Nina Todița- meșterița care croșetează genți, hăinuțe și alte lucruri de o frumusețe rară!

Tot mai mulți oameni apelează la persoane care croșetează pentru a procura produse unice. O idee născută din pasiune pentru artă s-a transformat într-o ocupație de bază pentru Nina Todița din comuna Trușeni. Meșterița croșetează diverse accesorii, gentuțe, coșulețe și alte lucrări deosebite.În orice obiect de acest fel a investite zeci de ore de muncă și multă energie. Perseverenta și dorința continuă de perfecționare au ajutat-o să ajungă la acel rezultat care întoarce privirile publicului din prima. Și-a dat seama că croșetarea a o relaxează și dorește să facă tot mai multe.

„Cu răbdare şi un strop de inspiraţie”, a început să facă primele creaţii pentru copiii săi.

Aproape cu 3 ani în urmă, fiind în concediul de maternitate cu al doilea copil am început a croșeta. Primele lucrări au fost pentru ei: ciupi, bentițe, căciulițe, mănuși. Apoi am postat câteva poze pe rețelele de socializare și așa au apărut primele comenzi. Ideea de a croșeta gentuțe a apărut peste câteva luni, văzusem undeva un model și tare m-a impresionat. Mai puțin se găseau în acea perioadă. Am căutat pe internet tot ce ține de materia primă și de unde să încep. Asta a fost de ajuns pentru a-mi folosi propriile idei și imaginația în procesul de creare.

De profesie sunt bucătar, am lucrat 2 ani însă de 14 ani activez la o întreprindere cu capital străin unde am funcția de șef de grup în secția producere (producem articole din piele, genți ,portmonee). Totuși, pasiunea pentru domeniul handmade mă inspiră să acord mai mult timp creațiilor”.

Clienţii au gusturi diferite, dar meșterița reuşeşte să găsească inspiraţie pentru a crea lucrarea potrivită pentru fiecare.

Mereu mă conduc după următoarea afirmație- să crezi în tine indiferent de ce spun alții! Creez lucrări după preferințele clienților, dar deseori mă implic și eu, intervin cu unele detalii ceea ce fac lucrarea mai specială și diferită. Îmi place foarte mult să experimentez ceva nou, iar atunci când rezultatul este peste așteptările mele, mă simt motivată să continui”.

Nu utilizez o tehnică anume, cel mai important în acest proces este dragostea, plăcerea, dăruirea de sine, inspirația și munca care o depui.  Aceste componente fac ca orice lucrare fie specială, originală și prețuită. Folosesc doar materiale naturale, toate firele fiind din bumbac 100%.

„Poți realiza orice cu o croșetă și un fir”!

În momentul în care se gândește la croșetat, Nina ne-a mărturisit că cel mai mult o încântă faptul că poate realiza tot felul de modele spectaculoase. Inspirate din natură, cu diferite forme, linii elegante și armonie de culori- lucrările sunt create cu mult drag care te definesc, te inspiră și te motivează!

Cea mai complicată lucrare a fost un set pentru mama și două fetițe gemene. Ceea ce fac eu este o întreagă artă”.

În țara noastră e posibil să faci din handmade o afacere?

Nu contează domeniul ci dorința! Știu multe persoane, îndeosebi mămici, care în concediul de maternitate și-au descoperit pasiunea pentru domeniul handmade și cu multă muncă și dăruire de sine, au ajuns să se afirme”.

Se spune că, nu goana după succes este cheia reușitei. Ci trebuie să fii autentic, să faci ceea ce-ți place și succesul va veni de la sine!

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6