div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Ludmila Braileanu, meșteriță handmade: “ Fără dedicație, răbdare și străduință nici un vis nu ia aripi ”!

Ludmila Braileanu din Chișinău, este mamă a două fetițe care alege să își umple timpul liber creând diferite lucrări handmade. Are o pasiune aparte pentru accesorii, dar şi pentru lucrul manual, fapt care o inspiră să confecţioneze modele unicate. Portofoliul său este unul destul de generos și acoperă o mare varietate de stiluri și de gusturi, iar fiecare creație transmite ideea entuziastă, dorința meșteriței de a face un vis să devină realitate și munca depusă.  

Povestea mea începe în copilărie când am descoperit că sunt atrasă de culori și forme. Primii pași în lume frumosului i-am făcut pe băncile liceului. Acolo am descoperit lumea artei, tehnicii, metodelor, culorilor și inspirației. Mi-a dăruit încredere și m-a încurajat prin aprecieri să urmez valsul frumosului din interiorul meu.

Pasiunea îi dă libertatea de a-şi exersa imaginaţia pe lucrări unicate,  fără să fie constrânsă să lucreze la program.

Mereu am avut multe idei, o parte le-am realizat, o parte încă rămâne să se prăfuiască în dulapul meu imaginar până le vine și lor rândul. Handmade-ul e o lume pe care încă o descopăr chiar dacă la moment m-am axat pe accesorii. De regulă,  confecționez accesorii pentru genul frumos (cercuri de tip turban, cercuri ,elastice, agrafe, bentițe etc). Fiind încă la început de drum am început să creez și accesorii de sezon cum ar fi decorul de iarnă (suporturi pentru lumânări, decorarea sticlelor de șampanie sau vin, jucării pentru brad). Iarna trecută am trăit o adevărată poveste- eram fericită să aduc lumină în casele oamenilor prin suporturile mele cu lumânări. La fel,  m-am descoperit și de Mărțișor când am început să pictez broșe- în spatele acestora stă  o muncă enormă ce necesită răbdare și dedicație.

Am tins să creez ceva deosebit pentru cei dragi: felicitări, gazete, cadouri simbolice prin diferite metode apoi continuând să descopăr lumea creațiilor la facultatea de Design Vestimentar. Mai târziu când aveam o familie și aflându-mă în perioada de creștere și îngrijire a fetițelor mele, am descoperit mult mai multe lucruri frumoase pe care le-aș putea confecționa cu inspirație. Anume în această perioadă am simțit marea necesitate de a mă umple în interior și de a sparge rutina zilnică. Am încercat să văd ce aș putea confecționa pentru fetițele mele și fiind încurajată de o meșteriță cu multă experiență în domeniu s-a dovedit a fi ceva chiar foarte interesant pentru mine-accesoriile handmade.

Produsele handmade au devenit tot mai apreciate și solicitate, pentru execuţia impecabilă, povestea din spatele creațiilor și pentru sufletul şi pasiunea puse în realizarea lor. Ludmila este atentă la orice detaliu și are grijă ca fiecare lucrare să fie peste măsura așteptărilor.

Se întâmplă să dau greș, dar mă încurajez și îmi zic că “a greși e omenește “. Lucrări nefinisate spre fericirea mea am puține, le depozitez într-o cutie ce îmi stă  la îndemână ,astfel oricând mă pot reîntoarce pentru a le finisa când am inspirația și dispoziția potrivită. De obicei lucrez asupra accesoriilor și nu mă las până nu-mi iese lucrarea așa cum o vreau eu. Pot să o pun deoparte pentru câteva ore sau zile după revin neapărat și îi dau viață pentru a bucura un suflet de om.

Fiecare creație este realizată cu pasiune și dragoste pentru frumos, artă şi viaţă. Realizarea necesită multă muncă, materiale calitative, timp, energie și dorință, iar Ludmila reușește să combine perfect toate cele 3 roluri, de mamă, soție și meșteriță handmade.

Lucrez serile târzii după ce adorm fetițele mele sau în timpul liber. Pentru mine timpul petrecut în atelierul meu improvizat este un refugiu de care are nevoie interiorul meu. Acolo mă odihnesc moral prin asortarea furniturii sau descoperirea unui model nou chiar dacă de cele mai multe ori mă epuizez fizic, dragostea și dedicația pe care o las în lucrurile create de mine dau roada atunci când văd clienți satisfăcuți.

Lucrările diferă în funcţie de solicitările clienţilor, iar timpul de execuție poate varia de la câteva ore până la câteva zile.

Realizarea noilor idei sau modele de cele mai multe ori solicită mai mult timp decât cele deja confecționate anterior, totul depinde de modelul accesoriului sau a decorului. Sunt modele la care lucrez paralel la câteva odată, dacă sunt în pană de idei asupra unei lucrări, o dau deoparte și continui cu altele astfel ele singure se nasc în mâinile mele.

Cea mai importantă admiratoare a mea este fetița mai mare, reacția Evei îmi vorbește despre multe. Deseori îi cer sfatul ei și chiar dacă are aproape 6 ani ea așteaptă să se implice în tot acest proces de creație. Fără dedicație, răbdare și străduință- nici un vis nu ia aripi!

Facebook/ Creat cu inima by BL accessories

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6