div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Reinventarea sprâncenelor prin corecție sau îndepărtare: Tu ce alegi? Află ce recomandă Gabriela Rotundu

Machiajul semipermanent este o tehnică de înfrumusețare din ce în ce mai des folosită de femei. Astfel, sunt simulate trăsăturile feței cum ar fi conturul ochilor și al buzelor și se pot accentua sprâncenele. Această procedură însă trebuie efectuată cu maximă atenție și cunoaștere de către un dermopigmentist cu experiență pentru a evita unele situații neplăcute precum efectuarea unui tatuaj nereușit.

Revista Isecrete a discutat cu Gabriela Rotundu, românca stabilită cu traiul în UK Leeds, specialistă în micropigmentare ce dezvăluie secretele unui tatuaj reușit, dar și când apelăm la procedura de îndepărtare prin laser.

Acum este mai simplu ca oricând să renunţaţi la tatuajele cosmetice, printr-un laser de ultimă generaţie! 

Tu ce alegi?!

 Domeniul beauty a evoluat într-un mod accelerat, iar clienții noștrii nu pot decât să se bucure de acest lucru. Dar oare aceste servicii sunt folosite la capacitate maximă? Mulți au înțeles că pentru a crea o lucrare de micropigmentare nouă este nevoie ca reziduurile de pigment existent să fie îndepartat, însă mai sunt încă persoane care refuză categoric să treacă prin acest proces și optează pentru corecție, crezând că această variantă le va oferi mai rapid sprâncenele mult dorite.

Îndepărtare prin laser și substanțe chimice

Îndepărtarea unei lucrări existente fie ea totală sau parțială îi oferă specialistului libertatea de a crea o nouă micropigmentare având posibilitatea de a lucra corect tehnic pentru un rezultat frumos și de actualitate. Astfel, luând în considerare trăsăturile feței și celelalte elemente ale chipului nostru, fără a introduce prea multe straturi de pigment în piele, acest lucru duce la un rezultat final natural și armonios.

Gabriela povestește că procedeul de scoatere a unui tatuaj este unul îndelungat care presupune multă implicare. Dermopigmentistul își asumă modificarea erorilor de formă sau culoare, iar clientul trebuie să dea dovadă de răbdare și înțelegere, deoarece nu întotdeauna este suficient de 1-2 proceduri pentru a rezolva problema.

Durata unei proceduri cu laser este de maxim două minute. Distanța între ședințe fiind de minim 6 săptămâni. Procedura de micropigmentare se poate realiza după 6 săptămâni de la ultima ședință de îndepărtare. Fiecare lucrare este unică și necesită un număr diferit al ședințelor de îndepărtare. De aceea, nu putem spune cu exactitate câte ședințe vor fi nevoie de la bun început. Numărul depinde de locația tatuajului, mărime, vechime, adâncime, culoare și cantitatea de pigment.

Acesta este un exemplu al unei lucrări unde a fost nevoie de o singură ședință de îndepărtare a pigmentului existent prin laser. Acum clienta își poate reinventa sprâncenele prin tehnica dorită și forma desenată mai sus.

Sunt mai multe situaţii în care puteţi apela la această procedură modernă, dincolo de faptul că nu mai sunteţi mulţumită de forma tatuajului. Procedura poate fi efectuată şi atunci când sprâncenele sunt mult prea apropiate în colţul intern, tatuajul a început să capete nuanţe nedorite, precum albastru, mov, verde sau roşu, atunci când pigmentul este mult prea intens, dar şi când tatuajul vechi este total diferit de creşterea naturală a sprâncenelor.

Ea a ales îndepărtarea. După o singură ședință cu laser i-am creat sprâncene prin tehnica powder și am folosit o culoare  în armonie cu firul natural din sprâncene. Aici aveți rezultatul final vindecat.

După procedură

Odată cu timpul orice micropigmentare se deteriorează. Chipul nostru de asemenea se schimbă prin apariția ridurilor noi sau căderi ale pleoapelor, iar acest aspect poate modifica forma și simetria sprâncenelor.

Într-un astfel de caz dacă clienta ar fi ales corecția sprâncenelor în loc de îndepărtarea lucrării vechi, rezultatul ar fi fost unul nedorit prin simplul fapt că pigmentul vechi este introdus foarte adânc în piele, iar la vindecare ar fi avut 2 rânduri de sprâncene,  indiferent de numărul de ședințe  realizate.

Datorită faptului că pigmenții și tehnicile de acum sunt special creați pentru micropigmentare, ceea ce avea ea ar fi respins în totalitate pigmentul aplicat. Exact ca și cum ai turna apă într-un recipient cu ulei.

