div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Specialist în educaţie: ”Nu minţiţi copiii cu privire la coronavirus”.

Abia acum mulţi adulţi încep să înţeleagă ce se întâmplă de fapt în plină pandemie de coronavirus şi că lumea se schimbă rapid. Cei care sunt părinţi mai au o misiune importantă. Să aibă grijă de sănătatea fizică şi emoţională a copiiilor lor. Cum le vorbim copiilor despre coronavirus? Vine cu explicaţii Diana Lefter, specialist în educaţie.

Mulţi părinţi au tendinţa de a proteja excesiv copiii şi de a le ascunde veşti ce i-ar putea întrista – de la diverse probleme de sănătate ale unuia dintre părinţi, la moartea unui bunic etc, etc. Însă ce este oare de comunicat în cazul pandemiei de coronavirus? Le spunem copiiilor? Înţeleg ei? ”După ce am reuşit să ne dezmeticim cât de cât si ne-am dat seama că perioadă prin care trecem nu se va sfârşi curând, trebuie să le explicăm si copiilor cu ce ne confruntăm” este de părere Diana Lefter, specialist în educaţie.

Prin desen copiii pot exprima temeri, dorinţe

Cum pot exprima oare copiii imaginea despre un duşman invizibil, cum este un virus?”Înainte să începem să vorbim cu ei despre această situaţie îi putem întreba ce cred despre acest virus sau îi putem ruga să ni-l deseneze şi astfel ne dăm seama dacă există ceva care îi înfricoşează” a mai adăugat Diana Lefter.

Şi totuşi, cum facem să nu panicăm copiii?

”IMPORTANT… nu minţim copiii si nu minimizăm gravitatea situaţiei, dar le putem spune ca acest virus este prietenos cu cei de vârsta lor si că nu le va face rău”.

Regulile de igienă la copii sunt foarte importante

Spunându-le adevărul, copiiilor le va fi mai simplu să urmeze cu stricteţe regulile de igienă.
Este la fel de important să îi responsabilizăm cu privire la igiena personală şi să le explicăm că este obligatoriu să ne protejăm bunicii, care sunt cei mai predispuşi la îmbolnăvire.”

Întrebaţi copiii la sfârşitul zilei despre bucuriile pe care le-au avut

Şi totuşi, cum putem să îi ajutăm pe copii să rămână pozitivi? ”Pentru că această nouă normalitate implică izolarea noastră în casă este important să găsim constant motive care să ne facă acestă perioadă cât mai uşor de suportat. Astfel putem la sfârşitul fiecărei zile să le cerem copilor să ne spună 3 lucruri care i-au făcut să simtă bucurie în ziua respectivă.”

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri

Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Cine câștigă, potrivit datelor aproape finale

Maia Sandu – 55,26%, Alexandr Stoianoglo – 44,74%. Cel puțin așa arată datele după procesarea a 2210 de procese verbale din cele 2.219, echivalentul a 1.672.614 de voturi.  A fost o răsturnare de situație, după ce candidatul înaintat de PSRM era în față, potrivit anunțării primelor rezultate. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Comisia Electorală Centrală

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6