Spălarea frecventă a mâinilor îți usucă pielea? Iată ce trebuie să faci!

cum prevenim uscarea pielii mâinilor
Despre faptul că este foarte important să te speli cât mai des pe mâini pentru a evita contaminarea cu coronavirus, se vorbește încontinuu. Chiar dacă este un gest esențial în această perioadă și nu numai, poate ai observat deja că pielea mâinilor tale este uscată și crăpată. Află cum să o protejezi și ce greșeli să eviți când te speli pe mâini.

Specialiștii recomandă să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde de fiecare dată. Și substanțele dezinfectante pe bază de alcool care au o concentrație de cel puțin 60% alcool pot fi folosite pentru a elimina microbii de pe mâini, dar nu sunt la fel de eficiente precum apa și săpunul pentru a îndepărta murdăria. De asemenea, dezinfectantele pentru mâini nu distrug toate tipurile de microbi.

De ce spălarea frecventă a mâinilor usucă pielea?

Apa și săpunul îndepărtează virusurile și bacteriile de pe mâini, dar în același timp elimină și uleiurile naturale protectoare de la nivelul pielii și astfel o predispun la uscare.  
Pentru că provoci iritație prin spălarea frecventă a mâinilor, pielea devine uscată, crăpată și poate să sângereze”, declară pentru Time medicul dermatolog Justin Ko, care spune că este nevoit să se spele și de o sută de ori pe zi în calitate de cadru medical.

Crăpăturile de pe piele cresc riscul de infectare prin intermediul microfisurilor de pe mâini și pot duce și la apariția eczemelor. 

Și dezinfectantele pentru mâini au același efect negativ asupra pielii. Alcoolul usuca pielea și îndepărtează stratul protector de uleiuri naturale. Cu toate acestea, atât spălarea frecventă a mâinilor, cât și folosirea dezinfectantelor cu alcool sunt extrem de importante pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Nu ar trebui să renunți la aceste obiceiuri pentru a-ți proteja pielea, însă poți să eviți unele greșeli care accelerează crăparea și uscarea mâinilor. Iată ce să încerci:

Tamponează mâinile cu prosopul, nu le freca

După ce te-ai spălat pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde, specialiștii recomandă să tamponezi mâinile cu prosopul, în loc să le freci. Frecarea pielii cu prosopul atunci când te ștergi provoacă și mai multă iritație.

Aplică o cremă hidratantă imediat după ce te-ai șters

După ce mâinile tale sunt bine șterse și uscate, aplică imediat o cremă de mâini hidratantă care va bloca apa în interiorul pielii. O cremă de mâini ideală nu ar trebui să conțină iritanți așa cum sunt retinolul sau alte ingrediente anti-îmbătrânire, alergeni sau parfumuri.Dintre numeroasele tipuri de produse hidratante, cremele de mâini sunt mai bune decât loțiunile sau laptele hidratant pentru că sunt mai nutritive. Loțiunile, care au o compoziție pe bază de apă, pot usca și mai mult pielea pentru că apa se evaporă treptat și nu formează o peliculă protectoare pe piele.

Cremele sunt realizate pe bază de ulei și sunt mult mai eficiente pentru protejarea pielii mâinilor după spălare. 
Folosirea cremei după spălarea mâinilor este o modalitate sigură și eficientă de a preveni uscarea pielii, este de părere medicul dermatolog. Poartă în geantă un tub de cremă de mâini și aplică puțin după fiecare spălare, în cazul în care nu poți sta acasă în această perioadă. Iar dacă stai acasă, pune un tub cu cremă de mâini pe chiuvetă și folosește-o de fiecare dată după ce te-ai spălat și ți-ai șters mâinile.

Alege un săpun delicat

Săpunul pe care îl alegi este foarte important, având în vedere că îl vei folosi atât de des în fiecare zi. Evită săpunurile cu parfum puternic pentru că substanțele care oferă mirosul plăcut sunt iritante pentru piele.

Ar trebui să optezi pentru un produs dermato-cosmetic, special conceput pentru curățarea eficientă a mâinilor fără să deshidrateze pielea. De asemenea, săpunurile lichide usucă pielea mai mult decât cele solide.

Încearcă un tratament intensiv pentru mâini pe timpul nopții

Mâinile tale au timp de refacere în timp de dormi. De aceea ar trebui să încerci un tratament intensiv de hidratare pe toată durata nopții. Aplică un strat generos de cremă hidratantă sau vaselină cosmetică și pune-ți apoi mănuși de unică folosință. Dormi cu mănușile în mâini, iar dimineața pielea ta va fi mult mai hidratată și crăpăturile vor fi vindecate. Repetă acest tratament cât mai des pentru ca pielea mâinilor tale să se refacă rapid.


Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6