La sfârșitul acestei luni, în Republica Moldova ar trebui să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19.Potrivit Ministerului Sănătății, în fază inițială va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupurile de risc.

În timp ce autoritățile fac planul de vaccinare, mai mulți medici refuză să se vaccineze. Din informațiile de care dispune portalul noi.md, doar în cadrul unui spital din Capitală, din 20 de cadre medicale care lucrează în secția de terapie intensivă, doar 3 au acceptat să se vaccineze împotriva COVID-19.
Restul cadrelor medicale motivează că nu vor să se vaccineze pe motiv că nu au încredere în vaccin.
Sursa, care a dorit să își păstreze anonimatul, spune că șefa secției a fost chemată la directorul spitalului și pusă să scrie explicație de ce subalternii săi refuză să se vaccineze. Într-o reacție oficială pentru Știri.md, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au venit cu un răspuns la informațiile apărute în presă.
“Pe tot parcursul pandemiei COVID-19, lucrătorii sistemului medical au luptat și luptă în continuare pentru viața fiecărui pacient. Tot sistemul de sănătate a dat dovadă de solidaritate și dedicație, mobilizând toate resursele în lupta cu COVID-19. În contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, lucrătorii medicali au păstrat aceeași atitudine – viața și sănătatea oamenilor sunt o prioritate.
Prin vaccinarea personalului medical, sistemul de sănătate va putea să acorde toată atenția pentru tratarea fiecărui pacient infectat cu COVID-19, și în același timp să nu se expună riscului de a se infecta și a face boala într-o formă severă. Acest lucru va permite personalului medical să salveze și mai multe vieți, inclusiv viața medicilor și asistenților medicali, care lucrează de la începutul pandemiei în prima linie”, se arată în reacția oficială expediată redacției știri.md
Totodată, Ministerul Sănătății vine cu un îndemn pentru instituțiile media să se informeze doar din surse sigure.
“În contextul începerii campaniei de vaccinare, în spațiul public apar tot mai multe informații manipulatorii sau false, care duc în eroare cetățenii. Îndemnăm instituțiile media să se informeze din surse oficiale și sigure, să împărtășească responsabilitatea lucrătorilor medicali și să susțină eforturile autorităților pentru stoparea pandemiei”, au conchis reprezentanții MSMPS.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?