Irina Țurcanu: ‘’Procedura de îndreptare cu keratină-un adevărat răsfăț pentru părul nostru’’!

O coafură frumoasă și elegantă este visul multor femei. Să te bucuri de o podoabă capilară aranjată fără a petrece mult timp la oglindă cu diferite dispozitive și produse de styling, acum este mai simplu ca oricând datorită procedurilor de înfrumusețare care permit să întărească, să protejeze sau să hidrateze. Una dintre acestea, fiind îndreptarea părului cu keratină, care menține o perioadă îndelungată părul neted, strălucitor și frumos.

Am provocat-o pe hair specialista Irina Țurcanu să ne vorbească mai multe despre aceste tratamente minune, tot mai solicitate de către femei dar care, efectuate greșit pot dăuna podoabei capilare.

Ce este keratina?

Keratina este un tip de proteină ce se găsește în componența firului de păr, a pielii și a unghiilor. Cei 19 aminoacizi care contribuie la formarea keratinei, au o serie de proprietăți unice și în funcție de nivelul acestora, poate fi flexibilă, tare sau moale. Atunci când părul nostru este coafat în exces și supus la diferiți factori de deteriorare, aceasta își pierde calitatea originală, iar astfel podoaba capilară se deteriorează”.  

Îndreptarea permanentă  presupune o combinație de tratamente chimice și termice aplicate părului, pentru a-i oferi o textură netedă pe o perioadă mai mare de timp. Mai multe despre beneficii dar și efectele adverse ale acestei proceduri, ne spune Irina Țurcanu.

 ”O procedură efectuată corect cu produse calitative nu ar putea sa dea reacții negative decât cele alergice. Keratina totuși este o procedură care elimină miros și fum, ceea ce este destul de deranjant pentru persoanele sensibile. Printre consecințe putem enumera mâncărime sau roșeață în cazul produsul a fost în contact cu pielea.

Tratamentul are multe beneficii. Nu doar că este o invenție minune și o soluție pentru femeile cu părul preț și sunt nevoite să apeleze zilnic la placa, dar mai este o metodă extraordinară prin care putem aranja ușor părul pufos și neascultător.

  • oferă hrănire și reface elasticitatea pierdută
  • părul devine mai plin și moale
  • protecție de factorii externi și factorii termici
  • sigilează pigmentul artificial ( la părul vopsit)
  • oferă îndreptare și strălucire.

Aceste efecte se mențin pe o durată de 3-5 luni”, susține Irina.

Unele femei au raportat deteriorarea structurii părului după terminarea efectului cosmetic. Din ce cauză se întâmplă acest lucru?

Într-adevăr, multe femei se plâng de o experiență negativă în urma acestor proceduri. Problema este în meșterii începători care, nu vor să investească în cursuri de bază pentru a acumula cunoștințele necesare, ci se învață din cursuri online, YouTube. E o meserie care se studiază minuțios, iar pentru asta în ajutor ne vin diferite seminare/cursuri.

Keratina propriu-zisă nu poate să ardă părul, asta o va face temperatura prea înaltă pentru fir, selectată în timpul procedurii ( prea subțire, decolorat, deteriorat ). Temperatura, produsul și procedura se alege individual de către meșter. Fiecare ingredient învelește părul într-o membrană care îngrelează firul mai mult sau mai puțin. Tocmai din acest motiv dacă, clienta a avut o decolorare recent sau se confruntă cu căderea abundentă, procedura este contraindicată”.  

Procedura este concepută pentru a netezi chiar și cele mai persistente bucle pentru câteva luni. Dar nu este așa de simplu. Dacă cheratinizarea nu este efectuată corect sau dacă remedierea este de slabă calitate, puteți obține efectul opus. În prezent, există mai multe metode de îndreptare a părului, dar una dintre cele mai folosite este cea braziliană.

Unica metodă care are proprietatea de a schimba forma naturală a părului este cea braziliană ( metoda fierbinte ) ce presupune utilizarea plăcii fierbinți la ultima etapă. Efectul de îndreptare este posibil de făcut doar de către un specialist care cunoaște toți pașii pentru un rezultat eficient și sănătos. Nici un șampon “minune” sau balsam ce are keratină în componența sa nu are puterea să facă acest lucru”.

Cui îi este recomandată îndreptarea cu keratină?

Îndreptarea permanentă este destinată pentru părul afro sau cel creț-rezistent. Metoda constă din efectuarea a două proceduri în aceeași zi. Însă,  are și restricții, printre care fiind părul decolorat prea subțire sau deteriorat, și este contraindicat femeilor însărcinate”.

Deoarece există o sumedenie de proceduri pentru păr, care ne promit diferite rezultate, am întrebat-o pe Irina și despre botox-un tratament propus de tot mai mulți specialiști. Creat special pentru repararea firului degradat, uscat și lipsit de viață, reprezintă o soluție de a trata și reconstrui firul de păr de la rădăcină până la vârfuri. Spre deosebire de tratamentele cu keratină, care nu ajută la refacera firului de păr și nu se pot realiza decât dacă anumite condiții sunt îndeplinite, botox-ul acționează din mai multe direcții.

Botox fierbinte face parte din clasa aldehidelor ( keratinei ). Se diferențiază prin cantitatea mare de cisteină și proteine pe care o conține, dar și procentul de conservant care este mult mai mic. Deși botox-ul are o putere mare de regenerare, va reuși să netezească părul pufos însă nu va oferi efectul de îndreptare.

Botoxul rece este o procedură care începe sa prindă popularitate tocmai pentru conținutul care îl are. Bogat în antioxidanți, peptide, proteine, vitamina B5, procedura se efectuează cu placa cu ultrasunet care înlocuiește etapa de final cu placa fierbinte la procedura de botox fierbinte. Astfel procedura nu elimină nici un miros, este absolut confortabil”.

Îndreptarea permanentă nu trebuie privită ca pe un moft, pentru că implică respectarea anumitor reguli.

Pentru un rezultat cât mai efectiv și îndelungat procedurile necesită o îngrijire corectă. Se recomandă folosirea produselor profesionale și evitarea pe cele din simple, găsite de obicei prin market. Produsele ieftine conțin o cantitate înaltă de sulfați, parabeni, siliconi și conservanți care duc la deshidratarea părului, iar balsam-urile și măștile nu conțin ingrediente hrănitoare ci doar siliconi care lasă impresia de fir moale și hrănit pe moment. După ce încetăm să le mai folosim observăm că nu au avut nici un rol de hrănire.

Produsele profesionale conțin peptide, proteine și chiar keratină care prelungesc efectul în urma procedurilor. Se recomandă să spălam corect părul fără sa îl “frecăm” cu prosopul, să nu ne culcam cu el ud, să folosim produse cu protecție termică înainte de coafare și să evităm utilizarea plăcii la maxim posibil. Doar respectând aceste reguli, ne vom bucura de o podoabă capilară  sănătoasă și îngrijită, a mai adăugat specialista”.

Decizia de a apela sau nu la o astfel de metodă de îndreptare permanentă a părului vă aparține, însă fiți precaute atunci când vă alegeți specialistul. Neapărat, să aibă recenzii bune și să aibă experiență în acest tip de procedură.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6