Și-a descoperit pasiunea pentru creațiile handmade în concediul de îngrijire a copilului. Interviu cu Irina Stafi

Concediul de maternitate este perioada frumoasă în care, multe mămici își descoperă sau dezvoltă talentul în domeniul handmade. Din dorința de a avea un venit suplimentar, dar și ocupație care să le aducă plăcere, unele pasiuni se transformă mai apoi în mici afaceri. Irina Stafi, mamă a doi copii se numără printre antreprenoarele care au pornit de la zero, fără susținere sau ajutor major din partea cuiva, iar astăzi este cunoscută datorită lucrărilor handmade impresionante.

Primii paşi, cu succes

Pasiunea pentru tricotat a apărut odată cu apariția pe lume a fetiței mele, iar treptat am dezvoltat și o mare plăcere pentru păpușile decorative. Bazele tricotării am învățat încă în școală, de aceea pe parcurs a fost mai ușor să pun în practică. Prima lucrare, a fost un cardigan pentru fetița mea.


Inițial a făcut câteva lucrări pentru familia ei, ca să ofere o mică pată de culoare și veselie. Apoi, și-a dat seama că ar putea să transforme propria pasiune într-o afacere care îi aduce nu doar un venit suplimentar ci și, o satisfacție sufletească.

Cel mai des folosesc andrelele și diferite compoziții, cum ar fi: lână, bumbac, acril/lână, merinos, mohair. Sunt foarte exigentă și mereu caut să utilizez doar materiale de cea mai înaltă calitate pentru că, de asta depinde rezultatul final dar și mulțumirea clientului.

 Irina consideră că, lucrurile handmade fac ca lumea să fie plină de unicitate!

Nuștiu dacă există concurență, nu am simțit, sau poate că nu m-a interesat acest criteriu. Consider că, fiecare meșter e bun într-o ramură, iar clienții își aleg singuri calitatea lucrului.Ceea ce fac la moment se numește pasiune și hobby, dar să lăsăm timpul să își fac meseria. Printre creațiile pe care le realizez se enumeră: căciulițe, fulare, turbane, bentițe, cardigane, pulovere și păpuși decorative.

De la alegerea materialelor și până la stăpânirea tehnicilor de lucru, totul implică importante resurse de timp și efort. Iar, dacă vă întrebați de ce creațiile handmade costă mai mult, răspunsul este “muncă și răbdare”.

Ceea ce am învățat de-a lungul timpului este că-dacă nu îmi apreciez eu munca nimeni nu o va face în locul meu. Oamenii sunt diferiți, iar cei care nu prețuiesc timpul și munca depusă, sunt liberi să găsească în altă parte ceva pe placul lor. Cea mai mare greutate cred că ar fi că ziua are doar 24 ore și uneori nu reușesc să fac tot ceea ce îmi propun.

Clienții sunt oameni care apreciază frumosul și le place să fie înconjurați de lucruri deosebite. Creații ce sunt rezultatul a câteva ore de muncă asiduă, răbdare, pasiune și dragoste.

Lucrările le postez pe pagina de Instagram și pe pagina de Facebook. Majoritatea clienților vin din recomandările altor persoane care tot au comandat ceva de la mine, persoanele mulțumite de produsul primit. Nu am încercat niciodată să vând la târguri, fiindcă acasă cu copiii e uneori greu sa te extinzi. Pentru mine promovarea online da, este de mai mare succes, acum dar și pe viitor.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6