O epidemie nouă va atrage întotdeauna mai multă atenţie decât o afecţiune comună şi coronavirusul este o ameninţare serioasă pentru sănătate. Însă noua noastră hiper-vigilenţă legată de infecţii ne-ar putea ajuta mai mult dacă am canaliza o parte din ea spre gripă – un virus mult mai mortal, care loveşte în fiecare an, scrie Axios.
Noua tulpină de coronavirus a dus la moartea a 132 de persoane până acum, toate fiind din China. Peste 6.000 de cazuri au fost raportate în total în toată lumea, deşi experţii cred că numărul este subestimat. Prin comparaţie, sezonul gripal din acest an a dus la 8.200 de decese, cu cel puţin 15 milioane de cazuri – doar în Statele Unite.
James Lawler, specialist în boli infecţioase de la Universitatea Nebraska, a afirmat că virusurile precum coronavirusul pot cauza mai multă nelinişte pentru că, spre deosebire de gripă, nu există contramăsuri iniţiale precum vaccinurile, antiviralele, testele de diagnostic şi sistemele de monitorizare. Însă, deşi aceste măsuri există în cazul gripei, rata vaccinării este una scăzută.
Coronavirusul a dus la moartea a mulţi cetăţeni chinezi şi garantează o reacţie puternică din partea domeniului sănătăţii publice. Dar este la fel de important să ne amintim că dacă suntem îngrijoraţi de virusuri, multe dintre decesele din fiecare an pot fi prevenite.
„Atunci când ne gândim la pericolul relativ al acestui nou coronavirus şi al gripei… coronavirusul va fi doar un punct la orizont, prin comparaţie”, a spus William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Universitatea Vanderbilt.
Potrivit digi24.ro – După măsurile de carantină, izolare, spălarea sistematică a mâinilor, purtarea de măşti, numărul mediu al infecţiilor ar putea să scadă.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?