Piele cu aspect de coajă de portocală? Eugenia Savin recomandă automasajul anticelulitic realizat în condiții de casă!

automasaj anticelulitic
Masajul anticelulitic a devenit un procedeu foarte solicitat atunci când vine vorba de combaterea celulitei și înfrumusețarea aspectului fizic. Este o procedură care se poate realiza atât în saloanele de specialitate, cît și în confortul propriei locuințe, mai cu seamă în această perioadă de pandemie când suntem nevoiți să stăm în casă. Câteva secrete și tehnici eficiente pe care le poți pune în practică dacă îți dorești un corp tonifiat, le-am aflat de la Eugenia Savin kinetoterapeut de meserie și tehnician maseur.

Cum se efectuează corect masajul anticelulitic în condiții casnice, ce produse folosim, cu ce manevre dar și alte lucruri importante de care trebuie să ținem cont-sunt câteva aspecte pe care le vom aborda în articol.

Pentru ca masajul anticelulitic să dea rezultate vizibile în timp, este foarte important să fie realizat în mod corect.

Este bine să facem acasă masajul anticelulitic, pentru a menține aspectul tonifiat și conturat al corpului. Eu recomand automasajul manual+vetuze de Silicon și împachetări pentru zonele fese coapse și abdomen.

Pentru a prelucra zonele fese-coapse avem nevoie de: ulei- ar fi bine de ghimbir și vetuze de Silicon de mărime mijlocie. Masajul se execută pe un picior apoi pe celălalt. Pentru un masaj eficient în condiții casnice ne conducem după următorii pași:

 • Aplicăm uleiul pe suprafața care dorim să o prelucrăm cu netezire lejeră.
 • Cu manevre rapide încălzim bine zona care va fi masată.
 • Mărim intensitatea manevrelor, se fac rapide dar apăsate de-a lungul piciorului, circular și zic-zag. 80% din manevre se fac de la genunchi spre bazin.
 • Aplicăm vetuze de silicon. Reglăm vacuum-ul ca să fie suportabil. Manevrele se fac pe toată suprafața. Apoi, mărim intensitatea vacuum-lui.
 • Încheiem masajul cu manevre lente-superficiale.

La fel facem și cu celălalt picior. Masajul pentru zonele fese-coapse este recomandat să dureze în jur la 20min, cu o durată de 6-7 zile la rând, iar peste o zi încă 6-7 ședințe.

Influențele masajului anticelulitic asupra organismului se explică prin acțiunea directă asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimulează suplețea, elasticitatea pielii, a țesuturilor subcutanate și se activează circulația sanguină. Dar, uneori putem avea rezultate mai puțin îmbucurătoare din motiv că nu ținem cont de sfaturile specialiștilor.

Ca să nu avem efecte negative după aceste proceduri efectuate acasă trebuie să ținem cont de:

 • Masajul nu se face în timpul menstruației și este contraindicat în sarcină.  
 • Dacă este varicoză de gradul 1-2 se face doar masaj manual, fără vacuum. Dacă este de gradul 3-4 nu recomand deloc
 • Manevrele manual/cu ventuze se fac de la intensitate mică treptat mărind intensitatea, în acest mod vom evita vânătăile.

 Pentru a spori efectul, este binevenit să combinați automasajul cu proceduri de împachetare. Eugenia Savin recomandă să folosim mierea în acest context. Se consideră a fi una dintre cele mai eficiente terapii, datorită proprietăţilor sale naturale, care acţionează benefic asupra tuturor proceselor organismului, a siluetei, oferă emoţii pozitive, un aflux de energie şi vitalitate.

În primul rând este un produs natural și un detoxifiant foarte bun. De asemenea,  hrăneşte pielea cu proprietăţile uimitoare, ajută la curățarea porilor, se elimină celulita și se îmbunătăţeşte starea sistemului nervos.

Cum facem împachetarea cu miere la domiciliu ?

 • Încălzim manual zonele care o sa fie împachetate.
 • Aplicăm mierea pe toata suprafața. Cu palma presăm pielea apoi rapid dezlipim în sus. Prelucrăm în acest mod până rezistăm. Prin această manevra foarte bine se intensifica circulația sanguină și limfatică care ne ajuta la detoxifiere.
 •  Pentru procedura de împachetare în condiții casnice recomand pelicula alimentară. Împachetam zona prelucrată. Și ne punem la călduț 30-40min. După aceasta facem o baie cu apă călduță ca să înlăturăm mierea.

Este important să ținem cont că: dacă facem împachetare cu miere, procedura exfoliere realizăm peste 2-3 zile pentru a nu trauma țesutul.

Pentru a scăpa de celulită mai rapid trebuie să combinăm masajul anticelulitic cu o alimentație echilibrată și sport.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6