[geot country="Romania"] [/geot]

Victoria Cecoi, despre pasiunea pentru creațiile hadmade: „Cu toate că nu știam a ține croșeta în mâini, am învățat totul de la zero, iar acum nu-mi imaginez să fac altceva”!

Ambițioasă, determinată și pasionată de domeniul handmade, Victoria Cecoi din Chișinău a reușit să descopere această sferă din alt punct de vedere. A început să confecţioneze manual diferite accesorii din pură curiozitate pentru ea, după care au urmat altele, destinate unui public mai larg – prietenilor, familiei. Până la urmă, a ajuns să realizeze comenzi serioase ce au ajuns și peste hotarele țării.

Am studii în design interior și chiar dacă nu am continuat în acest domeniu, cred că universul a dorit să îmi facă această legătură cu pasiunea de a crea lucruri handmade eco și originale. Totul a început acum 5 ani, atunci când am descoperit acest hobby-croșetatul, care pur și simplu îl ador. Fiind in concediu de maternitate, eram în căutare de schimbări și ocupații care să îmi aducă plăcere. Atunci văzusem că se organizează un workshop despre croșetatul din fire de tricotaj (ceva nou pentru mine). M-am interesat mai mult deoarece mi s-a părut ceva foarte interesant. Cu toate că nu știam a ține croșeta în mâini, nu am ezitat mult și m-am înscris la workshop, dar s-a meritat.

În micul său loc de creaţie, meşteriţa dă frâu liber fanteziei. A deprins repede această ocupație, iar perseverenţa și răbdarea sunt calitățile care o definesc. Meșterița spune că ceea ce face este un lucru migălos, care necesită atenție, pasiune și timp, însă lucrurile pe care le confecționează îi aduce mai mare plăcere și o face să se relaxeze.

În colecția Pretty Accessories se găsesc multe accesorii: coliere, coșulețe organizatoare, gentuțe, rucsacuri, pernuțe decorative, covorașe. O idee mai deosebită este rucsacul croșetat manual în combinație cu piele ecologică, care pur și simplu arata superb. Planific să creez mai multe articole combinate cu eco-piele și piele naturala, astfel, ca orice ținută să fie cât mai originala. O parte din creații “au călătorit” și peste hotarele țării: România, Germania, Elveția, Londra, Irlanda, Canada, America.

 Primesc frecvent încurajări de la femei de afaceri sau simpli oameni care îmi admiră creațiile, iar aceasta e foarte motivant. Asta m-a făcut să prind aripi și am multe idei pe care le voi realiza în viitorul apropiat. E interesant faptul că eu întotdeauna credeam că croșetatul nu e pentru mine, dar uite că viața are și alte întorsături, care îți poate demonstra contrariul.

 Pentru lucrări folosesc doar fire de tricotaj, calitative, ecologice, 94% cotton, cât și accesorii de înaltă calitate. Îmi place textura firului și este comod de lucrat cu el. Materialele foarte mult contează ca o lucrare să fie reușită, de aceea eu pun mare accent pe acest detaliu.  Acum, consider activitatea mea ca un hobby, care îmi aduce plăcere, cât și un venit. Între timp, am revenit la serviciul de bază( activez într-o companie de telefonie mobilă )și încerc să le combin cu rolul de mamă. Este o activitatea ce îmi oferă acea doză de relaxare, energie și nu în ultimul rând, dorință/inspirație de a crea mereu ceva  deosebit.

Munca este și întotdeauna va fi prețul inevitabil plătit pentru orice este valoros”- Samuel Smiles

Atâta timp cât faci totul cu dăruire și îți place ceea ce creezi, nimic nu este imposibil. După master-class, mi-a venit ideea să lansez  o pagină pe social media dedicată acestor creații, unde să le pot promova. Treptat, pagina a început a crește, datorită lucrărilor, dar și worshop-urilor pe care mai târziu am început să le organizez. E foarte plăcut când multă lume este interesată de lucrul handmade și apreciază acest proces migălos.

Facebook- Pretty Accessories

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Interviu cu Marina Ganea Slimovschi, doctor kinetoterapeut

Marina Ganea Slimovschi are 35 de ani și este din comuna Codreanca, raionul Strășeni. De meserie doctor kinetoterapeut, cu experiență în domeniul recuperării medicale, știe să trateze fiecare caz printr-o metodă unică și eficientă. Consideră că cel mai dificil de realizat este câștigarea încrederii pacienților, dobândirea experienței profesionale, lucruri care condiționează o carieră de succes

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6