Secretele unui păr de invidiat, dezvăluite de hairstylista Alisia Braga!

alisia braga
Toate femeile își doresc un păr sănătos și strălucitor, dar din cauza că nu îl îngrijesc corect ajung să se confrunte cu o mulțime de probleme. Hairstylista Alisia Braga stârnește admirație și uneori ”invidie albă” datorită podoabei sale capilare. Deși, a fost supus mai multor decolorări, părul a rămas cu un aspect la fel de frumos și neted. Probabil, vă întrebați care este secretul?

Dacă nu aș spăla părul cu produse profesionale atunci evident că nu ar fi acest aspect. O spun din propria experiență pentru că, am testat o perioadă diferite preparate.

Ce pot să spun? Mi-am spălat în acea perioadă părul cu un șampon obișnuit, simplu pe care îl găsim în orice magazin, am utilizat balsam( eu de obicei aplic mască), nu am aplicat spray pentru protecție, iar rezultatul a fost nu tocmai unul îmbucurător…fire uscate, neascultătoare și deteriorate.

Una dintre întrebările cel mai des adresate mie este: care ar fi totuși diferența dintre balsamul de păr și masca? Ei bine, să știți că balsamul nu hidratează, dar face părul mai moale și mai ușor se piaptană. Dar masca, din contra hidratează dacă e ținută la o temperatură caldă( eu o țin sub pachet în prosop.

În acest articol află de la Alisia Braga și care sunt cele mai principale greșeli care ne afectează părul, cum trebuie îngrijit corect dar și ce produse să alegi!

Cele mai principale greșeli care ne afectează părul sunt :
  • Decolorarea și vopsirea părului în condiții casnice. Vopsirea părului nu afectează doar structura acestuia, dar poate să provoace şi intoxicaţii severe întregului organism dacă este efectuată necorespunzător. Totodată, spălarea cu un șampon de uz casnic neprofesional la fel ne poate distruge podoaba capilară.
  • Uscarea părului folosind un prosop de baie nu este nici ea o metodă sănătoasă. Frecarea părului cu prosopul nu face altceva decât să subțieze și să rupă firul. Iar, în timp, vor apărea și firele despicate, care sunt mult mai greu de reparat. Soluția este foarte simplă: tamponarea ușoară cu prosopul, prin care este absorbită apa în exces și nu este afectată nici sănătatea firului de păr. Nu uitați să aplicați spray de protecție de fiecare dată când utilizați uscătorul de păr și ulei pentru vârfuri.
  • Evitați să vă culcați cu părul ud, acest lucru duce la îngrășarea frecventă.
  • Folosirea frecventă a tratamentelor de hairstyle și aplicarea produselor precum serum, spray de protecție sau ulei de păr incorect.
  • Dacă obișnuiți să folosiți uscătorul după fiecare spălare sau dacă utilizați des ondulatorul și placa de îndreptat fără să aplicați un produs profesional de protecție, atunci firul de păr se va usca și deteriora foarte repede.
  • Contează foarte mult și cum uzi părul înainte de a aplica șamponul, astfel încât să nu rămână zone uscate. Cât de bine aplicăm șamponul pe tot scalpul, căci unele persoane lasă zone neatinse și din acest motiv se confruntă cu problema îngrășării frecvente. Corect ar fi ca să, șamponăm părul de minim 2 ori.
  • Dar, cred că cea mai frecventă greșeală întâlnită în rândul femeilor este aplicarea șamponului incorect. Se recomandă să îl șamponăm bine părul și rădăcina firelor/scalpul minim de 2 ori. Eu, personal repet această procedură de 3 ori.

De câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap pentru a avea un păr sănătos? Există diferite mituri la acest subiect, iar specialiștii susțin că nu există un singur răspuns la această întrebare, ci trebuie să se țină cont de anumite aspecte atunci când se decide periodicitatea spălării pe cap.

Părul se spală atunci când îl simți murdar și nu cred că există o limită sau zi concretă pentru a face acest lucru.Eu îmi spăl părul odată la trei zile și pentru mine este normal, dar am cliente care se plâng că îl spală în fiecare zi și oricum nu se aranjează bine. Depinde de mai mulți factori desigur, tipul de piele, textura părului, modul de viață etc. Ceea ce am remarcat eu de multe ori din discuțiile cu clienții este faptul că, nu întotdeauna produsele sunt de vină, ci mai degrabă modul nostru de îngrijire și greșelile menționate mai sus pe care le comitem și care ne distrug podoaba capilară.

Dermatologii și haistyliștii avertizează că spălarea prea frecventă a părului face, de fapt, mai mult rău decât bine deoarece conduce la pierderea unor uleiuri importante.

Cu siguranță, produsele de styling sunt extrem de necesare și utile pentru a reuși sa realizam o coafură simplă, să putem obține volum, luciu și durabilitate formei aranjării pe care am realizat-o. Dar cum le folosim corect, astfel încât să nu deteriorăm firele, ne spune hairstylista Alisia Braga.

Nici un produs nu ”arde” și nu deteriorează părul dacă este utilizat corect. Înainte de a folosi orice uscător sau placa, aplicați neapărat un spray termoprotector(în caz că cineva are nevoie de ajutor, să îi recomand ceva scrieți în privat sau comentarii).Sunt blondă și folosesc aceste produse de styling des, dar la temperaturi corecte și cu preparatele necesare. Chiar dacă mi-am decolorat părul de zeci de ori, podoaba mea capilară nu și-a pierdut din strălucire și nu s-a deteriorat.

Recomand să vă consultați cu un specialist pentru a vă recomanda acele produse potrivite tipului dvs de păr și care într-adevăr sunt eficiente. Toate preparatele sunt individuale și ceea ce mi se potrivește mie, pot fi mai puțin eficient pentru voi de exemplu. Schimbați produsele de îngrijire mai des și învățați să acordați mai mult timp îngrijirii părului, a mai adăugat Alisia.

De asemenea, să știți că schimbările bruşte în calitatea părului tău, cum ar fi deteriorarea rapidă, sau pierderi semnificative de peste 100 de fire pe zi sunt un semn al unei probleme de sănătate generale. E posibil chiar ca anumite medicamente să cauzeze pierderea părului, de aceea este recomandat să consultați pentru început, un dermatolog.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6