Deși cunoaștem că, exfolierea este o etapă importantă multe dintre noi nu realizăm această procedură suficient de des, acesta fiind secretul unui ten mai neted și mai luminos. Exfolierea agresivă poate irita pielea, așadar, este important să nu apelăm la metode prea abrazive. În continuare, îți prezentăm câteva simple trucuri de exfoliere pentru un ten neted.
De ce este exfolierea esențială pentru piele?
Celulele epiteliale se regenerează non-stop și durează aproximativ o lună pentru ca noile celule să se dezvolte la suprafața pielii. Celulele moarte se formează în mod natural, fiecare dintre noi pierzând aproximativ 40.000 pe oră! Unele celule rămân la suprafața pielii și pot înfunda porii. Îndepărtarea celulelor epiteliale moarte îți va asigura o piele mai luminoasă și mai netedă.
Cât de des ar trebui să îți exfoliezi tenul?
Dacă exfolierea este ceva nou pentru tine, ți-ai putea dori să testezi produsul pe o suprafață mică de piele înainte de a-l folosi pe toată fața. Dacă ai pielea sensibilă, un peeling săptămânal este suficient pentru a-i conferi tenului strălucire și un aspect neted și pentru a îndepărta impuritățile și celulele moarte. Dacă pielea ta este destul de grasă, este perfect dacă o exfoliezi de două ori pe săptămână.
Ce exfoliant este ideal ?
Exfolianți fizici
Unii exfolianți sunt fizici; aceste produse conțin particule sau perii exfoliante. Exfolianții fizici necesită puțină presiune sau forță pentru a îndepărta celulele epiteliale moarte în timpul utilizării. Dacă sunt folosiți incorect, pot avea un efect destul de dăunător asupra pielii. Dacă se aplică prea multă presiune, se pot crea microfisuri care vor distruge treptat echilibrul pielii. Dacă ai pielea sensibilă sau suferi de cuperoză, aceste produse pot fi destul de agresive. Acest tip de exfoliere este mai potrivit pentru corp, întrucât îndepărtează suprafețele de piele uscată sau aspră.
Exfolianți chimici
Spre deosebire de forța și presiunea necesare pentru a îndepărta celulele epiteliale moarte, exfolianții chimici conțin acizi blânzi care dizolvă substanța similară lipiciului ce „ține strâns” celulele de piele. Rezultatul? O piele mai luminoasă, mai netedă, cu un aspect mai uniform. Exfolianții chimici sunt mai blânzi, așadar, mai eficienți pentru piele.
Acizii alfa-hidroxilici (AHA) sunt ideali pentru tenul uscat, sensibil și predispus la roșeață.
Acizii beta-hidroxilici (BHA) sunt recomandați pentru tenul gras, predispus la acnee.
Cele mai eficiente trucuri de exfoliere pentru un ten neted
Dacă folosești un exfoliant cu particule, aplică-l dimineața. Pielea se regenerează peste noapte, așadar, îndepărtează pielea moartă și uscată dimineața, pentru un ten cu un aspect mai neted. În funcție de tipul tău de ten, apelează la exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână.
Dacă alegi un exfoliant fizic, folosește-l la duș sau pe fața umedă. Aplică produsul pe piele cu mișcări circulare scurte, insistând pe obraji, pe frunte și pe nas.
Clătește produsul sub duș sau îndepărtează excesul de produs cu grijă, cu o lavetă cosmetică umedă, dacă îl folosești la chiuvetă.
Dacă aplici un exfoliant chimic, folosește-l înainte de culcare și aplică o cremă cu FPS dimineața următoare, întrucât pielea poate fi mai sensibilă la lumină.
În funcție de formula chimică, aplică produsul pe o dischetă demachiantă și masează-ți fața și gâtul.
Un exfoliant chimic poate fi folosit o dată la trei zile (sau de 2-3 ori pe săptămână), în funcție de cum reacționează pielea după prima utilizare. Dacă este deosebit de sensibilă, o singură aplicare este suficientă, în încercarea de a-i crește toleranța.
De asemenea, după folosirea unui exfoliant chimic, trebuie să aștepți aproximativ 10 minute înainte de a aplica cremă hidratantă și a continua cu restul rutinei de îngrijire.
Nu uita să îți exfoliezi și buzele! O periuță de dinți și puțină vaselină vor avea un efect nebănuit.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?