Primul medic vaccinat împotriva Coronavirusului din Moldova!

În Republica Moldova a fost vaccinată prima persoană împotriva Covid-19. Este vorba de Alexandru Botezatu, șef al departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican.

Medicului i s-a administrat vaccinul AstraZeneca/Oxford, din lotul oferit gratuit Republicii Moldova de Guvernul de la București.

După vaccinare, s-a așteptat circa 15 minute, potrivit recomandărilor, pentru a monitoriza posibila apariție a unor reacții adverse.

Astăzi a început vaccinarea anti Covid-19, cu personalul medical. Sîmbătă au ajuns la Chișinău primele vaccinuri AstraZeneca din donația făcută de România, R. Moldova fiind ultima țară europeană care începe acum vaccinarea.

Primii lucrători medicali care vor fi vaccinați sunt cei de la Spitalul Clinic Republican şi la Institutul de Medicină Urgentă. Tot astăzi ar urma să ajungă în centrele teritoriale de sănătate publică, ulterior în spitale, jumătate din dozele din primul lot donat de România, adică în jur de 10.800 de doze, dintre care 1800 vor fi livrate regiunii transnistrene.

Autorităţile din sănătate planifică să vaccineze populaţia în proporţie de 70 la sută, dar sondajele de opinie arată că acceptarea necondiționată a vaccinului în rândul cetăţenilor ar fi de doar 30 la sută.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6