Ce avantaje au copiii care cresc alături de animale de companie?

Bebeluşii care îşi petrec timpul în compania unui câine au un risc mai scăzut de apariţie a infecţiilor urechilor şi afecţiunilor respiratorii, decât cei care nu trăiesc alături de animale de companie, potrivit unui nou studiu.Ce avantaje au copiii care cresc alături de animale de companie?

Cercetarea nu a identificat şi motivul pentru care se produce acest fenomen, dar sugerează că micuţii care îşi petrec o parte din zi jucându-se afară, împreună cu un câine, au un sistem imunitar mai puternic decât alţi copii. Mai mult, se pare că şi pisicile au un efect benefic asupra copiilor, deşi rezultatele au fost mai puţin semnificative decât în cazul copiilor acompaniaţi de câini.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 397 de copii din Finlanda, ai căror părinţi au ţinut jurnale săptămânale în care au notat starea de sănătate a copiilor în primul an de viaţă, de la vârsta de 9 la 52 de săptămâni.

În total, copiii care au fost crescuţi în case cu pisici sau câini au avut cu 30% mai puţine şanse de a dezvolta simptome de boli respiratorii infecţioase, precum tusea, respiraţia şuierătoare, rinita sau febra, comparativ cu restul copiilor. De asemenea, în cazul acestor copii s-a observat un risc cu 50% mai scăzut de apariţie a infecţiilor la nivelul urechilor.

“Copiii care trăiau alături de pisici sau câini erau mult mai sănătoşi pe perioada studiului”, a declarat autorul studiului, expert în cadrul Universităţii Kuopio, din Filanda.

Cea mai mare protecţie împotriva infecţiilor s-a observat la copiii care au petrecut cel puţin 6 ore în compania câinilor, la polul opus situându-se cei care nu au avut contact cu animale de companie.

“Studiul nostru oferă dovezi preliminarii care demonstrează că deţinerea unui câine drept animal de companie ar putea proteja împotriva infecţiilor respiratorii pe parcursul primului an de viaţă. Contactul cu un animal de companie ar putea ajuta la maturizarea sistemului imunitar, ceea ce duce la un răspuns imunologic mult mai adecvat” au notat specialiştii în studiu. Îmbunătăţirea a fost semnificativă chiar şi după ce oamenii de ştiinţă au eliminat alţi factori care ar fi putut creşte riscul de infecţie, de pildă lipsa alăptării, mersul la creşă, dezvoltarea într-o casă cu fumător sau prezenţa unor fraţi mai mari.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Casă, grădină, animale de companie

Siguranța mai întâi de toate, chiar și de Crăciun!

NU putem spune că anume de sărbători avem cele mai multe situații de risc, dar oricum în fiecare an sinteza IGSU este completată cu intervenții pentru lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși, intervenții pentru salvarea persoanelor.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6