6 sfaturi oferite de psihologul Rodica Rudei: “Cum protejăm psihicul unei femei pe timp de pandemie, cu activități casnice duble/triple la zi?”

Psihologul Rodica Rudei a oferit pentru isecrete.com câteva sfaturi pentru activități neobișnuite sau REVELAȚII din ABC-ul fericirii, care le puteți folosi pe perioadă de CRIZĂ!

Când lucrurile se schimbă în rău, realizăm cât de mult ne lipsește rutina. Realizăm că trăim un clișeu și că abia acum, după ce am pierdut starea de normalitate, îi înţelegem adevărata valoare.

Dacă mâine ne-am relua ca prin minune viaţa de dinainte, am fi capabili să exersăm faptic înţelepciunea dobândită în perioada de criză? Să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de un trai simplu, de oamenii din jur? Sau suntem fericiţi numai retrospectiv?

Dincolo de activarea instinctului de supravieţuire, criza a adus cu sine și câteva revelaţii.

  • Fericirea nu e una subiectivă iar noi avem puterea de a împiedica împrejurările să decidă în locul nostru. 

  • Fiecare are dreptul să-și proiecteze fericirea după bunul plac. Consumerismul creează nevoi false,  ne convinge că tabloul este mereu incomplet. De aici, și frustrările, comparaţia cu ceilalţi, expunerea la niște standarde imposibile. Situaţia de criză a resetat însă valorile: Măsoară fericirea cu ceea ce ai, nu cu ceea ce îţi lipsește. (Michael Josephson)

  • Oamenii contează mai mult Nu e de mirare că asociem distanţarea socială cu ceva nefiresc. Detestăm să fim singuri, să nu primim vizite, să ocolim trecătorii pe stradă, să păstrăm distanţa în transport. Ne e greu să trăim în lipsa comuniunii directe cu ceilalţi. Știinţa demonstrează că relaţiile apropiate cu familia, prietenii, cunoștinţele și colegii, întreţin fericirea într-o măsură mai mare decât o fac banii, faima sau statutul social.

  • Strictul necesar nu este totul, dar poate fi de ajuns. Totuși, a ști să te bucuri de ceea ce ai – face diferenţa dintre fericire și nefericire. Sub ameninţarea lipsurilor, învăţăm să apreciem stabilitatea unui trai minimal. Poate că ieri ni-se păreau simple accesorii standard – astăzi le privim cu profundă recunoștinţă.

  • Sănătatea bunul cel mai de preţSănătatea este strâns legată de fericire și trebuie să fie prioritară indiferent de condiţii. Contextul actual ne obligă să fim mai precauţi decât de obicei, chiar și cu preţul restrângerii unor drepturi și libertăţi fundamentale.

  • Totul este trecător, însă nu în zadar. Situaţiile care depășesc controlul individual ori colectiv ne demonstrează cât de fragili suntem, cât de firav este mediul nostru – o casă de paie în bătăia unei furtuni. Deseori, în astfel de momente, oamenii își recunosc limitele și pornesc după răspunsuri în afara lor. Depășirea zonei de confort ne determină, în schimb, să alegem: în cine sau în ce ne încredințăm când noi nu mai suntem de-ajuns? Orice confruntare cu realitatea efemerităţii este, în ultimă instanţă, de bun augur. Ne deschide uși inaccesibile altfel.

Orice adevăr dureros are însă și o latură bună – ne face să gândim mai departe, ne transformă radical existenţa. Pandemia ne-a adus multe pierderi, însă ne-a adus și un câștig: ne-a învăţat să discernem lucrurile cu adevărat importante în viaţă – iubirea, credinţa, speranţa, solidaritatea, încrederea într-un nou început.

Dragele noastre, cele care pandemia v-a închis în casă și v-a întors viața “pe dos” – echipa isecrete.com vă dorește să fiți FERICITE!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6