Snejana Carabulea, medic stomatolog: Calitatea vieții depinde de sănătatea cavității bucale

Cariera de medic stomatolog presupune mai mult decât anii de studiu și experiența acumulată alături de pacienți, înseamnă răbdare și motivație. Pentru Snejana Carabulea profesia de medic stomatolog a reprezentat un vis încă din perioada copilăriei. Pasiunea, dorința și studiul constant i-au ghidat abilitățile și au ajutat-o să își îndeplinească visul. 

Despre cum arată viața unui medic stomatolog, despre provocările pe care acesta le întâmpină în lucrul de zi cu zi și despre importanța relației dintre medic și pacient ne povestește în acest articol.

Înainte de stomatologie visam să fiu învățătoare ca mama mea, dar mai apoi am decis că totuși aleg medicina pentru că ea înseamnă sănătatea oamenilor și posibilitatea de a-i ajuta.
Un zâmbet sănătos înseamnă satisfacție psiho-emoțională, aceasta facilitează integrarea în societate. Pasiunea, perseverenţa, răbdarea, determinarea sunt cuvintele cheie care
mă caracterizează cel mai bine.

A fi un medic bun înseamnă empatie, pasiune pentru sănătatea reală și dorința continuă de a ajuta persoanele care au nevoie. 


O bună relație între medic şi pacient reprezintă esenţa actului medical. Tratez fiecare caz cu multă atenție și răbdare. Pentru mine fiecare pacient în parte este cel mai important pacient. Deci, am avut momente în care am plâns de fericire împreună cu pacienții, au fost momente în care nu am dormit nopțile, deoarece retrăiam fiecare caz ca să fie bine și să pot să readuc zâmbetul și încrederea pe chipul unui om.

Este mereu la curent cu inovațiile din domeniu, reușind să transpună pasiunea pentru frumuseţe şi sănătate în practică. 


Ador să fac lucrurile bine, de aceea caut în mod constant să mă perfecționez şi foarte important, să tratez pacienţii într-un mod profesionist. Societatea contemporană fiind din ce în ce mai mult atrasă de aspectul estetic al dinților a dus la aceea ca este foarte important culoarea, forma și poziția dinților. Pentru că obiectivul tratamentului să fie atins, iau în calcul trăsăturile fizionomice ale fiecărui pacient, după cum urmează. Aspectul facial trebuie examinat atent atât frontal cât şi din profil. Acesta este cu atât mai plăcut cu cât cele trei etaje ale feţei sunt egale între ele.


Snejana consideră că nimic nu poate fi mai frumos pentru un medic decât momentul de la finalul tratamentului, atunci când pacientul se bucură de rezultatele muncii.

Aspectul dinţilor este de asemenea important, mai ales la nivelul celor frontali. Raportul între lăţimea şi înălţimea incisivilor centrali trebuie să fie de ¾. De asemenea, înălţimea incisivilor laterali trebuie să fie cât mai aproape de cea a centralilor, cu cât această diferenţă este mai mică, cu atât aspectul estetic este mai plăcut şi invers. Trebuie ţinut cont şi de caracteristicile dinţilor în raport cu sexul pacientului, pentru că sexul feminin are ca trăsătură reprezentativă unghiurile dentare mai rotunjite decât cel masculin, aşadar, o restaurare estetică cu faţete bine conturate va altera aspectul estetic la o persoană de sex feminin.Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6