div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Top sfaturi pentru a avea o relație de succes! Află care sunt calitățile unui partener de încredere

secrete relație perfectă

Un partener bun te poate ajuta să devii persoana care vrei să fii. Vorbim aici despre așa-numitul „fenomen Michelangelo”: la fel cum Michelangelo reușea, prin sculptură, să aducă la lumină formele frumoase pe care le vedea de la bun început în blocul brut de marmură pe care-l avea în față, tot așa un partener iubitor poate aduce la lumină sinele tău optim sau „ideal” și poate revela natura frumoasă a ființei tale.

Teoretic vorbind, persoana cea mai potrivită să-ți fie alături are însușirile enumerate mai jos. Lista aceasta e gândită doar ca o sugestie orientativă – ceva la care să te gândești (să te gândești serios, totuși) atunci când cauți un partener potențial sau când evaluezi cât de mult cel de lângă tine reprezintă ceea ce ai nevoie. Ținând cont de aceste lucruri, iată ce calități trebuie să cauți la un partener:

Să aibă un atașament securizant și să fie matur

Pentru că acești oameni se simt bine în relație cu ei înșiși și cu ceilalți, ei sunt capabili de apropiere emoțională; de asemenea, își doresc ca ei înșiși și partenerii lor să-și poată explora pasiunile personale și separat. Ei sunt, de asemenea, capabili să reflecteze asupra lor înșiși și asupra vieții lor într-un mod deschis, revelator și conectat emoțional. Iar acest lucru le permite să-și recunoască limitările și să-și admită greșelile fără a deveni defensivi – totul fără a sacrifica sentimentul pozitiv pe care îl au despre ei înșiși. Înțelegând că și ceilalți sunt, în mod similar, imperfecți, ei sunt capabili să-și ierte ușor partenerii.

Să comunice eficient

Acești parteneri sunt buni ascultători și dornici să împărtășească trăirile lor, ceea ce-i ajută să cultive și să mențină relații apropiate. Ei pot, de asemenea, să rezolve eficient neînțelegerile, având, în parte, acest punct forte pentru că se pricep să-și identifice și să-și gestioneze emoțiile – un avantaj evident atunci când încerci să stabilești o legătură cu o altă persoană și să rezolvi dificultățile care vor apărea inevitabil într-o relație intimă.

Să te aprecieze

Nu este suficient să te îndrăgostești. Pentru că relațiile sunt create împreună, ele te vor face fericit pe termen lung numai dacă partenerul tău te respectă și te apreciază – și încearcă să exprime acest lucru într-un fel sau altul. Partenerul tău trebuie să fie interesat în a te cunoaște cu adevărat. Iar tu vei fi cel mai fericit și-ți vei atinge potențialul maxim dacă vei avea sprijinul și încurajarea de a-ți explora pasiunile personale.

Să fie potrivit pentru tine

Acest lucru înseamnă, în general, să aveți măcar anumite pasiuni comune. Dar înseamnă și să vă bucurați de a face diverse lucruri împreună, chiar dacă e vorba doar de a avea discuții captivante. Împărtășirea, sau cel puțin respectarea, valorilor celuilalt este ceva foarte important pentru o relație de lungă durată. Și, cu cât aceste valori afectează mai mult viața de zi cu zi, cu atât mai important este ca ele să fie împărtășite.

De exemplu, va fi un dezastru dacă unul dintre parteneri își dorește foarte mult să aibă copii, iar celălalt este total împotrivă. Sau, dacă unul dintre parteneri este dedicat unui stil de viață mai degrabă nomad – să spunem, o carieră de comerciant care implică multe călătorii –, relația va funcționa mult mai bine dacă persoana respectivă are parte de sprijinul celuilalt partener.

Să fie pregătit pentru a avea o relație

Partenerul tău trebuie să fie dispus să facă o prioritate din relația voastră. Acest lucru înseamnă să dedice timp și să acorde atenție relației, atât când sunteți fizic împreună, cât și când sunteți departe unul de celălalt. Și, de asemenea, înseamnă să vadă activitatea sexuală și apropierea emoțională ca pe două aspecte ale relației intime care se presupun reciproc. În cele din urmă, un potențial partener bun va crede că voi doi – în calitatea voastră de cuplu – sunteți responsabili unul de fericirea celuilalt.

Este important să ții minte că nu trebuie să găsești Bărbatul Ideal sau Femeia Ideală – acești oameni nici nu există. În schimb, ceea ce trebuie să găsești este Bărbatul Potrivit Pentru Mine sau Femeia Potrivită Pentru Mine. O ultimă atenționare: Nu te grăbi să elimini de pe listă pe cineva „drăguț-dar-plicticos”. Este perfect posibil ca „persoana drăguță” pe care ai cunoscut-o să fie foarte potrivită pentru tine – în ciuda lipsei de „entuziasm” imediat.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Relații&cuplu

 Află care sunt pericolele ce pot apărea dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă

Absenţa sexului într-o relaţie poate avea numeroase efecte asupra ambilor parteneri, iar unele dintre ele pot ameninţa însăşi fundaţia cuplului. Descoperă care sunt cele mai grave 6 pericole pentru cuplu dacă nu faceţi sex o perioadă mai lungă. Studiile despre sexualitatea în cuplu au descoperit o legătură clară între fericire şi frecvenţa sexului. Cuplurile fericite

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6