[geot country="Romania"] [/geot]

Istoria tinerei care aleargă pentru viață!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

La rubrica de interviuri cu “Oameni de succes”, mi-ar plăcea să vă prezint o tânără de nici 30 de ani, din Capitală, care își privește propria persoană cu oarecare detașare și umor. Este actriță, licențiată în drept și are o pasiune aparte pentru cursele de alergat. Este vorba de Alina Rusu, care recent a urcat pe locul întâi la Maratonul Internațional Chișinău, la categoria de vârstă 25-29 ani distanța Maraton, unde a alergat pentru cauza CCF/HHC Moldova: readucerea micuților abandonați din instituții în medii familiale iubitoare și sigure. Zilnic se ghidează după motto-ul: orice e posibil, chiar și imposibilul! Zâmbește!

Când ai început să alergi? Ce te-a determinat să dedici timp acestei activități?

Eu am crescut într-un mediu sportiv. De mică am făcut și dans și handball. Spre exmplu dacă întârziam la antrenamente sau nu păzeam bine poarta , antrenorul mă “pedepsea” cu câțiva kilometri alergați în jurul stadionului. Timp de patru ani, această “pedeapsă”, a devenit pentru mine un hobby care îmi permitea să mă regăsesc și să ies din zona mea de confort. Am revenit, la pasiunea mea alergatul, recent când în Capitală a fost organizată cea de-a II-a ediție a Maratonului Internațional Chișinău iar de atunci sunt o participantă fidelă a evenimentului. Până în prezent am 3 maratoane naționale și internaționale de 42 de kilometri și 5 semi maratoane de 21 de kilometri.


Citeste si:


De atunci tot colecționezi medalii. Câte ai în palmares?

Nu pot să zic că le colecționez, dar e o plăcere. Când le privesc mă încearcă un sentiment de mândrie, înțeleg că totuși sunt bună de ceva, înteleg că pot face față oricărei provocări și sunt pregătită pentru orice. Deocamdată am doar 10 medalii în palmares, e puțin, comparativ cu colegii cu care mă antrenez, dar cu siguranță colecția se va extinde. Voință este, rezistență este – START!

Dintre toate medaliile de până acum, pentru una am muncit mai mult. Toată vara m-am antrenat intesiv alături de colegii de la Race Nation Moldova, pentru competiția Race Nation Odessa 2019. În luna august am ajuns la finișul competiției prima și respectiv acea medalie această medalie e valoroasă pentru mine.

Te antrenezi alături de un grup de entuziaști ca și tine. Din ce domenii vin colegii tăi?

Mă antrenez alături de niște ”oameni extraodinari”. Toți suntem din domenii diferite: de la avocatură până la medicină. Dar în fiecare duminică (în mod special) ne unesc kilometrii. Deja am închegat relații de prietenie, la antrenamente parcă suntem o mare familie, alergăm și ne distrăm împreună.

Esti absolventa Liceului Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” din capitală, ai jucat câteva roluri în filme. Cum se pupă actoria cu pasiunea pentru maratoane?

O dorință ca actoria merită să devină pasiune…Întotdeauna am fost atrasă de scenă. Îmi place să mă simt ”în lumina reflectoarelor” și să fiu aplaudată/apreciată pentru fiecare rol. Am jucat atât în producții naționale cât și internaționale de film. Experiența de pe platourile de filmare este unică în felul ei dar alergatul mă face să mă simt puternică, să fie EU. Și cum îmi place să spun, oamenii de succes fac în fiecare zi ceea ce oamenii obișnuiți fac doar din când în când.

Redacția Isecrete.com, se interesează care sunt regulile ce fac parte din rutina ta zilnică și anume în zilele cînd ai antrenamente, începând cu micul dejun și până la somn?

Alergatul mi-a schimbat viziunile despre viață. Nu mă conduc după anumite reguli alimentare. Doar în perioada antrenamentelor mai speciale, consum mai multe produse bogate în carbohidrați, ciocolată neagră și mă hidratez intens. Dorm suficient, 8 ore pe noapte, ca organismul meu să fie odihnit pentru o nouă rundă de provocări.

Mesaj sănătos pentru cei care vor să practice acest tip de sport?

E simplu. Dacă esti amator, alergatul e plăcut și nu necesită efort financiar. Dar pentru cei care vor să facă sport de performanță ar fi bine să înceapă antrenamentele alături de un profesionist.

Profitați de orice oportunitate și nu uitați să ieșiți din zona de comfort pentru a avea cele mai bune rezultate.

Alina, isecrete.com îți mulțumește pentru timpul acordat și îți urează succese mari încontinuare!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Oameni care inspiră
Mîndrilă Alina

Diana Cabaniuc, meșterița handmade care transformă aţa în artă!

Tehnica amigurumi – arta jucăriilor croşetate, nu este la îndemâna oricui. A inventat-o, japonezii, apoi s-a extins în diferite regiuni. O găsim astăzi în mâinile meșteriței, Diana Cabaniuc care își folosește tot timpul liber pentru a crea bucurii pentru copilași. A învățat că munca manuală înseamnă şi plăcere și business dacă te dedici în totalitate.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Connected account for the user revistaisecrete does not have permission to use this feed type.

Try using the big blue button on the "Configure" tab to reconnect the account and update its permissions.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6