[geot country="Romania"] [/geot]

Istoria păpușilor „Marydoll”, de la pasiune la afacere! Interviu cu meșterița handmade Marina Căruntu.

marydoll păpuși cu personalitate
Păpușile au fost, dintotdeauna, una dintre cele mai mari pasiuni ale copiilor din întreaga lume. Colorate, vesele, dar…nocive!) Chimicalele din care sunt confecționate unele dintre acestea se pare că au efecte adverse asupra sănătății micuților. Marina Căruntu originară din orașul Soroca și-a descoprit o pasiunea frumoasă acum trei ani.  A creat niște păpuși prietenoase din bumbac natural, iar după ce a postat primele fotografii pe internet clienții nu s-au lăsat așteptați.

Primele exemplare de păpuși le-a realizat acum trei ani fiind în concediul de maternitate. Sunt confecționate cu multă dragoste și grijă, cusute din cele mai bune materiale naturale. Tehnica de realizare nu e doar un proces fizic, ci este o înșiruire de gânduri, trăiri, de implicare.

Am absolvit facultatea Arte Plastice și Design la Universitatea I.Creangă. În acest domeniu am activat puțin. Chiar și când mergeam la lucru îmi plăcea în timpul liber să mai confecționez câte ceva”.  

Unde și cum ai învățat tot ce știi să faci acum?

De pe internet, cu ajutorul diverselor ateliere de lucru. Îmi cumpăram materiale și încercam. Provocarea nu este însă găsirea unui tutorial, ci tehnica și îndemânarea necesară și, mai presus chiar decât acestea, determinarea. Pentru că, prima păpușă desigur nu iese cu siguranță la fel de perfectă cea cele de pe internet. Nici a doua, nici a treia…dar încetul cu început mâinile capătă îndemânare. În această pasiune m-a susținut și soțul, pe plan financiar”.

Poți să ne descrii pe scurt tehnica și materialele necesare pentru crearea păpușilor?

Din punct de vedere al materialelor, folosesc: bumbac, tricotaj, holofaiber pentru umplutură, plus păr artificial, încălțăminte și accesoriile, majoritatea fiind create la fel cu mâinile mele. Lucrări diverse și tehnici combinate de exemplu Tilda cele ce au ochii cu 2 puncte. Îmi place să improvizez și să creez ceva unic de fiecare dată”.

Din bucăți de materiale i-au naștere păpuşi deosebite, moi și prietenoase. Încetul cu încetul, Marina și-a transformat pasiunea într-o mică afacere.

Această îndeletnicire a devenit pe parcurs un profit, dar atunci când se face totul din plăcere și te dedici în totalitate activității munca ta într-un final este apreciată. Fiind handmade, și fiind de obicei cusute la comandă, păpușile au o personalitate distinctă, sunt moi și fine, iată de ce copiii le îndrăgesc”.

Ai simțit vreodată că, crearea păpușilor devine rutină?

Nu. E o activitate pe care o fac de 3 ani și nu m-am plictisit niciun moment. Confecționarea păpușilor foarte mult mă relaxează și nu îmi imaginez viața fără ele. Nu sunt simple jucării handmade, ci păpuși care sunt delicate și transmit o energie pozitivă”.

Ce anume găsești special la aceste păpuși handmade?

Originalitatea, unicitatea lor, precum și faptul că fiecare păpușă are propria sa poveste, o poveste cusută cu fir roz de iubire.  Special găsesc și faptul că, fiecare dintre ele pot deveni  ca o adevărată prietenă”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu
Mîndrilă Alina

Interviu cu Marina Ganea Slimovschi, doctor kinetoterapeut

Marina Ganea Slimovschi are 35 de ani și este din comuna Codreanca, raionul Strășeni. De meserie doctor kinetoterapeut, cu experiență în domeniul recuperării medicale, știe să trateze fiecare caz printr-o metodă unică și eficientă. Consideră că cel mai dificil de realizat este câștigarea încrederii pacienților, dobândirea experienței profesionale, lucruri care condiționează o carieră de succes

Citește mai mult »

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6