un tip de proteină numită lizozimă, care distruge moleculele dăunătoare sănătății.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6