Rusia şi China nu deţin medicamentul care tratează Covid-19

Coronavirusul sau Covid-19 a declanşat o serie de crize fără precedent. Pe lângă criza medicală sau economică, asistăm şi la o avalanşă de ştiri false, farse sau teorii ale conspiraţiei menite să accentueze panica, să sporească starea de nesiguranţă a oamenilor şi să crească nemulţumirea lor faţă de autorităţile care gestionează situaţia.

ARICS continuă campania de purificare a atmosferei publice – STOP FALS CORONAVIRUS! – selectând câteva studii de caz. Din sumedenia de articole şi exemple care pot fi analizate şi discutate în această perioadă, au ales un caz care a făcut obiectul unei răspândiri semnificative în mediul online din Italia şi care, datorită unui domn foarte „grijuliu” din România. În Italia, cea mai lovită ţară de pandemia noului coronavirus provenit din China, circulă de cinci zile un filmuleţ realizat cu telefonul mobil de către doi italieni care fac o demonstraţie despre cum îşi cumpără ei medicamentul care combate „toate formele de coronavirus”.

Cei doi subliniază că se află într-un aeroport din Moscova (afişând biletul de avion către obiectivul camerei video a telefonului), unde îşi cumpăra un medicament care combate coronavirusul. Protagoniştii îi spun Avidol (când este vorba despre banalul medicament Arbidol), un antiviral produs în Federaţia Rusă. Arbidol conţine ca substanţă activă umifenovir, un medicament antiviral dezvoltat în Rusia la sfârşitul anilor 80. Această substanţă prezintă proprietăţi antivirale şi imunomodulatoare.

Compoziţia chimică a pastilelor include amidon, povidonă, stearat de calciu, croscarmeloză, dioxid de titan şi alte componente care stabilizează forma de dozare. Membrana densă ajută la descompunerea medicamentului în secţiunea dorită a tractului gastro-intestinal (Preparat «Arbidol») În 2007, Academia Rusă de Ştiinţe Medicale a declarat că efectele Arbidolului (umifenovir) nu sunt dovedite ştiinţific. În 2011, Guvernul Federaţiei Ruse şi-a revizuit evaluarea şi a inclus medicamentul pe lista medicamentelor esenţiale imunostimulante.

El este utilizat şi prescris ca un tratament profilactic şi pentru răceală, cu nimic mai deosebit decât alte antivirale, care nu are licenţă pentru SUA, UE şi Marea Britanie, dar care se vinde tot mai bine în Rusia după ce în luna ianuarie 2020, pe fondul apariţiei virusului respirator acut SARS-CoV-2 în China, compania care îl produce a realizat o campanie publicitară despre acţiunea medicamentului împotriva noului tip de coronavirus.

Autorităţile ruse au stopat campania internă prin intermediul Serviciului Federal Antimonopol (echivalentul Consiliului Concurenţei de la noi). Potrivit Centrului ştiinţific pentru expertiză în uz medical al Ministerului Sănătăţii din Rusia, instrucţiunile pentru Arbidol nu conţin informaţii despre utilizarea acestuia împotriva bolii infecţioase cauzate de coronavirus Covid-19. În consecinţă, reclama era în afara legii şi a fost oprită pe teritoriul Rusiei. Dar asta nu a împiedicat o reţea de trolli să speculeze de pe urma situaţiei create în alte state europene. Astfel, de pe diverse conturi de YouTube, pe WhatsApp şi pe unele site-uri web, a circulat zvonul potrivit căruia „un medicament de pe piaţă din Rusia şi China este eficient împotriva Covid-19, iar în Italia, unde mor zilnic foarte mulţi oameni, acesta nu există”.

(Urmăriţi aici filmuleţul în italiană)

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6