5 soluții eficiente pentru curățarea fierului de călcat

De cele mai multe ori neglijăm partea de întreținere a fierului de călcat, iar cea mai frecventă greșeală pe care o facem este să îi distrugem rezervorul și să blocăm orificiile pentru abur.Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, în loc să încărcăm rezervorul cu apă distilată, “alimentâm” fierul de călcat cu apă de la robinet, care produce rugină și formează mizerie pe talpa fierului de călcat.

Talpa fierului devine mai închisă la culoare și apar depuneri deranjante. Acestea se formeză în momentuul în care calci fibre sintetice sau naturale la o temperatură prea mare.Atunci când fierul tău de călcat nu mai alunecă pe material, ci se lipește de el și în loc să scoată aburi, elimină impurități, e momentul să îl cureți.

Iată câteva soluții eficiente și la îndemână:

1. Oțet alb și bicarbonat de sodiu

Oțetul are acid în compoziție, care poate dizolva grăsimea, unii microbi și alte impurități. Uneori, cantitatea de acid din oțet poate fi foarte mare și trebuie să îl diluezi cu apă înainte de a-l folosi.

Dacă urmele de pe talpa fierului nu sunt foarte mari, încălzește o cantitate mică de oțet alb și înmoaie o cârpa în el. Freacă ușor suprafața tălpii cu cârpa umedă.
Dacă murdăria este întinsă pe toată talpa, poți încerca să adaugi o linguriță de sare sau bicarbonat de sodiu în soluția de oțet. După ce ai curățat fierul, șterge-l cu o cârpă umedă curată.

2. Sare

Sarea este alcatuită din mici cristale care au colțuri ascuțite și determină sarea să fie abrazivă, asemănătoare cu glaspapirul. Astfel, ea poate fi folosită pentru a răzui petele și depunerile de pe diverse obiecte.

Acoperă o bucată de ziar cu o cantitate destul de mare de sare. Pornește fierul și calcă ziarul până se duce mizeria. După eliminarea petelor, șterge fierul cu o cârpă curată.

3. Ceara

Când este în formă lichidă, ceara este maleabilă și se poate prinde de impuritățile de pe o suprafață. Dacă este desprinsă în stare solidă de pe acea suprafață, va îndepărta și depunerile.

Pornește fierul de călcat, freacă o lumânare pe zonele pătate și asigură-te că acesta are o temperatură suportabilă atunci când ștergi ceara cu o cârpă moale. Dacă nu reușești să cureți toată murdăria în acest fel, aplică și puțin oțet.

4. Pastă de dinți

Printre utilizările alternative ale pastei de dinți se numără și curățarea arsurii de pe fierul de călcat. Acest produs îndepărtează petele închise la culoare.


Pune puțină pastă de dinți pe talpa rece a fierului de călcat și șterge-o cu o cârpă curată. Pornește apoi funcția de aburi și lasă fierul să stea așa timp de cinci minute. Când s-a încălzit, curăță talpa fierului cu o cârpă și îndepărtează orice urmă de pastă.

5. Detergentul de rufe

Detergentul de rufe este util pentru curățarea arsurii de pe fierul de călcat, în cazul în care acesta are o talpă antiaderentă.
Amestecă detergentul cu puțină apă caldă, înmoaie o cârpă în acest lichid și freacă talpa fierului.

Sursa- http://antenasatelor.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Casă, grădină, animale de companie

Siguranța mai întâi de toate, chiar și de Crăciun!

NU putem spune că anume de sărbători avem cele mai multe situații de risc, dar oricum în fiecare an sinteza IGSU este completată cu intervenții pentru lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși, intervenții pentru salvarea persoanelor.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6