CAMPANIE: ȘI PRIN ADOPȚIE POȚI DEVENI TATĂ! Dăruiește grijă, atenție și dragoste și vei fi cel mai bun tată din lume pentru copilul tău.

Fiecare copil are dreptul la FAMILIE, indiferent dacă a moștenit-o pe cale biologică, sau a redobândit-o, pe cale adoptivă. Adopția înseamnă o cultură a responsabilității și a iubirii față de COPII, susțin reprezentanții Amici dei Bambini Moldova în cadrul campaniei ”Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă”.

În perioada 15 mai – 15 iunie 2021 campania de informare ”Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă” își propune să crească gradul de conștientizare a importanței implicării taților în viața de familie pentru promovarea unei comunicări și educații non-violente dar și să informeze publicul larg despre rezultatele proiectului.

Conform ultimelor date publicate de MSMPS în raportul CER pentru anul 2019, deși în Registrul Național al Adopțiilor erau înregistrați 346 adoptatori către sfârșitul anului trecut (308 naționali și 38 internaționali), doar 87 de copiii au fost adoptați. Din cei 3483 copii cu statut de copil rămas fără ocrotire părintească, 143 copii aveau, în decembrie 2019, vârsta cuprinsă între 0-2 ani, 597 din ei – 3-6 ani, marea majoritate (2153) se încadrau în 7-15 ani și alții 590 în 16-17 ani. Aceștia din urmă, cel mai probabil, la momentul de față nu mai sunt copii.

În acest context, Filiala din Moldova a Asociației Amici dei Bambini, cu suportul Fundației Est-Europene din sursele OAK Foundation, au lansat această campanie pentru a aduce în vizorul societății importanța implicării taților în viața de familie, promovând o comunicare și o educație non-violentă.

Este un mit că mamele sunt cele care trebuie să se ocupe, în exclusivitate, de educația copiilor. Copiii au nevoie de prezența ambilor părinți, mai ales atunci când vorbim despre copiii care merg în adopție, aceștia venind din medii defavorizate, deseori caracterizate de lipsă de dragoste și afecțiune, cu episoade de violență și agresivitate. În aceste situații, tatăl adoptiv are sarcina deloc ușoară de a-i schimba copilului adoptat percepția despre adevăratul rol al bărbatului în familie, oferind un model de tată grijuliu și soț iubitor. 

La fel este un mit că tații sunt mai importanți în creșterea și educația băiețeilor iar mama în cea a fetițelor. Ambii părinți sunt importanți și fiecare din ei își au propriul rol în devenirea viitorului bărbat sau femeie.

Organizatorii campaniei își propun ca acest mesaj nobil să ajungă și la:

  • Autoritățile publice locale și centrale cu atribuții în domeniul adopției;
  • Potențialii părinți adoptivi din RM;
  • Întreaga comunitate/societate din RM.

Mai multe filmulețe explicative despre procesul de adopție, găsiți aici:

https://www.youtube.com/channel/UCRYHDUPi714zz6BU5kKwP6Q

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6