[geot country="Romania"] [/geot]

TEATRUL: piesa lipsă din puzzle-ul numit – educația copiilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Când ai fost ultima oară cu copilul tău la teatru? Mulți părinti ezită să își ducă copiii la teatru, crezând că va fi o zi plictisitoare pentru copii. Însă specialiștii spun că teatrul îi poate învăța o multime de lecții importante. 

Majoritatea pieselor de teatru pentru copii le oferă acestora o lecție de viață, mai mult sau mai puțin directă. Alteori, piesele de teatru îi pot învăța pe copii lucruri noi, legate de cultura generală.

Pentru că cei mici petrec o mare parte din viața lor la școală, locul unde se formează că și personalitate, dragostea pentru artă și tot ce e frumos intră în responsabilitățile cadrelor didactice.

În acest context, Direcția generală educație, tineret și sport din municipiul Chișinău lansează proiectul „Regizor de succes la tine în școală”.

Organizatorii își propun instruirea cadrelor didactice pentru ca aceștia să-și formeze competențe de a realiza spectacole de succes în școală împreună cu elevii, astfel creând o relație armonioasă dintre copii și teatru.

 În cadrul proiectului vor fi organizate 3 ateliere de artă, la care va fi prezentată percepția artei regizorale din perspectiva – profesorului obișnuit vs regizorului profesionist.

Această formă de activitate va scoate în evidență greșelile comise de profesori în organizarea spectacolele școlare, ce au drept consecință, de cele mai multe ori, dezinteresul pentru teatru din partea elevilor.

Mai exact, proiectul prevede ca profesorii să conștientizeze lacunele în organizarea spectacolelor școlare și să învețe tehnicile de realizare a acestor activități sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu.

Prin urmare, la fiecare atelier va fi invitată o personalitate notorie, care își va împărtăși propria experiență, oferind soluții și sugestii pentru realizarea unui spectacol reușit. Abordarea va fi pe 3 direcții: regie, artă actoricească, arta oratorică.

Atelierul este gratuit pentru toți profesorii interesați să-și perfecționeze tehnicile de construcție a unui spectacol școlar. Organizatorii își propun să îmbunătățească calitatea acestor evenimente periodice, conform standardelor moderne. Moderatori : Zina Bivol – regizor, Elena Vorotneac – profesor

Organizatorii își propun ca la prima ediție a proiectului să instruiască 50 de profesori din municipiul Chișinău – participarea e cu înregistrare prealabilă.

Condițiile de înregistrare le găsiți aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyp5JTKmVMfJiAGpYJCemtcsh5ShQqvc1ICIpVZ6zDG8fkIQ/viewform?fbclid=IwAR3mTDK_OHvTMAYAQfAY7CSu5Rg-UTvEWUYLJ-cKKiBs4Xl8ptMeKj67hGo

TEXT: Elena Țurcanu

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS

Începe vara cu prieteni, film și întâlniri de neuitat!

Vara e perioada activităților frumoase petrecute alături de prieteni! Iată de ce, echipa isecrete vă recomandă să mergeți și la film. În perioada 1-5 iunie, MEDIACOR – centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media va găzdui un eveniment inedit Inelul de Foc la Mediacor | Festivalul Industriilor Creative. Serialul “Inelul de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6