Povestea unui SMM de succes. Sanda Rebeja: Nu poți avea rezultate frumoase dacă nu îți iubești munca

Povestea fiecărui antreprenor îi poate ajuta și inspira pe ceilalți. Nimic nu se compară cu lecțiile învățate zi de zi, încercând să crești un business, iar Sanda Rebeja este persoana care inspiră și motivează. PR & Event Manager și SMM, de meserie jurnalistă a devenit vocea drăguță pe care o poți auzi acum la radio Kiss FM Chișinău. Prin acest interviu o să descoperiți o poveste plină de pasiune și determinare. Despre cum e să dezvolți propriul curs, de ce abilități ai nevoie pentru a gestiona peste 30 de afaceri dar și cum poți câștiga din online, află în continuare.

Mai degrabă acest domeniu m-a ales pe mine, acum 8 ani. Totul a pornit de la plăcerea de a scrie. Scriam articole, texte pentru o companie, traduceri, comunicate de presă. Făceam copywriting. Apoi am trecut la texte și pentru social media. Am început să administrez pagini, să postez content, să realizez proiecte, deci am început să fac social media marketing fără să știu că fac asta. De ce? Simplu, online-ul oferă foarte multe posibilități și nu există limite, iar mie asta îmi place.

Se spune despre succes că îl ai, îl obții, îl dobândești în urma unor acțiuni concrete pe care le întreprinzi. Am cunoscut-o pe Sanda în cadrul cursului de marketing pe care mi-am dorit enorm să îl studiez. Fire blângă, energică și cu o voce atât de dulce, mi-a atras atenția din start datorită cunoștințelor pe care le posedă dar și modul de predare.

Primul pas totuși a fost blogul meu, el mi-a deschis multe uși. Apoi am făcut voluntariat. Mai mult de un an jumătate am scris articole și am început să administrez paginile de social media. Datorită blogului și portalului de știri au apărut ulterior tot felul de proiecte, parteneriate și colaborări. Din acest motiv încurajez pe cei care sunt la început de carieră să se avânte după experiență, nu după bani.

Vrei să știi cum să devii specialist în marketing dar nu știi de unde să începi? Meseria de SMM presupune multă muncă, dar și degajare, asta deoarece nicio zi nu seamănă una cu alta. Sanda, pe lângă job-ul de bază se mai implică și pe partea de curs, acolo unde fetele dornice de a învăța o meserie nouă sunt ghidate pas cu pas. Despre beneficiile de a fi un  SMM, jurnalista ne-a răspuns.

Flexibilitatea, libertatea și posibilitatea de a câștiga bani din online face ca acest job să fie la mare căutare. Plus că îți oferă multe oportunități, este dinamic și nu ai timp să te plictisești.La moment gestionez peste 30 de pagini. Secretul este planificarea și gestionarea corectă a timpului. Fiecare zi este planificată pe ore, efectiv fiecare pagină pe care o administrez este trecută pe un „to do list” unde este notat ce am de făcut. Un alt secret este lucrul cu un content plan lunar, fără el cred că nu m-aș descurca deloc.

Se câștigă dacă ai noroc să lucrezi cu cei care apreciază la justa valoare ceea ce faci. La noi, majoritatea vor să faci o grămadă de task-uri pentru o sumă simbolică. Mai mult ca atât, ai noștri nici nu cunosc ce face un Social Media Manager, atribuindu-i vreo 3-4 funcții la un salariu (și acela nesatisfăcător). Dar, dacă totuși vrei să câștigi bine, atunci trebuie să lucrezi cu mai mulți clienți odată, să îți gestionezi bine timpul ca să reușești să faci conținut bun pentru toți, să creezi strategii de promovare, să lucrezi și noaptea, și în weekend și de sărbători (mai ales de sărbători).

Câteva sfaturi pentru un Social Media Manager la început de cale.

Învață, mereu învață și fii la curent cu tot ce se întâmplă în acest domeniu pentru că online-ul e într-o continua dezvoltare. Dacă ești creativ – pune în practică ideile, fii curajos și impunător uneori, iar dacă la acest capitol nu stai foarte bine – lucrează cu strategii și tehnici numai bune de aplicat. Studiază piața, vezi ce fac alții din domeniu și testează. Inspiră-te și acționează. Aș da multe sfaturi, dar cred că atunci când este dorință de a începe ceva, totul vine de la sine. Hai așa: un singur curs (mă refer la unul mai complex) este de-ajuns ca să faci primii pași în Social Media Marketing.

Instagram/ Sanda Rebeja

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6