Masca de păr, secretul unui păr sănătos. Sfaturi și reguli de aplicare de la hairstylista Argentina Cireș

Sănătatea părului este foarte importantă, iar pe lângă folosirea produselor de îngrijire precum șampon și balsam, utilizarea unei măști hrănește podoaba capilară, oferindu-i numeroase beneficii. Întreține firul de păr și ne permite să ne facem coafurile la care visăm. În condițiile în care ne agresăm zilnic părul, cu ustensile de coafat, produse de styling și expunându-l la factorii de mediu, acesta își pierde din vitalitate și strălucire. Hairstylista Argentina Cireș vine cu câteva sfaturi importante.

Pentru fiecare tip de păr există produse profesionale care asigură un aspect natural, hidratat și sănătos.  Măștile sunt mai intense și mai concentrate decât un balsam, formulate cu ingrediente ce au o putere mai ridicată de pătrundere în profunzimea firului de păr. 

Fiecare produs pentru păr are o importanță majoră, mai ales dacă acesta a fost tratat chimic: vopsit, nuanțat, ondulat, îndreptat. Aceleași șamponuri, balsam, măști și stayling-uri sunt necesare pentru a menține podoaba capilară într-o stare bună. Ele hidratează, regenerează și stabilizează firul de păr. La fel sunt produse care sunt folosite strict doar pe scalpul capului pentru a trata/ hrăni sau întări rădăcina.

Cum se folosește corect masca de păr?

Fiecare mască în funcție de necesitate se aplică strict de la 10-15 cm de la scalpul capului și nicidecum la rădăcină. Pentru rădăcina firului sunt preparate special concepute care întărește sau hrănesc. Celelalte măști regeneratoare, hidratante și vitaminizate se aplică doar după spălarea părului și doar pe vârfuri. Se lasă pe firul de păr de la 10 la 30 minute în funcție de rezultatul dorit, apoi se spală în abundență cu apă curgătoare până se simte părul curat.

În prezent există o mare varietate de produse concepute pentru îngrijirea zilnică a părului – șampoane, măști, seruri, balsamuri, spray-uri, geluri și uleiuri. Măștile cu keratină au devenit foarte populare deoarece conțin o proteină naturală care previne apariția căderii, structura poroasă a părului este restaurată, iar problema capetelor despicate este înlăturată.

Keratina este un tip de proteine care alcătuiesc părul, pielea și unghiile. Deoarece această proteină este un element structural al părului, produsele de cheratină sunt utile pentru întărirea lor. Mii de celule proteice sunt înlăturate în mod natural în fiecare zi și actualizate din nou. Lipsa de recuperare poate fi cauzată de slăbiciunea generală a corpului, de lipsa vitaminelor și a aminoacizilor. Accelerate de diferite boli, cum ar fi psoriazisul sau seborrhea.

Ca urmare, proprietățile părului sănătos se pierd. În acest caz, este necesar să se introducă o substanță benefică din exterior. Când părul pierde keratina, structura sa este deteriorată, cuticulele deschise și, ca rezultat, firele de păr devin plictisitoare, poroase și dificil de pieptănat după spălare. Pentru asta este nevoie de tratamente cu keratină pentru a le ajuta să devină puternice și sănătoase.  

Măștile cu keratină sunt foarte benefice pentru părul degradat, decolorat sau fin. La fel se aplică doar pe vârfuri și se lasă până la 30 min. Trebuie să știm că, firul de păr este compus din keratină și fiind traumat de factorii externi are nevoie de o îngrijire deosebită.  

Atunci când aplicați o mască de keratină pe păr, care a fost achiziționată de la magazin, acordați o atenție specială compoziției produsului. Acesta nu trebuie să conțină elemente chimice dăunătoare. 

Dacă sesiunile de recuperare sunt efectuate corect, impactul negativ poate fi evitat. Se face acest tratament la un termen de la 2 la 5 luni și doar cu ajutorul unui specialist. Tratamentul poate fi în formă de mască, șampon cât și în formă de îndreptare cu keratină.

Măști din ingrediente naturale sau profesionale?

Măștile chimice își au rostul lor. Nu pot să zic că doar cele naturale pot să vă trateze părul fiindcă în cele chimice sunt componenți pe care îi găsim în cele preparate natural. Atunci când ai un par nevopsit și netratat chimic poți utiliza doar cele naturale, dar dacă deja factorii externi au afectat părul este mai bine să folosim doar măști profesionale ca tratament. Unele măști regeneratoare se poate de folosit și în loc de balsam după spălare pentru a avea un rezultat mai rapid și pentru a reanima părul degradat/fragil.

Este important să știți că nu toate măștile de păr sunt identice, iar acțiunea fiecărui tip de produs este îmbunătățită atunci când îl folosești corespunzător.

Pentru părul natural cea mai bună îngrijire ar fi utilizarea unui șampon fără parabeni și măști preparate în condiții casnice. Dacă avem un păr tratat chimic doar un șampon regenerant sau hidratant și mască din aceeași gamă este recomandat. Se poate de folosit șampon regenerant și mască hidratantă sau invers. La fel există și condiționerul bifazic, pe care îl găsim într-o gamă variată: vitaminizare sau hidratare, antistatic sau regenerare. Se aplică după spălare cu șampon și masca.

Ce putem face pentru a stimula creșterea părului mai rapid?

Pentru a accelera creșterea părului este nevoie de o alimentație corectă hidratate cu lichide și un somn sănătos. De asemenea, există fiole cu vitamine pentru rădăcina părului pe care le aplicăm fără clăti și masând bine rădăcina.

De asemenea, este recomandat să citești instrucțiunile de pe ambalajul produsului.  Respectă timpii specificați pe cutie, dar fii de asemenea atentă și la frecvența de utilizare: unele măști se pot folosi zilnic, în timp ce altele sunt destinate folosirii săptămânale.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6