Povestea unui tânăr care a acceptat provocarea de a lansa o afacere în IT. Victor Moisa: BrainStorm ajută clienții să atingă un nivel înalt de gestionare

S-a îndrăgostit de domeniul IT încă din copilărie. A început oficial să muncească la o vârstă fragedă, încă fiind student și a depus mult efort pentru a ajunge acolo unde se află astăzi. Pare o istorie tipică, în care un tânăr cu ambiții, a reușit să își lanseze propria afacere, cu o echipă de profesioniști alături. Dar de fapt, în spatele acestei istorii stă o lecție importantă de viață și anume, să muncești pentru visul tău. Vorbim despre Victor Moisa, originar din satul Lăpușna, raionul Hîncești care conduce o echipa de tineri ambițioși și gestionează o afacere in domeniul IT.

De mic eram atras de tot ce înseamnă tehnologie și programare, de aceea ideea de afacere în sfera IT s-a născut din pasiune și dragoste față de acest domeniu. Studiind în cadrul Centrului de Excelență în Informatică și tehnologii informationale, am acumulat mai multe cunoștințe și am înțeles că pot să le valorific prin a ajuta oamenii să-și digitalizeze și promoveze nișa de business. Am considerat că putem aduce un aport benefic prin lansarea unei afaceri în IT celor care colaborează cu noi, din motiv că lor le este greu să își aducă afacerile în mediul on-line și să iasă din zona de confort, oferindu-le un instrument userfiendly  comunității de clinți.


A urmat diverse acțiuni, instruiri, comunicare, tot mai multă implicare și astfel, dintr-un tânăr aflat abia la început de cale, a ajuns să ia decizii asumate, să rezolve diferite situații și să găsească soluții atunci când e necesar.


Pașii pentru a deschide o afacere sunt simpli, atât timp cât există dorință, motivație și cunoștințe în domeniul de activitate, însă nimeni nu îți garantează că drumul pe care urmează să îl parcurgi va fi ușor. Vor există succese și eșecuri, important este că știi să le manevrezi, doarece antreprenoriatul înseamnă să îți asumi riscuri. Inițial, am început să activez ca freelancer, ofeream serviciile mele în grupurile de pe facebook, prin anunțuri pe platforma 999.md și prin recomandărilor clienților, iar după un anumit timp în care m-am dezvoltat atât profesional cât și material, am decis să înregistrez compania sub forma unui SRL și să deschid un oficiu. Atât la început, cât și acum, pentru mine este important ca clienții să fie mulțumiți, să ne încadrăm cu finalizarea proiectului în timpul promis și să menținem o relație frumoasă cu clienții noștri.

Așa, încet-încet, cu voința călită și deprinderi sănătoase de viață, drumul spre o carieră de succes i-a fost considerabil scurtat. Întrebat care au fost provocările pe care le-a întâlnit în lansarea afacerii, tânărul a răspuns.


În Moldova nu este greu să deschizi propriu-zis o afacere, este greu să menții  ceea ce vine după deschiderea firmei. Sincer vorbind, Moldova este o țară care nu oferă o posibilitate majoră de dezvoltare, este greu să obții un profit, mai ales că în prima perioadă doar se inveșteste, însă nu regretam nimic, ne-am dorit să activăm legal și să fim corecți. A fost dificil la început să găsim o echipă bună cu care să lucrăm. Fiind absolvent CEITI îmi doresc să ajut studenții de acolo cu un post de muncă și să motivez tinerii să se dezvolte, de aceea le oferim posturile noastre vacante. La momentul actual avem o echipă de oameni extraordinari cu care lucrăm pentru ca fiecare proiect să fie la nivelul așteptărilor clientului. Suntem convinși de faptul că nimic nu este dificil atunci când există motivație, dorință și se depune efort. Acesta este drumul pentru îndeplinirea viselor.BrainStorm ajută clienții să atingă un nivel înalt de gestionare a afacerii prin servicii IT calitative. Respectiv, noi oferim servicii de creare a site-urilor web și mententanță acestora, crearea magazinelor online, crearea aplicațiilor mobile, social madia marketing, SEO, Google ADS, Facebook ADS, brand book, logotipuri și tot ce ține de digitalizarea afacerii și crearea unui branding personal. În zilele noastre, este foarte important ca orice afacere să fie vizibilă în mediul online și să fie comodă pentru potențialii clienți. Un site web este instrument care aduce garantat o majorare de profit, iar noi suntem cei care creează acest instrument pentru tine, ca afacerea să prospere. Toate acestea stau în spatele unei echipe profesioniste care te juta să devii liber pe piață și să atingi noi scopuri.


Atunci când decizi să deschizi o afacere, bugetul îl stabilesti în dependență de scopurile propuse. Nu am putea da o cifră exactă a bugetului de care am avut nevoie inițial, dar cert este faptul că mereu și mereu se investește pentru a atinge apogeul. Bugetul inițial cu care începi o afacere este important, însă mai important decât acesta este asumarea conștientă a riscului antreprenorial. De ce spun asta? Ei bine, IT-ul este o sfera de activitate care îți permite să începi cariera ta doar investind intr-un calculator bun. Dacă îți dorești ca urmatorul tău pas să însemne dezvoltare, îți iai asupra ta o echipă, tehnică, oficiu, lucruri care nu sunt ușor de gestionat, dar îți aduc atâta satisfacție interioară. La rândul nostru, avem o echipă frumoasă și inteligentă lânga noi, de aceea ne place să zicem că echipa noastră este în rând cu noi, și în spatele nostru. Împreună, lucrăm cot la cot, ca fiecare proiect să fie realizat perfect până la ultimul detaliu și finalizat cu success în timpul promis clientului. Domeniul IT nu este ușor, însă munca în echipă îl facilitează.
Suntem împăcați cu noi înșine de fiecare dată când clinții noștri rămân mulțumiți de lucru efectuat!

Oricine este interesat de servicii poate accesa site-ul web pentru mai multe detalii. https://brainstorm.md/
Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6