Ştefan Gheorghiţă, medic epidemiolog: „Varianta Delta Plus afectează copii cu vârsta de 5-12 ani, iar în toamnă se așteaptă o creștere”

Medicul epidemiolog, Ştefan Gheorghiţă în cadrul unei conferințe live organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu tema „Vaccinarea împotriva COVID-19: Tulpina Delta, eficiența vaccinurilor și măsurilor de protecție”, a menționat că tulpina Delta este extrem de contagioasă, are un caracter de răspândire cu mult mai rapid decât celelalte variante și cere de la sistemul de sănătate cazuri de spitalizare mai multe.

Tot ceea ce se întâmplă, procesul epidemic în infecția cu Covid-19 în Republica Moldova are tendință de agravare, are tendință de creștere ca și în celelalte țări ale lumii. Pentru varianta Delta, este caracteristic o virulență majoră, mai mare de 3-4 ori decât alte tulpini. Ea se răspândește și afectează copiii cu vârsta 5-12 ani și adulții sub 50 de ani.

Populația s-a relaxat, agenții economici, conducătorii instituției s-au relaxat, iar virusului îi place această relaxare și el continuă să bântuie. În săptămâna 19-25 iulie a anului curent, numărul cazurilor s-a majorat cu 41.5 %, decesele au crescut cu 5.9%, numărul persoanelor vindecate a scăzut cu 23.6%, rata de contagiozitate a sporit, este peste 1.10, incidența populației la 100 de mii-33 de cazuri comparativ cu 28- acest lucru ne vorbește despre circulația noii tulpini, Delta Plus care este dominantă pe tot globul pământesc.

Medicul epidemiolog susține că Tulpina Delta dacă se întâlnește cu organismul uman nevaccinat, provoacă infecția cu Covid-19.

Căile de transmitere sau clinica este același, doar că simptomele sunt mai pronunțate, durata bolii este mai mare și provoacă boala în rândul tinerilor. Aș vrea ca să nu ajungem la un scenariu negru, dar toate datele epidemiologice mărturisesc despre faptul că valul se așteaptă în creștere în Republica Moldova, prin luna septembrie. Atunci se formează colectivitățile de copii, atât în instituțiile timpurii de educație cât și în instituțiile de învățământ.

Republica Moldova are un răgaz până în toamnă și trebuie folosit pentru a ne vaccina!

Dacă nu ne vaccinăm, nu suntem protejați. La moment, rata de vaccinare este sub 16%, cadrul medical 86%.  De multe ori ne-am întrebat ce trebuie să facă populația ca să se vaccineze? Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze și să vorbim pretutindeni ca să ne vaccinăm și la toamnă să fim protejați. Să fim conștienți de situația care este și va fi. Covid-ul nu se va termina la toamnă și nici până la sfârșitul anului dacă ne vaccinam și nu avem o acoperire nu mai puțin de 70%.

Acum ne aflăm în perioada estivală, când toți plec să se odihnească și apoi vin de acolo, unde este o creștere semnificativă a cazurilor noi de infecție. Posibilitatea de a veni cu infecție din aceste țări, este foarte mare. De aceea, trebuie să ne protejăm, avem vaccinuri, o diversitate, care sunt gratis, iar punctele de vaccinare sunt pretutindeni.

<iframe src='//www.privesc.eu/widget/live/95836?' frameborder='0' width='480' height='270' scrolling='no'></iframe>

Ștefan Gheorghiță spune că toate vaccinurile prezente în Republica Moldova sunt aprobate de Organizația Mondială a Sănătății protejează.

Sunt cazuri când persoanele vaccinate au făcut infecția cu Covid-19( în jurul la 500 de cazuri), dar nu au fost forme grave ci ușoare, 90% din acest număr au primit numai o doză de vaccin care nu dă un răspuns imun pentru a proteja organismul și unele au fost în perioada de incubație când li s-a făcut vaccinul”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6