Corecția unei lucrări existente

În cazul unei corecții, specialistul nu are altă opțiune decât să țină cont de lucrarea existentă, iar acest aspect diminuează ca dorința clientei să devină realitate și anume aceea de a purta sprâncenele mult visate. O corecție bine executată, în unele cazuri poate duce aproximativ până la același număr de ședințe de îndepărtare și poate dura de la o oră până la 3 ore, în funcție de ce este de făcut de la ședință la alta. În jur de șase luni pigmentul vechi va reaparea, vizibil se vor forma 2 rânduri de sprâncene și clienta este nevoită să revină la o altă ședință de corecție mai curând de un an de zile. 

Aplicând nenumărate straturi de pigment pe zona sprâncenelor, acesta poate stompa creșterea firelor de păr și astfel creează o barieră la nivelul epidermei. Corectând alte lucrări, nu este altă variantă decât să aplici câte straturi de pigment este nevoie. Între primele 2 ședințe de corecție distanța este de 4,6 sau 12 săptămâni cel mult și dacă mai este nevoie de alte ședințe, acestea vor reîncepe în 3 luni de zile cel puțin pentru a-i oferi timpul necesar epidermei de a se vindeca.

Atunci când avem un caz mai complex numărul de ședințe este multiplu. Aici aveți ca exemplu pașii unei corecții  efectuați într-o singură ședință. Ea va avea nevoie de încă 2 ședințe pentru ca sprâncenele ei să arate purtabile ( la codița sprâncenei unde vechia lucrare iese din ramă i-am realizat îndepărtare).

Gabriela a pornit în această industrie cu o dorință enormă  de a ofer fericire pe chipurile clientelor. Și îi reușește de minune! Cu o experiență de aproape 5 ani, a reușit să-și creeze un nume notoriu datorită calităților și perseverenței sale.

Corecțiile lucrărilor vechi nu sunt ușoare, această “părticică” a micropigmentării trebuie studiată în detaliu pentru a avea un rezultat al sprâncenelor purtabil dacă nu perfect. Când ne gândim la culoarea bej în micropigmentare ne putem imagina că într-un pahar cu apă punem sare. Când turnăm mai multă sare decât apă, sarea nu se mai dizolvă ci se pietrifică la uscare, acest lucru făcând ca îndepărtarea totală a lucrării să fie aproape imposibilă.

Ea a ales corecția lucrării existente. Realizând neutralizarea pigmentului vechi și aplicând culoarea de bază. Într-o singură ședință a fost nevoie să introduc mai multe straturi de pigment în piele și acest fapt duce la creșterea numărului de ședințe de îndepărtare în viitor. Nu i-am putut realiza o noua formă, tehnică și simetrie  căci am fost restrânsă de forma cea veche.

Aici avem o corecție care a fost făcută de alți specialiști în trecut, iar apoi ea a apelat la îndepărtarea cu laser și substanțe. A făcut nenumărate ședințe de îndepărtare în alte părți după care a ajuns și la mine. La corecțiile anterioare specialiștii au folosit bej într-o cantitate  exagerată, mai mult ca posibil ca acest pigment bej a fost introdus chiar și în pigmentul de bază și au lucrat foarte adânc în epidermă pe toată suprafața sprâncenelor.

O astfel de corecție este cel mai greu de îndepărtat și mulți specialiști nu se complică cu astfel de cazuri pentru că laserul nu citește culorile deschise și în cele mai multe situații acest bej nu se poate elimina, numărul de ședințe este nelimitat, iar clienta se descurajază și nu își mai continuă programările. Bineînțeles, că acest lucru s-a întâmplat și ea caută în continuare alți specialiști.

Problema sprâncenelor executate greșit poate fi corectată cu ajutorul unui bun specialist, iar Gabriela te va ajuta să le redea forma necesară.

Da, industria beauty a evoluat în pași rapizi, însă cheia rezultatelor extraordinare este de fapt răbdarea, încrederea și determinarea clientei, de care specialistul în îndepartare cu laser și substanțe are nevoie în tot procesul indiferent de durata acestuia. Fie că este vorba de micropigmentarea sprâncenelor sau îndepărtarea pigmentului nedorit prefer să lucrez cu vindecările acestora de la o ședință la alta căci într-un astfel de proces eliminarea inku-lui nu este unicul obiectiv care trebuie atins.

De asemenea, rezultatul final este cel mai important și anume ca suprafața pielii unde s-a efectuat îndepărtarea să rămână cât mai puțin afectată cu putință. Sub orice micropigmentare lucrată foarte adânc în epidermă există deja cicatrici, iar îndepărtarea cu ajutorul laserului și substanțelor pot agrava acest aspect dacă nu sunt folosite cu blândețe și multă răbdare.

Înainte de îndepărtarea cu laser și substanțe

După îndepărtare

Pentru regenerarea pielii recomand mereu clientelor mele să apeleze la ședințele de microneedling. De asemenea, regenerarea sprâncenelor este importantă indiferent dacă își mai doresc o altă lucrare sau nu.

