Trucuri de frumusețe din trecut care ”ucideau” lent femeile

frumusețea femeilor din trecut

Dacă ți se pare că trendurile de azi în materie de frumusețe sunt uneori exagerate, atunci s-ar putea să te îngrozească cele din trecut.

Arsenicul se folosea pentru a elimina părul nedorit de pe corp

Ura femeilor față de părul de pe corp nu este o noțiune nouă. Încă din secolul 16, femeile au început să se teamă că părul ar putea să le facă să pară urâte. Soluția la această mică problemă a venit sub forma arsenicului. Astfel, femeile erau instruite să frece un amestec de arsenic pe piele, pentru a elimina părul: „Când pielea se simte fierbinte, spălați repede cu apă, pentru a nu se lua carnea…”.

Otrava era leacul pentru tratarea acneei

În secolul 19, lupta cu acneea nu implica „arme” la fel de sănătoase pentru pielea noastră cum implică în prezent. Oamenii care voiau să scape de coșurile nedorite și de excesul de sebum trebuiau să amestece colocint, sulfat de fier și extract de nux vomica, iar mai apoi să ingereze mixtura. Extractul cel din urmă conținea stricnină, o substanță toxică și letală, care nu ar trebui să fie ingerată vreodată.

Femeile slăbeau cu ajutorul paraziților intestinali

La începutul secolului 20, un tratament „minune” a apărut pe piață, promițând femeilor de pretutindeni că vor slăbit fără diete și sport. În ce consta? În ingerarea de paraziți intestinali (mai precis tenii) care au fost sterilizați în prealabil. Surprinzător (dacă privim tratamentul din prisma cunoștințelor pe care le avem în prezent), femeile nu au avut nicio problemă în a înghiți viermi, atâta timp cât asta însemna că vor slăbi ușor.

Nu exista smokey eye fără plumb

În Egiptul Antic, machiajul de tip smokey-eye era foarte popular. Oamenii din acea vreme foloseau kohl, o pudră neagră ce conținea plumb, pentru a-și trasa machiajul ochilor. Pe atunci, nu era un fapt cunoscut că plumbul poate fi letal pentru oameni și că nu ar trebui să fie vreodată aplicat în zona ochilor. Multă lume a suferit, drept rezultat, intoxicații cu plumb. Și mai surprinzător este faptul că primul rimel non-toxic a fost inventat abia în 1920.

Părul se îndrepta direct cu fierul de călcat

Prin anii 1960-1970 era la mare modă părul lung și drept. Neexistând însă plăci de întins părul, multe femei ajungeau să îl îndrepte direct cu fierul de călcat. Tehnica funcționa, dar era deosebit de periculoasă. Pe de o parte, părul se ardea și deteriora foarte repede de la temperaturile mari, iar pe de altă parte era foarte periculos să ai o bucată uriașă de fier fierbinte în apropierea feței, din motive evidente.


Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6