div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Lash artista Dorina Popovici, despre curajul de a începe și dedicarea de a continua

De mai bine de trei ani, Dorina Popovici își întâmpină cu bucurie fiecare clientă care îi trece pragul salonului pentru a-și pune în evidență frumusețea cu ajutorul extensiilor de gene. A început cu un curs de bază și a înțeles că această meserie necesită investiții constante în perfecționare. Rezultatele de azi sunt despre multă muncă și pasiune.

Am 26 ani, sunt originară din satul Slobozia, raionul Ștefan-Vodă. Am finisat Colegiul de Medicină în anul 2017, specialitatea “Asistență medicală”. Am activat 4 ani ca asistent medical în stomatologie: 3 ani la Chișinău, iar după aceasta am revenit acasă și am lucrat un an în orașul Stefan Voda. Un an în care mi-am schimbat viața radical. Am revenit în sat în anul 2020, mă gândeam că aș vrea să mă mai ocup cu ceva pe lângă lucru, un hobby. Cât timp m-am aflat în oraș mereu îmi făceam alungire genelor și mi se părea o meserie interesantă. Am făcut cursul, mi-am luat toate materialele necesare și am început să iau modele gratis, mama fiind prima mea modelă care a stat șase ore la prima mea extensie.

Ca în orice afacere și în acest domeniu trebuie să avem curajul să începem de undeva!

Peste 8 luni am mai făcut cursul de “Vopsire/stilizare a sprâncenelor” după peste 6 luni a urmat cursul de “Epilare” și într-un final când deja nu făceam față la toate acestea am decis să mă specializez doar pe o singură meserie, m-am concediat de la lucrul de bază și am început să activez ca meșter în “Extensia genelor”. Totuși, lucrul acesta cel mai tare îmi place și mă liniștește.

Meseria de lash artist este extrem de frumoasă și aduce pe lângă satisfacții și multe provocări. 

Am început să predau cursuri peste un an de activitate în domeniul beauty. Nu aș zice că asta a fost ideea mea. Am primit un mesaj de la o fată că ar dori să facă la mine un curs de gene, eu însă nu eram pregătită. Ea a insistat venind de la studii din România pe 3 zile acasă. Atunci am zis de ce nu, să încerc. Am făcut o programă de 3 zile în care i-am dat tot bagajul meu de cunoștințe( în prezent prima mea cursantă, finisând cursul în 2021 acum activează în România).

 De atunci, predau și cursuri de bază în “Extensia genelor” care durează 3-4 zile. Cursul include: teorie avansata (începând cu anatomia genelor și terminând cu toate materialele necesare); învățăm toate efectele, volumele 1D,2D,3D pe manechin, după aceasta pe modelă. Timp de 2 ani de când predau cursuri am peste 100 de cursante (fiind într-un oraș mic).

Această meserie este despre atenție și grijă pentru detaliile care fac diferența: utilizarea unui adeziv bun, preocuparea pentru conturarea frumuseții naturale și folosirea celor mai bune aparate de dezinfectat.

Provocări in acest domeniu avem multe, aș zice eu din experiență mea. În anul 2021 în luna iulie am aflat că sunt însărcinată, am fost fericită pentru că mi-am dorit acest copil, dar în mintea mea mergeau diferite gânduri “cum voi lucra mai departe”, “ce voi face”, “nu vreau să-mi pierd clientele” și cred că copilul meu m-a ajutat. Sarcina mea a decurs perfect și am putut să lucrez până în a 9-a lună.

Pasionată de ceea ce face și preocupată de clientele sale, Dorina și-a continuat activitatea chiar după aproape o lună după ce a născut.

 După ce am născut un băiat sănătos în luna martie 2022 mi-am revenit și peste 3 săptămâni am început din nou să lucrez, la început doar cu clientele fidele. Cu copilul la moment mă ajută soțul pentru că îi permite graficul de lucru și îi mulțumesc pentru asta. În acest domeniu mereu trebuie să te perfecționezi, am învățat de la cei mai buni ca să devin și eu cea mai bună. Am trecut multe cursuri, am învățat toate efectele posibile, lucrez cu toate curbele. Însă, având copil mic la moment optez pentru webinare, perfecționări online.

Cu răbdare, dedicație și multă muncă specialista în extensia genelor a reușit să-și deschidă un studiou în orașul Ștefan Vodă.

Nu zic că mi-a fost ușor, dar cu ajutorul soțului și a părinților mi-am înplinit visul. La moment am un studiou în care lucrez și predau cursuri. Pot numi locul acesta ca fiind unul de suflet, în care nu observ cum trec orele. Am multe planuri pe viitor în plan profesional care le voi duce până la urmă cu succes.

Instagram/ prime.lash_stefanvoda

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6