[geot country="Romania"] [/geot]

Pestă porcină în Pădurea Domnească: Zeci de mistreți, găsiți morți

Un focar de pestă porcină a fost înregistrat în Rezervația naturală Pădurea Domnească și fâșiile adiacente, situate pe teritoriul raionului Fălești. Din 17 decembrie și până astăzi, 23 decembrie, 15 animale au fost depistate moarte pe teritoriul pădurii. Analizele de laborator au confirmat prezența virului. Animalele au fost arse și înhumate.

Solicitat de IPN, Vitalie Carauş, șeful Secției sănătatea și bunăstarea animalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a spus că zona se va afla în carantină pentru o perioadă de un an. Comisia pentru situații excepționale efectuează dezinfecția teritoriilor pentru a evita răspândirea virusului și la ceilalți mistreți care se află în pădure.

Potrivit lui Vitalie Carauş, Pădurea Domnească se află la hotar cu România, unde se înregistrează multe cazuri de pestă porcină, iar mistrețul este un animal care migrează, râul Prut nefiind o barieră pentru el să ajungă în Republica Moldova. Pe parcursul anului, pesta porcină la mistreți a fost înregistrată în raioanele Cahul, Cantemir, Lipcani, în fâșii forestiere aflate în lunca Prutului.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

Obiceiuri și superstiții în Ajunul Crăciunului. Ce e bine să faci astăzi ca să îți meargă bine tot anul

Majoritatea bucatelor de pe masa de Crăciun sunt preparate din carne de porc, ceea ce simbolizează dorinţa de a avea un trai îmbelşugat. Tradiţional se servesc friptură şi cârnaţi de porc, sarmale, răcituri, bătute, peşte, dar şi fructe, dulciuri şi băuturi. În Moldova este atestat şi obiceiul de a mînca mămăligă în ziua de Crăciun, căreia îi sînt atribuite conotaţii magice.

Citește mai mult »

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6