Sondaj: “Tinerii – despre lansarea propriei afaceri în Republica Moldova. De la start-up-uri eșuate la afaceri de succes”.

Tinerii reprezintă 25% din totalul populației Republicii Moldova. Pentru mediul de afaceri în țara noastră, generația tânără rămâne a fi o resursă strategică pentru care statul are datoria să asigure toate condițiile unei vieți decente și prospere. 

În acest articol realizat în colaborarea cu U-Report Moldova, aflăm că mulți tineri vor să-și lanseze o afacere în Moldova doar că în lipsa unei susțineri adecvate, ideile eșuează din start.

Majoritatea tinerilor doresc să dezvolte o afacere proprie și simt nevoia de mai multă susținere din partea  guvernului. Acest lucru îl demonstrează rezultatele sondajului U-Report “Tinerii – despre lansarea propriei afaceri”, 94 % dintre participanți cred că ar reuși dacă ar avea suportul necesar. Asta în timp ce 63% dintre respondenți s-au gândit să se implice în antreprenoriat, 8% dintre ei au încercat, dar au eșuat în lansarea unui start-up. 

Asta în timp ce exemplele statelor europene arată că antreprenoriatul în rândul tinerilor este esențial pentru reducerea șomajului, a sărăciei și obținerea independenței economice.

Pe de alta parte, participanții nu consideră că inițierea unei afaceri în țara noastră este un proces greu, doar 35 % dintre respondenți cred ca este complicat să pui pe roate un business. Aceeași părere o au tinerii și despre procedurile de inițiere a afacerii, 44% dintre respondenți afirmă că au întâmpinat probleme la acest capitol.

Este remarcabil că ponderea fetelor, atrase de antreprenoriat este mai mare decât a băieților, 71% dintre participanții la sondajul U_Report fiind tinerele.

Perspectiva de a avea acces la programe și cursuri de antreprenoriat le-a surâs participanților. Chiar dacă 69% dintre respondenți nu cunosc despre oportunitățile oferite de educația nonformală din țară noastră, 71 % dintre ei ar fi interesați să se implice în activități de acest gen.

Altă constatare interesantă este popularitatea sondajului “Tinerii – despre lansarea propriei afaceri” în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Ei au constituit 43% dintre respondenții activi. La sondajul U_Report au luat parte 1020 de membri U_Report Moldova. 


Cert este că mediul de afaceri e atractiv pentru tinerii din Republica Moldova, iar ei sunt conștienți de necesitatea dezvoltării profesionale și suportului financiar pentru a avea succes în acest domeniu. Pentru mai multe detalii cu privire la acest sondaj, accesați acest link

Moldova ocupă locul 64 într-un clasament internațional realizat de Blink (sursa:startupblink.com), top ce apreciază puterea de pornire a ecosistemelor. Potrivit unor date statistice, în acest an în Republica Moldova există peste 100 de startup-uri, însă potențialul țării este mult mai mare.  

Pe 12 decembrie, platforma U_Report Moldova, dezvoltată de UNICEF, a împlinit 3 ani de la lansare. Gândit ca un sistem sigur de mesagerie, U-Report a încurajat mereu tinerii să-și exprime opinia vis-a-vis de subiectele care contează și problemele cu care se confruntă. Prin sondaje periodice, platforma colectează răspunsurile pentru a identifica problema și a face tot posibilul pentru ca informația să ajungă în atenția ministerele de resort și să fie soluționată. 

Detalii aici:

https://moldova.ureport.in/story/728/?fbclid=IwAR16bRN8XPJxstdaLG94Vk7P_GHfos2V0zY806v_fLVEHFqJ7EADmAzo_mo

În doar 3 ani de activitate, comunitatea U-Report a adunat circa 16 mii de membri.

Sursa: U-Report

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6