Tipsuri de călătorie pentru vacanța de iarnă

Cine a spus că vacanța de iarnă trebuie să fie neapărat la bunici sau acasă la părinți, împreună cu toate rudele pe care nici măcar nu le cunoști atât de bine? Ia-ți inima în dinți și anul acesta petrece în stilul tău! Iată cu ce recomandări inedite vine și de această dată “specialista pe vacanțe” – managerul unei agenții de turism din Capitală, Cătălina Adam.

Destinații pentru o vacanță de iarnă cu multă zăpadă

Laponia, Finlanda

Ce zici de o vacanță într-un loc unde zăpada rezistă chiar și un an întreg? Știu, sună magic. Unde mai pui că este și Țara lui Moș Crăciun! Laponia mai este cunoscută ca o zonă etnică și culturală din nordul Europei, unde locuiesc cei din poporul sami. Un lucru pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în Laponia este o vizită la Ferma de Reni Jaakkola, unde te vei putea bucura de niște experiențe incredibile și de neuitat. 

Piețele de Crăciun din Europa sunt renumite pentru decorațiunile impresionante, care bucură ochii vizitatorilor încă de pe la sfârșitul lunii noiembrie și până în ianuarie. Ai suficient timp să alegi una din destinațiile propuse de Cătălina Adam.

Crăciunul în Praga

Colinde, beteală, cozonac, felicitări, artificii, luminițe. Iar lista cu micile minunății care fac atmosfera magică din jurul Crăciunului poate continua. Descoperă-le anul acesta într-un decor de basm: în inima Pragăi, orașul minunilor. Aici, Crăciunul este așteptat în fiecare an încă de la începutul lunii decembrie în cea mai mare și mai frumoasă piață aflată în inima Orașului Vechi. Acolo, un brad uriaș este adus an de an din munții Sumava, iar la lăsarea serii, o perdea de lumina îl îmbracă, spre deliciul trecătorilor.

Crăciunul în Bratislava

Târgul de Crăciun de la Bratislava este locul perfect pentru o vacanță cu buget redus! Mâncare din belșug, tradiție și multă voie bună. Așa este descris Târgul de Crăciun de la Bratislava, Slovacia, de o mare parte a celor care l-au vizitat. Și, nu în ultimul rând, caracterizat prin prețuri reduse.Magia Crăciunului din piața centrală este întregită de muzica specifică sărbătorilor de iarnă, iar colindele slovace încălzesc în fiecare seară inimile vizitatorilor.

Crăciunul la munte

România, Ucraina, Bulgaria sau Austria – sunt doar câteva destinații recomandate de Cătălina Adam. Muntele este by default destinaţia de vacanţă în sezonul de iarnă. E locul în care se găseşte peste tot zăpadă: au naturel, oriunde îţi îndrepţi ochii, sau doar pe pârtii, artificială, numai bună pentru schiat. Este, totodată, şi locul în care colindele merg ascultate şi după ce a trecut Crăciunul, locul în care timpul pare să stea în loc pentru o vreme şi unde atât copiii, cât şi adulţii se simt grozav de bine. În afara faptului că aici se pot practica câteva sporturi de iarnă (schi, patinaj şi coborârea vertiginoasă pe derdeluş cu sania, placa sau punga), oamenii de zăpadă stau mai ţanţoşi un timp mai îndelungat, copiii adorm mai repede seara, din pricina aerului tare şi sănătos, iar voi puteţi să vă răsfăţaţi cu ţuică fiartă sau vin fiert, cu moderaţie, bineînţeles.

Crăciunul la mare

La începutul anului viitor parcă ți-ar sta bine pe-o plajă, c-un cocktail în mână. Și poate tu ești genul care înoată împotriva curentului și pleacă în vacanță când toți ceilalți se întorc. Egipt, Dubai, Maldive, Bali, Thailanda și Tenerife sunt doar câteva dintre plajele fierbinți care își așteaptă “colindătorii”… 🙂 Spre exemplu, în luna ianuarie pe plajele din Tenerife sau Egipt sunt 22-23 de grade în aer, dacă nu și mai mult. Apa e un pic cam rece, temperatura ei medie este de 20 grade. 

Cătălina, un mareeeee mulțumesc din partea echipei isecrete.com pentru interviurile tematice, demne de un jurnal de călătorii.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6