Șansă la o viață normală pentru Maxim Donica; La doar 4 ani suferă de autism și are nevoie de un tratament costisitor în Austria

15.000 de euro- atât costă șansa la o viață normală pentru Maxim Donica. Un băiețel de 4 ani jumătate care suferă de autism și are nevoie de un tratament efectuat în Austria. Pentru Carolina și Alexandru Donica, părinții acestui copil cea mai mare dorinţă este de a-și vedea fiul sănătos, bucurându-se de fiecare clipă. Şansa lui la sănătate depinde acum de bunătatea noastră, a tuturor.

Blond, cu ochii albaștri și cu zâmbetul pe buze. Privindu-l dintr-o parte nici prin gând să-ți treacă că un copil atât de inocent și vesel, suferă de autism. Pentru el însă viața acum practic s-a oprit în loc. Nu conștientizează multe lucruri pentru vârsta lui și uneori se simte singuratic-semenii de vârsta lui nu-l înțeleg și este greu să îl accepte. Acasă, împreună cu surioara și frățiorul mai mic se simte în siguranță și fericit. Mama lui Maxim, Carolina povestește că, cea mai grea povară pentru ea este să vadă cum băiețelul ei este ignorat de cei din jur.

Primele semne le-am observat la 2 ani, când Maxim a început a nu reacționa la unele indicații. La un moment dat ne-am pus întrebarea că, poate are ceva probleme de auz. Imediat am mers și am făcut investigații dar ni s-a spus că aude 100%.  După aceasta, am primit răspunsul de la alt specialist căci copilul nostru are elemente de autism-o tulburare caracterizată prin deprecierea interacțiunilor sociale, de comunicare, modificări ale dispoziției, anxietate, comportament repetitiv, deprecieri metabolice și probleme digestive. Cauzele rămân deocamdată necunoscute.

Cu toții cunoaștem cazuri dramatice, familii cu copii cu nevoi speciale care se luptă ani de zile sau chiar și toată viața cu indiferența societății. Niciodată nu știm ce ne rezervă viitorul, iar o astfel de noutate este o grea povară pentru părinți. Doar ei cunosc gustul amar al fricii, neputinței și tristeții.

A fost un șoc enorm, lacrimi, nu puteam crede că copilul nostru ar putea avea această tulburare, care îl face puțin diferit de semenii săi. Rudele, apropiații au reacționat ca și noi evident s-au întristat dar este iubit de toată familia. Faptul că este puțin diferit nu i-au încurcat să îl accepte și să-l iubească la fel de mult ca înainte.

Cel mai greu lucru pentru un părinte cu un copilaș cu autism este de a vedea atitudinea altor copii, în societate ei deseori sunt ignorați. Dar, nu înțeleg că ei sunt la fel ca și toți și au nevoie de socializare, joacă.

Speranța a venit de la o clinică din Europa, însă costurile sunt cu mult peste posibilităţile financiare ale părinţilor!

Avem nevoie de transplant de celule stem, o procedură care se efectuează peste hotare în Austria ( Viena). Costul acestui tratament este de 15.000 de euro- o sumă enormă pentru familia noastră. Fiind în construcții cu casa și încă doi copilași de întreținut, nu ne putem permite singuri. De aceea, apelăm la oamenii cu inima bună să ne ajute.

Dar din dar se face rai, iar noi putem fi îngerii lui Maxim!

Modalități de donație📷

📷MCharity https://mcharity.org/donate/un-moment-pentru-micutul-maxim

📷Facebook https://www.facebook.com/donate/444076906693253/

📷GoFundMe gofundme.com/f/a-moment-for-the-little-maxim

Sursa jurnal.md

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6