div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Te cerţi în public? 5 obiceiuri care îţi distrug relaţia

Obişnuieşti să fii nemulţumită pentru că nu şi-a dat seama că vrei să ieşiţi la film? Sau te apuci să te contrazici cu iubitul tău când sunteţi în preajma unor prieteni? Acest timp de comportament nu face decât să dauneze relaţiei voastre şi, fără să-ţi dai seama, îl vei îndepărta până când va dori să plece.

Prima regulă este să nu te minţi singură spunând că tu nu faci aşa! Fii sinceră cu tine pentru a putea repara problema! Iată 5 aspecte la care trebuie să reflectezi!

1.Obiceiul de a aştepta ca partenerul să-ţi îmbunătăţească starea de spirit şi viaţa

Când vine vorba de sprijinul emoţional în perioadele dificile, aceasta este o nevoie naturală şi cu adevărat importantă pentru relaţie. Dar dacă cineva din cuplu transferă responsabilitatea pentru starea sa de spirit sau starea sa psihologică asupra partenerului –  acesta este cel mai evident semn de manipulare. O astfel de atitudine faţă de partener vorbeşte despre imaturitatea emoţională şi este considerat motivul principal al despărţirii.

2. Obiceiul de a urmări contribuţia partenerului în relaţie

„Eu comunic cu părinţii tăi mai mult decât tu cu ai mei”, „Ai cheltuit mai puţini bani pentru vacanţă decât mine”.

Atunci când contabilizezi eforturile şi acţiunile celuilalt şi, de asemenea, îl îndemni să investească în relaţie nu mai puţin decât tine – joci un joc toxic, care în cele din urmă va duce la despărţire. În schimb, fă pentru relaţie ceea ce poţi mai bine şi cere-i ajutor partenerului atunci când ai nevoie.

3. Obiceiul de a gândi că eşti incompletă fără partener.

Partenerul – este persoana care îţi completează şi îţi îmbogăţeşte viaţa, dar nu este aplicaţia ta. Când cineva din relaţie se consideră incomplet fără celălalt, inconştient începe să-i controleze viaţa. O astfel de percepţie a relaţiei nu duce doar la despărţire, ci şi la distrugerea personalităţilor. Omul care îşi consideră partenerul ca fiind jumătatea sa – se află într-o relaţie dependentă şi, de cele mai multe ori rămâne singur. Psihologii afirmă că relaţiile sănătoase se construiesc atunci când se întâlnesc două personalităţi independente, cu drepturi depline.

4. Obiceiul de a face scandaluri în public sau acasă

În primul rând, acest lucru duce la instabilitate şi, în al doilea rând, vă privează de sentimentul de stabilitate şi echilibru în cuplu. Ambii veţi experimenta oboseala morală şi vă veţi îndepărta. În loc să faci un alt scandal, încearcă să analizezi nu cuvintele, ci acţiunile partenerului. Mulţumiţi-vă reciproc cât mai des şi căutaţi compromisuri.

5. Obiceiul de a aştepta ca partenerul să-şi de-a seama singur de dorinţele tale

Incapacitatea de a cere şi aşteptarea că partenerul îşi va da seama singur ce doreşti – duce la agresiune internă pasivă. Începi să crezi că dorinţele tale nu sunt importante şi te devalorizezi în ochii tăi. Trebuie să vorbeşti despre nevoile tale, în caz contrar vei distruge relaţia în care partenerul va fi victima speranţelor tale neîmplinite.

Sursa- https://clickpentrufemei.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Relații&cuplu

 Află care sunt pericolele ce pot apărea dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă

Absenţa sexului într-o relaţie poate avea numeroase efecte asupra ambilor parteneri, iar unele dintre ele pot ameninţa însăşi fundaţia cuplului. Descoperă care sunt cele mai grave 6 pericole pentru cuplu dacă nu faceţi sex o perioadă mai lungă. Studiile despre sexualitatea în cuplu au descoperit o legătură clară între fericire şi frecvenţa sexului. Cuplurile fericite

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6