Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție în contextul în care astăzi pe teritoriul întregii țări au avut loc întreruperi masive de electricitate, din cauza noilor atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a afirmat Maia Sandu.

Mai multe regiuni din Republica Moldova, printre care și Chișinău, sunt afectate miercuri după-amiază de o pană de curent. Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că motivul întreruperii alimentării cu energie este reprezentat de bombardamentele ruse în Ucraina, care afectează sistemul de transport. Curentul a picat și în Chișinău, unde troleibuzele s-au oprit în mijlocul marilor bulevarde.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6