Loredana Mateiciuc, specialista beauty care oferă femeilor încredere în propria feminitate

De mai bine de 5 ani dăruiește încredere femeilor. Știe totul despre frumusețea feței și mereu tinde spre perfecțiune, iar învățarea continuă este dovada faptului că pune mare accent pe calitate și deservire specială. Pentru ea, este important ca clienții care îi pășesc pragul, să rămână mulțumiti și fericiți în urma procedurii.

 Vorbim despre Loredana Mateiciuc, specialist desăvârșit, cu o ambiție și o tărie de caracter puternic. Românca oferă servicii  de cosmetică în Suceava, școala la care predă este din Iași și totodată cultivă dragostea pentru această meserie altor cursante prin cursurile de Beauty Expert la București (Beauty One).

Povestea mea a început încă din copilărie, îmi plăcea foarte mult să mă machiez, doar că nu am conștientizat că am o pasiune pentru acest domeniu decât mult mai târziu (pe la 29 de ani). După ce am terminat studiile post universitare (masteratul) în domeniul resurselor umane îmi era foarte greu să mă angajez, mai ales în Suceava și nu eram dispusă să mă relochez în alt oraș din cauza copiilor (gemenele aveau aproximativ 2 ani). Atunci am decis că e timpul să “îmi schimb direcția”.

M-am gândit la ce aș face cu plăcere dacă ar fi să o iau de la capăt și mi-am dat seama că în timpul liber urmăream tutoriale de make-up. Asta și a fost imboldul pentru a face un curs de machiaj profesional.

Cursul de cosmetică l-am făcut ulterior să îmi completez informațiile referitoare la piele și păr pe care consideram esențiale, să “îmi pot face treaba bine”, să înțeleg logica alegerii tipurilor de baze pentru ten și tehnicile de pensat.

Este o fire deschisă, sinceră, amabilă și determinată. Datorită căldurii și profesionalismului cu care își tratează fiecare clientă, a câștigat rapid încredea și loialitatea a unui număr foarte mare de femei.

În cabinetul de cosmetică fac tot ceea ce ține de acest domeniu: make-up, stilizare de gene și sprâncene (pensat, vopsit, laminare), sugaring (epilare bio cu pastă de zahăr), epilare clasică (însă 100% igienică), ceea ce înseamnă că cartușul de ceară este de unică folosință. Înainte de fiecare clientă se dezinfectează totul, pun mare preț pe calitate și deservire specială.

Cel mai mult timp îmi dedic tratamentelor faciale, despre care aș putea vorbi ore în șir. Fiecare femeie are particularitățile ei, nu  doar o singură problemă, de aici și multitudinea de proceduri pe care le realizez. Mie îmi place mult să combin cosmetica clasică cu cea modernă, să integrez proceduri moderne cum ar fi: microdermoabraziune, oxigen hiperbaric, terapia LED, etc.  În schemele clasice de tratament, combin tehnologia cu kit-urile de tratament pentru a obține rezultate complexe și de lungă durată. Cele mai multe solicitări le am pentru curățarea tenului acneic și procedurile de estompare a cicatricilor post acneice.

 “Secretul” meu este că nu lucrez superficial

Dacă timpul nu îmi permite să realizez o procedură nu “scurtez”, prefer să reprogramăm întâlnirea sau să mă decalez cu următoarea. Încerc să găsesc o abordare diferită pentru fiecare. În primul rând o să o ascult ce o deranjează. De cele mai multe ori problema pe care consideră ea că o are nu coincide cu cea pe care o văd eu din punct de vedere al specialistului.

După aceasta încerc să obțin o anamneză a tenului (aflu cum s-a ajuns la problema pe care o are pe ten, de cât timp o are, ritualul de îngrijire, ce produse folosește, alergii, etc). Ulterior explic ce variante are din punct de vedere al procedurile cosmetice și al bugetului pe care și l-a alocat, avantajele și dezavantajele fiecărei și stabilim împreună ce tip de tratament facem mai departe. După finalizarea procedurilor mă asigur ca a înțeles cât de important este să urmeze indicațiile primite și ce se poate întâmpla în caz contrar.

Pe lângă faptul că este un specialist profesionist, Loredana Mateiciuc are în spate zeci de cursante cărora le dedică o parte din timpul său prețios. Nu are secrete și nici informații pe care le ține doar pentru ea, astfel încât împarte din cunoștințele sale prețioase, acumulate de-a lungul anilor, tuturor.

Prin prisma faptului că sunt formator pentru cursul de cosmetică și trainer pentru o firmă care asigură constant seminarii de specialitate în domeniul cosmeticii, eu mi-am format o mare parte din concurența pe care o am la ora actuală pe piață.

Nu îmi e frică de concurență (cursantele mele știu că nu țin pentru mine nici un fel de secret profesional), consider că este loc sub soare pentru toată lumea mai ales că, clienții sunt atât de diferiți și ne aleg pe noi (cosmeticienele) după nevoile lor. Consider că diversitatea este bună și reprezintă cheia unei colaborări de succes. Eu nu fac nimic pentru a fi mai bună decât colegele mele, ci fac ca să fiu mai bună decât mine, decât eram anul trecut sau studiez să știu mai multe despre problema pe care o are o clienta decât știam la programarea trecută.

În cei 5 ani de la primul curs de cosmetică, a participat la peste 47 de seminarii de specialitate.

Mă perfecționez continuu. Nu ai cum să fii un bun profesionist dacă te consideri la un moment dat “suficient de bun”. În prezent sunt studentă în anul II la masteratul Cosmetologie și Dermofarmacie din Târgu-Mureș. Fac acest lucru deoarece am realizat că, domeniul cosmeticii este foarte dinamic, mereu se schimbă câte ceva sau apare ceva nou. Pentru mine este foarte important să înțeleg logica din spatele produselor cosmetice, mecanismul de acțiune al procedurilor, felul în care funcționează fiecare și efectele pe care le produce la nivel cutanat. Iar, cu cât înveți mai multe îți dai seama cât de puține știi de fapt.

A fi trainer înseamnă o responsabilitate imensă pentru mine. Fiind conștientă că dacă  transmit o informație greșită ea va fi preluata și pusă în aplicare “de bună” și cine știe cu ce preț.

 Titlul de Trainer l-am obținut acum 3 ani, însă nu aș putea să zic exact de ce mi-a fost propus atunci. Cert este că am avut norocul să întâlnesc oameni care au văzut în mine întregul meu potențial ( mai mult decât vedem eu atunci) care au crezut în mine, oameni de la care am învățat foarte multe și profesioniști de cel mai înalt nivel pe care i-am luat drept exemplu.

Tocmai din acest motiv încerc mereu să mă autodepășesc, să studiez și să înțeleg acest domeniu cât mai bine, mai ales că, cosmetica din ziua de azi a depășit demult granița cosmeticii tradiționale care avea drept obiectiv principal “întreținerea frumuseții” și se întrepătrunde tot mai mult cu domeniul dermatologiei solicitându-i și oferind servicii de cosmetică terapeutică (cu capacități curative).

Facebook/Loredana Mateiciuc

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6