[geot country="Romania"] [/geot]

Pentru stropirea pietonilor pe timp de ploaie ați putea fi amendați cu până la 3.000 de lei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Vremea ploioasă este tot mai frecventă în această perioadă a anului. Deoarece drumurile din țară nu sunt într-o stare prea bună, pe timp de ploaie se formează nenumărate bălți iar atunci când vehiculele le traversează cu viteză ar putea stropi pietonii (sau chiar o fac).

În acest context, de cele mai multe ori pietonii rămân plini de apă și noroi, iar șoferii în cel mai bun caz cu un sentiment de rușine. Dar oare pot fi amendați conducătorii atunci când stropesc din cap până în picioare pe cei care sunt pe trotuare?

Din Regulamentul Circulației Rutiere, aflăm că șoferul este obligat să conducă cu grijă astfel ca să nu stropească pietonii! 

Acest lucru este menționat în Capitolul II ”DREPTURILE, OBLIGAŢIILE ŞI RESTRICŢIILE PENTRU CONDUCĂTORII DE VEHICULE”, punctul 11(f).

În această ordine de idei, pietonii care vor dori cu orice preț să învețe minte șoferul care i-a stropit, vor avea nevoie de probe foto sau și mai bine video, să se prezinte la poliție cu hainele murdare și să scrie o plângere. În mod evident, trebuie să prezinte numărul de înmatriculare a mașinii, modelul și culoarea acesteia. Iar prezența unui martor sporește considerabil șansele ca „șoferul rău” să fie sancționat.

După ce oamenii legii vor identifica șoferul, acesta va fi chemat la poliție. Juriștii declară că, stropirea pietonilor poate fi calificată drept deteriorarea bunurilor personale, lucru care se pedepseşte cu amendă de la 1.500 la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore. 

SURSA: auto-expert.md

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

CNESP: Începând cu 8 noiembrie, se interzic nunțile, botezurile și mesele de pomenire în Republica Moldova

Începând cu data de 8 noiembrie, în R. Moldova se interzice organizarea tuturor evenimentelor private, nunți, botezuri, mese festive sau de pomenire. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până în prezent organizarea de evenimente private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6