[geot country="Romania"] [/geot]

Perlă de lux, descoperită în Abu Dhabi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

O perlă de 8.000 de ani, prezentată ca fiind cea mai veche din lume, va fi expusă pentru prima dată în public începând din 30 octombrie la Muzeul Luvru din Abu Dhabi, au anunţat duminică reprezentanţii Departamentului pentru Cultură şi Turism din Emiratele Arabe Unite, potrivit Agerpres. Perla are mai puțin de un centimetru lungime.

Sursa foto: Muzeul Național Zayed

Perla din Abu Dhabi, așa cum a fost denumită de echipa de arheologi care a descoperit-o pe insula Marawah, aparține Muzeului Național Zayed. Analizele cu carbon 14 au permis oamenilor de știință să ateste că straturile de rocă din care provine Perla din Abu Dhabi datează din neolitic, dintr-o perioadă cuprinsă între anii 5.600 î.e.n. și 5.800 î.e.n.

Experții au sugerat că perlele făceau obiectul unor schimburi comerciale cu locuitorii Mesopotamiei, fiind oferite în schimbul unor obiecte de ceramică și alte mărfuri, fiind purtate, de asemenea, și ca bijuterii. Descoperirea celei mai vechi perle naturale din lume vine după o serie de alte descoperiri din ultimii ani, care dovedesc existența unei așezări sofisticate din Epoca de Piatră.

Cea mai veche perlă din lume va fi prezentată la muzeul Louvre Abu Dhabi cu ocazia unei expoziţii intitulate ”10.000 de ani de lux”, care va avea loc între 30 octombrie şi 18 februarie. Expoziţia explorează noţiunea şi definiţia luxului, alături de semnificaţia sa schimbătoare de-a lungul secolelor, prin intermediul unei colecţii ce cuprinde 350 de obiecte provenind în special din muzee franceze.

Sursa: agerpres.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

CNESP: Începând cu 8 noiembrie, se interzic nunțile, botezurile și mesele de pomenire în Republica Moldova

Începând cu data de 8 noiembrie, în R. Moldova se interzice organizarea tuturor evenimentelor private, nunți, botezuri, mese festive sau de pomenire. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până în prezent organizarea de evenimente private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6