Stilizarea sprâncenelor prin desen și pensat

Catalina T Diana- Povestea sprâncenelor tatuate a început în Aprilie 2019.
Ca orice femeie care vrea să fie “în trend “ am decis să apelez la un “profesionist “ pentru a face procedura “powder”, dar în final am ajuns să am 2 lipitori mari și late pe frunte.
Am decis să recurg la procedură pentru a-mi aduce câteva îmbunătățiri ale feței din motive estetice, deoarece sprâncenele mele nu erau așa cum mi le doream și pentru a nu mai pierde zeci de minute în fața oglinzii pentru a mi le creiona. La început mi se păreau drăguțe, nu mi-am dat seama că de fapt nu este ceea ce mi-am dorit eu și că au fost tatuate nicidecum ce am cerut eu.
Zilele treceau, iar sprâncenele mele începeau să prindă o altă formă. După vindecarea completă a sprâncenelor mi-am dat seama că tot ce mi-am dorit eu s-a transformat într-un coșmar cu care m-am luptat zi de zi timp de 2 ani de zile, timp în care am căutat și întrebat cam peste tot unde știam eu de cineva care ar putea să mă ajute să scap de acest coșmar, până cand am întâlnit-o pe Gabriela.

Despre Gabriela am auzit pentru prima oară în vara anului 2021 la recomandarea cosmeticienei mele Iulia care după ce i-am povestit despre coșmarul prin care trec mi-a spus că stie ea pe cineva care ar putea să mă ajute. Atunci am știut că ea este persoana pe mâna căruia trebuie să mă las și cea care îmi va reda zâmbetul pe față și îmi va readuce la viață sprâncenele ( la propriu ). Fără a sta pe gânduri am dat un search rapid pe Facebook și am contactat-o pe Gabriela. Îmi aduc aminte prima dată cand am pășit în cabinetul ei cu frică dar plină de optimism.De ce plină de optimism? Pentru că din clipa în care am contactat-o pentru a-mi face o programare pentru consiliere mi-a spus fără să stea pe gânduri că ea nu îmi promite “marea “ și nici nu mi-a “vândut” iluzii că o sa scăpăm de aceste sprâncene de la prima ședință, dar cu răbdare și cu multă muncă vom reuși.

Cea ce m-a făcut să înțeleg că este un om sincer, o persoană care își dorește să îi ajute pe cei din jur și că munca pe care o face nu este doar un loc de muncă ci o pasiune. După lungi căutări am găsit-o, pe cea care mi-a schimbat viața. Până să ajung la ea trăiam cu frica de “ce spun cei din jurul meu atunci când mă văd pe stradă ?sau atunci când trebuie să interacționez cu cei din jur oare ei ascultă ce vorbesc eu sau se uită la ce am pe frunte/față ? M -am ferit mult timp să ies nemachiată tot din acest motiv, dar după prima mea ședință cu Gabriela și după tot ce am discutat am prins încredere si fără să stau pe gânduri am prins curaj și am lăsat deoparte frica de a fi judecată pentru că am știut ca sunt pe mâini bune și că deși cu 2 perechi de totul va fi bine așa cum am discutat. După 2 ședințe cu 2 perechi de sprâncene ( pentru că am început să îmi îngrijesc sprâncenele mele naturale asta tot în urma discuției cu ea ) am fost mai încrezătoare ca oricând ca într-o zi împreuna cu Gabriela vom reuși.

Și da, după lungi așteptări și după multe luni în care Gabriela prin intermediul telefonului cât și fizic mi-a fost alături in toată aceasta călătorie spre a-mi readuci chipul la viața care cândva a fost umbrit de neprofesionalismul unor oameni ce pretind a fi profesionali. Cu susținerea și profesionalismul ei am Reușit!

Azi, acum când scriu aceste rânduri o fac cu lacrimi în ochi, de ce ? Pentru că datorită ei zâmbesc și sunt mai încrezătoare ca oricând. Datorită muncii ei și dedicării pe care o are față de clientele ei azi ZÂMBESC.

Vreau să spun ceva ce nu i-am spus nici Gabrielei, eu fiind o fire pesimistă, de la început și până la sfârșit am stat cu gândul doar la ziua în care o să spună, da este exact așa cum am intuit, am reușit. De fiecare dată când mergeam la ea așteptam să îmi spună că azi e ultima ședință și că nu va ma fii nevoie. Sinceră să fiu eu mă vedeam super bine după prima ședință, dar ochiul ei de perfecționist nu avea cum să dea greș. Iar, calitățile care ar descrie cel mai bine persoana Gabrielei ar fi, calmitate, bunătate, răbdare, optimism , PROFESIONALISM.

Vezi aici și alte lucrări efectuate de Gabriela Rotundu PMU expert

Instagram/ Gabriela Rotundu Dermopigmentist

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6