div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Nu faceți risipă! Pe perioada carantinei CUMPĂRAȚI inteligent.

Italia e stoarsă de puteri la propriu și figurat! Criza economică a lipsit oamenii de ultimele resurse, astfel încât mulți dintre ei nu mai au cu ce să își hrănească familiile și solicită produse gratuite din magazine. Pe de altă parte, în Marea Britanie, tomberoanele s-au umplut cu produse alimentare expirate, procurate în panică de locuitori.

Ajunși în carantină din cauza pandemiei, nu înseamnă că a venit timpul să transformăm casele noastre în camere frigorifice și să cumpărăm de toate de la magazin. Acum este vorba de cumpărături inteligente, organizate corespunzător. SanoTeca.md a realizat un articol interesant despre cum să le faci, de ce produse ai nevoie atât din magazin, cât și din farmacie pentru a trece cu bine peste perioada de carantină.

O listă de cumpărături de la magazin

„Ne aflăm în perioada, în care e bine să îți aprovizionezi cămara, dar totuși să gătești inteligent, utilizând resursele pe care deja le ai în casa ta”, ne sfătuie Dawn Perry, scriitoare care lucrează în prezent la o carte de bucate. Iată o scurtă listă a produselor, pe care aceasta ne sfătuie să o urmărim la magazin, fără a fi nevoiți să mâncăm zilnic doar conserve:

  • Cereale uscate: hrișcă, ovăz, mălai, grâu, orez;
  • Boboase: uscate sau conservate;
  • Conserve din pește: ton, macrou, sardine ș.a;
  • Câteva tipuri de unt din arahide și tahini (pastă din susan);
  • Ouă;
  • Ceapă (aceasta se păstrează săptămâni în șir într-un loc uscat și răcoros);
  • Usturoi;
  • Cartofi;
  • Legume rezistente: brocolli, țelină, morcov și varza kale (acestea se păstrează săptămâni în șir, proaspete în frigiderul tău);
  • Banane (când încep să se înnegrească, congelează-le sau încorporează-le în copturi, precum brioșele sau checurile);
  • Legume congelate, mixate (adaugă-le în supe sau tocane din legume);
  • Pâine feliată (dacă o vei congela, se va păstra pentru mult timp și va putea fi reutilizată);

Trusa pentru primul ajutor medical

Indiferent de ceea ce se întâmplă în lume – stare de pandemie sau o zi obișnuită, „este esențial pentru fiecare gospodină să aibă în gestiune o mică trusă pentru a rezolva o urgență minoră, precum o tăietură, arsură sau mușcătură de insecte”, ne sfătuie Brad Uren, asistent universitar la disciplina de medicină de urgență din cadrul  Școlii Medicale de la Universitatea din Michigan. Acest lucru te va ajuta să nu soliciți ajutor medical imediat de la medicii suprasolicitați de pandemia existentă și să te descurci de sine-stătător.

Un surplus de medicamente

Asigură-te că te-ai aprovizionat cu medicamentele, pe care le administrezi pentru bolile preexistente, sau suplimentele alimentare, pentru câteva săptămâni de carantină. În plus, ai la îndemână și medicamentele ce te vor ajuta să gestionezi acasă formele ușoare de infectare cu noul coronavirus: antipiretice, antiinflamatoare, dar și un termometru pentru a-ți măsura temperatura cu regularitate. Pentru consultații și prescrierea altor medicamente, apelează medicul de familie.

Produsele igienice

Deși cumpărarea excesivă a hârtiei igienice a devenit „gluma din carantină”, o mică rezervă a acesteia ar fi binevenită, pentru a evita scenariul baricadării în casă fără acest atribut de primă-necesitate.

În goana după produsele alimentare, de cele mai multe ori, uităm să ne aprovizionăm cu produse igienice, precum șampon, săpun lichid, soluții pentru îngrijirea corpului. Acum ar fi o perioadă favorabilă pentru orientarea spre produsele re-utilizabile, precum cupele menstruale, sau lenjeria destinată acestei perioade.

Șervețelele de unică folosință

Aprovizionează-te cu aceste obiecte strict necesare, în special dacă ai de suferit o rinoree și vei avea nevoie de ele. După ce le-ai utilizat, aruncă-le la gunoi și nu le stoca în nici un caz în geantă pentru a le reutiliza mai târziu.

Cumpărăturile pe care poți să le omiți

  • Apa. Dacă sursa de apă centralizată, pe care o utilizezi zilnic este sigură, e suficient să îți cumperi un filtru de apă cu cărbune, nu să aduci un șir de butelii de la magazin.
  • Dezinfectanții pentru mâini. Desigur, un dezinfectant pentru mâini cu minim 60% de alcool este recomandat, însă este aproape imposibil să îl găsești acum la magazine, astfel încât nu este cazul să te stresezi în zadar căutându-l. Dezinfectantul se utilizează doar atunci când apa și săpunul nu sunt disponibile, ceea ce în condiții de carantină este puțin probabil.
  • Măștile. Deși specialiștii te-au sfătuit să porți o mască ori de câte ori ieși afară, în condițiile în care există o insuficiență drastică a acestor materiale, cumpărâd mai multe măști, creezi o insuficiență, pe care ar putea-o resimți acut cei ce au grijă de bolnavi sau de persoanele din grupul de risc pentru infecții severe. În acest fel, contribui la răspândirea infecției.

În concluzie: Cumpără doar ceea de ce ai nevoie. Reține că fiecare dintre noi are o responsabilitate comunitară de a se gândi la fiecare membru al societății. Posibil, cumpărarea hârtiei igienice pentru o săptămână-două este în regulă, însă aceasta nu semnifică cumpărarea a 200 de bucăți în surplus. Lasă și pentru ceilalți oameni, care doresc și ei să rămână acasă, în confort pe perioada carantinei.

sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri

Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Cine câștigă, potrivit datelor aproape finale

Maia Sandu – 55,26%, Alexandr Stoianoglo – 44,74%. Cel puțin așa arată datele după procesarea a 2210 de procese verbale din cele 2.219, echivalentul a 1.672.614 de voturi.  A fost o răsturnare de situație, după ce candidatul înaintat de PSRM era în față, potrivit anunțării primelor rezultate. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Comisia Electorală Centrală

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6