O fetiță de un 1 an și 9 luni a ajuns în comă după ce ar fi mâncat zeamă într-un restaurant din orașul Soroca

Clipe de coșmar pentru familia Prisăcaru, care de câțiva ani locuiesc în Anglia! În ultimele zile pe rețelele de socializare se tot vehiculează un video cu conținut trist. Vasile Prisăcaru, originar din raionul Strășeni, susține că, fetița sa de un an și nouă luni după ce a mâncat zeamă la un restaurant din orașul Soroca, s-ar fi infectat cu Sindromul coli, toxina shiga de proveniență animală.

În Moldova a venit pentru câteva zile soția împreună cu fetița sa. După ce au vizitat Cetatea Soroca, au mers într-un local pentru a mânca. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 29 ianuarie.

“Peste câteva zile fetiței i s-a început o diaree cu sânge, constipație, asta a fost miercuri seara. Vineri, soția mea a avut bilet și au zburat aici în Anglia. Bianca era deja în stare gravă. De la aeroport cum am întâlnit-o am mers direct la spital. Acolo după control au zis că, nu e grav, duceți-vă acasă, să se hidrateze și totul va fi normal”.

A doua zi starea fetiței era critică

„Am sunat și a venit ambulanța, I-au măsurat febra și ni s-a spus exact la fel, să o ținem hidratată că e diaree. I-am întrebat poate ne ducem la spital repetat, dar ni s-a spus că exact aceeași o să vă spună ca și prima dată. Duminică se simțea la fel rău, iar luni nici nu se mișca, dormea toată ziua și când am mers la spital medicii erau toți speriați. La ea rinichii nu mai lucrau, imediat sub anestezie generală i-au pus dializă”.

După anestezia generală, fetița nu s-a trezit 5 zile

„În aceste 5 zile, nu avea nici o reacție. Acest virus afectează și creierul, iar medicii credeau fetița noastră poate să aibă mai apoi probleme cu capul, să rămână bolnav mintal. După nenumărate analize de fecale, urină și sânge, la o săptămână s-a depistat ce a creat Sindromul asta și anume e coli, toxina shiga de proveniență animală adică contact cu animale sau carne prelucrată în igiena proastă sau stricată. Aceasta toxina creează cheaguri de sânge care pot afecta creierul și plămânii.

După spusele medicilor în așa situații sunt foarte multe cazuri fatale. Toată informația este pe fișa de externare”.

„Îmi era frică să ies din reanimare chiar și pentru clipe, nu cumva soția să îmi scrie că fetiței i s-a întâmplat ceva”

„Bătăile inimii se ridicau de la 180 la 200-250 la ea. Medicii i-au luat multe analize dar nu știau de la ce exact se află în așa stare. La început spuneau că, e o formă de covid, ba altceva. Abea peste o săptămână, au depistat ce are.

Noi am stat 3 săptămâni în spital. În această perioadă mai discutam și cu un medic din Moldova, iar el zicea doar să ne rugăm căci depinde de Bianca cum v-a lupta. Nu era starea nici gravă, nici stabilă-pe muchie. 3 săptămâni ne-am aflat în spital acum fiind sub supraveghere și după fiecare 2 zile analizele repetate deoarece funcția rinichilor nu este încă în normă.

Micuța a fost externată pe data de 5 martie din spital

„Complicații mintale nu au apărut după aceasta, dar la nivel psihologic se simte rău. Este mai agitată, se trezește noaptea des, plânge. Probabil din cauza faptului că, medicii îi luau analiza din deget la fiecare 4 ore și este foarte speriată. Poate va trece, dar la moment nu este așa ca înainte”.

Tânărul le-a scris responsabililor de la restaurantul în cauză. Dar, deși au citit mesajul aceștea nu i-au răspuns. Abea peste câteva zile administrația a venit cu o reacție pe pagina lor de facebook.

„Vrem să vă asigurăm în calitatea serviciilor noastre, căci rețeaua respectă în totalmente normele sanitare, prevăzute de Legislația Republicii Moldova, care pot fi confirmate prin documentele atașate la această postare.

Susținem că, am fost învinuiți pe nedrept și a avut de suferit reputația companiei creată ani la rând, la care s-a muncit cu dedicație, pentru clienții noștri. Administrația a întreprins toate măsurile de informare a persoanelor care denigrează imaginea companiei, iar în cel mai scurt timp vor fi înaintate cereri în Instanța de judecată cu scopul obligării următoarelor persoane: Prisăcaru Vasile și Angheluța Mihaela, de a respinge informația falsă expusă în Mass Media”, a scris administrația localului.

Vasile se arată indignat de faptul că, a primit mesaje în privat de la sute de oameni care își arată nemulțumirea față de acest local. Tânărul ne-a mai declarat că, totuși a fost contactat de avocatul localului care i-ar fi propus să rezolve totul pe cale amiabilă.

„Mi s-a zis că, pot să nu fiu dat în judecată dacă voi șterge video de pe pagina mea și voi înregistra altul, în care nu prezint nici o pretenție față de acest local. Ca și cum tot ce am spus înainte, a fost la emoții. Dar, eu acest lucru nu îl voi face niciodată! Aștept să îmi trimită de aici din Anglia de la Ministerul Sănătății, diagnosticul de la 0 tot ce am făcut și deja o voi traduce. Îmi voi lua un avocat și am de gând să merg prin toate instanțele pentru a depune plângere ”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6