[geot country="Romania"] [/geot]

Liubovi Ursu își croșetează, încet dar sigur, drumul spre un NUME în lumea meșterilor hand made

Nu mai e demult o noutate că maternitatea poate fi timpul unui nou început. De mai bine de doi ani, revista isecrete.com relatează zeci de povești despre hobby-uri care i-au naștere în cea mai frumoasă perioadă a unei mămici – concediul de îngrijire a copiilor.

Liubovi Ursu nu este o excepție! Tânăra, mămica a două fetițe simpatice, a decis că maternitatea este momentul potrivit să revină la vechea ei pasiune – croșetatul.

Odată cu venirea Nicoletei și Andreei în viața noastră, orele de somn de la prânz, timp în care trebuia să păstrăm liniștea în casă, a fost momentul oportun pentru mine de a începe să-mi ocup timpul cu ceva util. Pe perioada maternității m-am redescoperit, a declarat Liubovi.

Mâinile sale iscusite mânuiesc cu siguranţă firele de ață și acele, fără să greşească pasul. Originară din sudul Moldovei, Liubovi a moștenit pasiunea pentru arta croșetatului din familie.

Am crescut cu poveștile acului și aței, și încet-încet a devenit pasiune și pentru mine. E foarte relaxant, iar satisfacția de a crea ceva deosebit doar din fire de ață este nemărginită. Eu am crescut într-un mediu unde ața, acul și croșeta era la loc de cinste. Am prins această îndeletnicire de la bunica mea, care mereu o găseai brodând, împletind sau croșetând. Și mama, la rândul ei, a continuat tradiția – și, firește, eu și sora mea am continuat. Chiar am frecventat cursul mâinilor dibace de la școală unde am deprins tehnicile de bază a croșetatului care astăzi îmi prind bine.

Crearea jucăriilor – o adevărată terapie

Pasiunea ei cea mai mare este crearea jucăriilor după tehnica amigurumi. Se bucură mult că a descoperit această tehnică, dar și mai mult pentru că știe cum să ajungă la inima celor mici.

De meserie sunt contabilă. Mereu am capul plin cu cifre. Croșetatul, însă, mă relaxează, susține meșterița. Jucăriile create prin tehnica amigurumi sunt atât pentru cei mici cât și pentru cei mai mari. Fiecare merită să se bucure de copilărie.

Femeia este convinsă că un lucru realizat manual spune multe despre starea meșterului în procesul de muncă.

Croșetatul îmi oferă liniște, cumpătare, timp în care îmi aranjez gândurile. Fiecare lucrare, fie o jucărie, o geantă, o față de masă sau ceva din accesorii – o iau drept o provocare. Fiecare lucrare poartă amprenta sufletului meu.

Femeia este convinsă că lucrările manuale pot merge în pas cu timpul. Se simte fericită că încă mai există oameni care simt vibraţiile unui lucru muncit.

Croșetez din fire de tricotaj genți personalizate, coșulețe decorative, covorașe vesele iar din fire de bumbac fac jucării. Mă bucur când oamenii îmi cer să le fac câte ceva, deși nu intenționez să fac o afacere din asta. Mă mai bucur că sunt oameni care cumpără lucruri efectuate manual și încurajează astfel meșterii hand made.

Mulți sunt cei care apreciază lucrurile create manual, în mod special mămicile, sau viitoarele mămici, care preferă jucării unice și speciale pentru copiii lor, sau a fi dăruite la diferite evenimente. Totuși mulți dintre clienți ramân a fi moldovenii plecați în străinătate, care apreciază frumosul. Liubovi are multe idei inedite, care stârnesc admirația celor care-i răsfoiesc pagina. Dacă v-am făcut curioși, îi puteți vedea lucrările pe contul ei de instagram ursuliubovi sau de FaceBook LiuboviUrsu_crochet.

Liubovi, echipa isecrete îți mulțumește pentru interviu ți îți dorește multă inspirație pentru viitoarele creații croșetate.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu
Mîndrilă Alina

Dana Apostol, despre Social Media Marketing: „Ceea ce fac eu este mai mult o pasiune decât un job”

Dana Apostol este Social Media Manager și se află mai bine de 3 ani în acest domeniu. Fire calculată, ambițioasă și energică și-a dorit o activitate care să-i aducă plăcere și posibilitatea de a interacționa cu cât mai mulți oameni. În tot acest timp, a acumulat destulă experiență pentru a împărtăși din cunoștințele sale cu

Citește mai mult »

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6