div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Vedetă la închisoare: Ce condiții are Felicity Huffman în penitenciar

Felicity Huffman, actrița cunoscută pentru rolul din serialul „Neveste disperate”, a început să execute cele 14 zile de închisoare la care a fost condamnată pentru că a dat mită. Regimul de detenție include mai multe restricții.

Felicity Huffman s-a prezentat marţi la închisoarea federală din Dublin, la 30 de kilometri de Oakland, în nordul Californiei, pentru a-şi începe pedeapsa de două săptămâni de detenție, primită după ce a recunoscut că a plătit 15.000 de dolari pentru falsificarea testelor de admitere la facultate pentru fiica sa cea mare. 

Pe lângă sentința cu închisoarea, actrița a mai fost condamnată la o amendă de 30.000 de dolari, un an de supraveghere și efectuarea a 250 de ore de muncă în serviciul comunității pentru implicarea sa în uriașul scandal în care părinţi bogaţi au apelat la mită pentru a le asigura copiilor lor admiterea frauduloasă în universităţi americane prestigioase.

Huffman a fost condusă la închisoare de soţul ei, actorul William H Macy, relatează Entertainment Tonight.

Avocații actriței i-au cerut judecătoarei să recomande să i se permită ispășirea pedepsei la Dublin pentru că acesta penitenciarul cel mai apropiat de casa ei din Los Angeles. Decizia repartizării ei a fost luată de Biroul Federal al Penitenciarelor din SUA.

Închisoarea pentru femei de la Dublin este o unitate de detenție de minimă siguranță și are reputația de a fi una dintre cele mai liniștite închisori din America.

Cea mai liniștită închisoare din America


Situat în Bay Area, unde vremea e plăcută tot anul, FCI Dublin este unul din cele patru penitenciare americane rezervate exclusiv femeilor și are 1.235 de deținute. Localnicii l-au denumit “Castelul Dublin”, fiindcă e mai mult un loc de relaxare decât o închisoare, a explicat o sursă citată de Radar Online.

Regulamentul prevede că deținutele trebuie să fie în pat în fiecare seară la ora 22:00, iar deșteptarea se dă la 6:30 dimineața, când are loc inspecția, scrie Daily Mail. Deținutele au restricții în comunicarea prin e-mail, întrucât destinatarii trebuie să fie pre-aprobați. Mesajele sunt expediate prin intermediul unui soft care le dă destinatarilor opțiunea de a accepta sau de a respinge corespondența. E-mailurile sunt limitate la 13.000 de caractere și nu pot include imagini sau documente atașate.


Huffman poate primi vizitatori sâmbăta și duminica, între orele 8:00 și 14:00, dar, ca și în cazul celorlalte deținute, cadourile nu sunt acceptate. 

Fiecare femeie din penitenciar poate primi 35 de dolari de la vizitatori, iar banii pot fi folosiți doar pentru a cumpăra produse din vendomatele de pe holuri.

Totodată, deținutele pot cheltui până la 320 de dolari pe lună la magazinul închisorii, de unde pot cumpăra, printre altele, bomboane, prăjituri, înghețată, cafea instant, produse de toaletă și felicitări, relatează Daily Mail.

În închisoare, ca la facultate


În sălile comune există televizoare care sunt funcționale până la ora 20:45, însă conducerea penitenciarului poate oferi unele excepții pentru programe TV speciale, cum ar fi evenimente sportive sau știri. 

Deținutele se mai pot relaxa cu cărți de joc și table sau șah în sălile comune, iar cele care vor să muncească pot participa la cursuri de pregătire în domeniul serviciilor pentru clienți, de exemplu call center. Femeile sunt instruite cum să vorbească în convorbirile telefonice și cum să scrie rapid la computer. De asemenea, beneficiază de cursuri de engleză, spaniolă, grafică pe computer și software, dar și în alte domenii, precum instalații, peisagistică și construcții.


Potrivit unei broșuri de prezentare publicată de Biroul Federal al Penitenciarelor din SUA, femeile de la Dublin au posibilitatea de a opta și pentru alte activități de recreere, precum arte, sport (sofball și volei), fitness și programe de slăbit.

Viața după gratii și riscurile ei


Deși condițiile de detenție nu sunt brutale în comparație cu cele din alte penitenciare, Felicity Huffman va avea nevoie de o perioadă de adaptare la noul ei statut – de la condițiile de lux din vila ei somptuoasă din Los Angeles la dormitorul comun și la masele pe care le va lua sub privirile insistente ale gardienelor e, totuși, o diferență mare.În plus, oricât de bune ar fi condițiile, este, totuși, o închisoare, iar viața după gratii se dovedește adesea complicată și riscantă într-un asemenea mediu.

Lori Loughlin riscă ani de închisoare


Felicity Huffman este primul părinte condamnat în cazul Operation Varsity Bluest. De la hotărârea luată în cazul actriței, alţi părinţi au primit pedepse de la eliberare condiţionată la 5 luni de închisoare.

În septembrie, Huffman a declarat că a intervenit în examenele fiicei ei pentru că a crezut eronat că îi va oferi o “ocazie” de a fi acceptată la facultate.

Într-o scrisoare trimisă judecătoarei Indira Talwani, actrița a explicat că a fost motivată de nesiguranţa ei, ca mamă, şi de preocuparea sa că incapacitatea de studiu a fetei ei o va împiedica să ajungă la facultate pentru a studia actoria.“Sincer, nu mi-a păsat şi nu îmi pasă ca fiica mea să meargă la o facultate de prestigiu. Am vrut doar să îi ofer ocazia de a fi luată în considerare pentru un program unde talentul ei actoricesc ar fi factorul decizional. Am încălcat legea, dezamăgit comunitatea educaţională, mi-am trădat fiica şi dezamăgit familia”, a explicat ea.

Huffman a mai scris că atunci când a aflat, fiica ei a întrebat-o cu lacrimi în ochi: “De ce nu ai crezut în mine? De ce nu ai crezut că pot face asta de una singură?”“I-am compromis viitorul, am compromis integritatea familiei mele şi a mea”, a mărturisit vedeta, adăugând că se simte ruşinată pentru fapta sa.Pe lângă Felicity Huffman, în scandal este implicată şi actriţa Lori Loughlin. Aceasta este acuzată că, împreună cu soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, a plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California). Ei au decis să pledeze “nevinovat”, dar riscă pedepse mult mai aspre, de ordinul a câțiva ani de închisoare.

Sursa- https://www.eva.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Astăzi va fi lansat în premieră filmul “pandemia.md” – un film despre virusul relațiilor dintre oameni pe timp de “ciumă”

Lansarea națională va avea loc astăzi la Cinematograful Patria Loteanu. Concomitent cinefilii vor putea urmări pelicula și la cinematograful Cineplex Mall. Acțiunea filmului “pandemia.md” are loc în perioada carantinei de pandemie Covid 19.  În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență și regizorul de film, împreună cu familia, părăsesc orașul și se refugiază la

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6